این اتومبیل به نام سان اسپک ۴ طراحی دانشگاه پلی تکنیک سنگاپور استجین ویکفیلد - گزارشگر امور فناوری بی بی سی مسابقه بزرگ ۵۰ اتومبیل خورشیدی از سراسر جهان برای طی کردن مسافتی سه هزار کیلومتری در مناطق دور افتاده استرالیا شروع شده است.
این مسابقه دوسالانه موسوم به دبلیو اس سی (World Solar Challenge) روز ۱۸ اکتبر در شهر داروین در شمال استرالیا شروع شد و مقصد آن شهر آدلاید در جنوب این کشور خواهد بود.
انتظار می رود که خودروهای برنده ظرف چهار روز به مقصد برسند.
هدف از این رقابت تشویق تحقیقات بر اتومبیل های خورشیدی است که امید می رود روزی در آینده وارد بازار مصرفی شوند.
این مسابقه در چند دسته انجام می شود: از جمله یک کلاس چالشی برای اتومبیل های کوچک یک نفره و یک کلاس گردشی برای اتومبیل ها دو نفره.
اکثر تیم های شرکت کننده دانشگاهی هستند، اما بعضی ها دانش آموزان دبیرستان هستند؛ از جمله تیم مدرسه گوکو که با اتومبیل موسوشین شرکت کرده.
بعضی تیم ها بر جنبه های آیرودینامیک تمرکز دارند، درحالی که سایرین روی بازدهی صفحات خورشیدی بیشتر کار کرده اند.
یکی از مقررات اصلی رقابت این است که اتومبیل ها فقط اجازه ذخیره ۵ کیلووات ساعت انرژی را در هر زمان دارند.
باقی انرژی باید از خورشید یا حرکت ماشین به دست آید.
کمبود آب
برنده مسابقه دور قبل در سال ۲۰۱۳ خودرویی به نام نونا۷ طراحی دانشگاه دلفت هلند بود.
نونا۸ از عنوان قهرمان نونا۷ در سال ۲۰۱۳ دفاع می کنداین تیم امسال برای دفاع از عنوان قهرمانی با خودرو نونا۸ به رقابت ها برگشته.
تیم های شرکت کننده چند هفته پیش وارد داروین شدند و بهترین مسیرهای ترک شهر به سوی مقصد را بررسی کردند.
مایکل فان بال از تیم نونا۸ در وبلاگ تیمش نوشت: "فرق بین برد و باخت می تواند چند دقیقه باشد."
"هرچند ترافیک استرالیا در مقایسه با هلند خیلی سبک است، حومه شهرها می تواند شلوغ شود، به خصوص وقتی بیش از ۴۰ اتومبیل خورشیدی مشغول عبور باشند. یک اشتباه به قیمت چند دقیقه حیاتی تمام خواهد شد."
او اشاره می کند که رانندگی نونا۸ تجربه لذت بخشی نیست، از جمله به این دلیل که اتاقک آن در هوای سوزان نواحی دورافتاده استرالیا بدون کولر بسیار داغ خواهد شد. در این اتومبیل ها کولر نمی گذارند تا سنگین نشود و برق ارزشمند کم موجود را هم نسوزاند.
پیش بینی می شود که دمای اتاقک به بیش از ۵۰ درجه سانتیگراد برسد بنابراین راننده عرق زیادی خواهد کرد و برای تخلیه آن سوراخی در ماشین تعبیه شده.
اتومبیل دانشگاه میشیگان از فناوری پیشرفته پیش بینی هوا استفاده می کنداما تیم ها چندین راننده دارند که در هر نوبت ۳ ساعت رانندگی می کنند. رانندگی هر روز ساعت ۱۷:۰۰ به وقت محلی متوقف خواهد شد که برای ایمنی رانندگان و جلوگیری از تصادف با کانگوروهاست.
تیم دانشگاه میشیگان هم که ۲۵ سال است با اتومبیل های خورشیدی در رقابت ها شرکت می کند این بار سعی دارد با استفاده از فناوری پیشرفته تحلیل داده ها که آی بی ام ساخته حداکثر بهره را از پیش بینی دقیق هوا ببرد.
پاوان نایک مدیر تیم خودروی خورشیدی این دانشگاه گفت: "فناوری پیش بینی خورشیدی به ما اجازه می دهد بدانیم ابرها کجا هستند، کجا می روند، و باید خودمان را زودتر به کجا برسانیم تا از آفتاب بی بهره نمانیم."
اما مساله فقط برد و باخت نیست. هدف این رقابت واقعا توسعه فناوری اتومبیل خورشیدی است که روزی بتواند در جاده ها استفاده شود.
بعضی از بزرگترین شرکت های خودروسازی جهان مثل فورد درحال توسعه نمونه هایی از اتومبیل های خورشیدی هستند که شاید در آینده به تولید انبوه برسد.
تحقیقات فورد نشان می دهد که در آینده خورشید می تواند تا ۷۵ درصد برق مورد نیاز همه سفرهای عادی با یک اتومبیل خورشیدی را تامین کند.
به هرحال مشکلات زیاد است و مثلا هنوز نمی توان گفت حتی در صورت تولید انبوه، چنین خودروهایی چطور برای کشوری مثل بریتانیا با هوای متغیر قابل استفاده خواهد بود.
هوای داغ از مشکلات رانندگان این مسابقات خواهد بود رانندگی هر روز ساعت ۱۷:۰۰ متوقف خواهد شد که برای ایمنی رانندگان و جلوگیری از تصادف با کانگوروهاست