علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران در پاسخ به انتقادها از نحوه تصویب طرح اجرای توافق هستهای ایران در مجلس گفته است که در پرونده هستهای دخالتی ندارد چون "پرونده رهبری است".
آقای لاریجانی در نشستی درباره "امر به معروف و نهی از منکر" در تهران با انتقاد یکی از حضار از "فرمایشی" عمل کردن مجلس در ارتباط با توافق هستهای روبرو شد.
او در پاسخ به این انتقاد گفت که طرح اجرای توافق هستهای به این دلیل در مجلس مطرح شده که رهبر ایران خواهان بررسی برجام در مجلس شده بود و اگر این اتفاق نمیافتاد "بیمسئولیتی و بیخیالی" رخ میداد.
آقای لاریجانی با اشاره به رای نیارودن دو فوریت طرح و جنجالهای تصویب آن در مجلس گفت: "برای رای دادن به این طرح از قبل توافق شده بود. یک مسئله وفای به عهد است. زیرا مسئله امنیت کشور در میان بود. ما قرار بود با وفاق جلو برویم ولی آنها عمل نکردند".
اشاره آقای لاریجانی به منتقدان و مخالفان توافق هستهای ایران است که به روند بررسی آن در مجلس و تصویب جزئیات طرح در طی ۲۰ دقیقه، بدون صحبت مخالفان و موافقان و در نظرگرفتن گزارش کمیسیون برجام، اعتراض داشتند.
رئیس مجلس ایران با تاکید بر این که این طرح با "کلان کشور و نظام" هماهنگشده بود، گفت "مطمئن باشید مسائل کلان از قبل بررسی می شود و مربوط به چند دقیقه نیست".
مهدی کوچکزاده، نماینده مجلس ایرانیکی از اعتراضهایی که در روز تصویب طرح در مجلس مطرح بود، جلسهای بود که گفته میشد شب قبل از آن با حضور علی لاریجانی، علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و علیاصغر حجازی، از مسئولان دفتر رهبر ایران برگزار شده و در آن درباره نحوه بررسی طرح در مجلس تصمیمگیری شده است. بسیاری از نمایندگان، حضور آقای حجازی در این جلسه را نشانگر موافقت رهبر ایران با تصویب سریع طرح اجرای برجام تلقی کردند، اما مخالفان سرسخت برجام، از جمله مهدی کوچکزاده و حمید رسایی میگفتند که حضور آقای حجازی به معنی موافقت رهبر ایران با تصمیم آنها نبوده است. در پی این اعتراضها روابط عمومی دفتر رهبر ایران اطلاعیهای صادر کرد و در آن گفت: "بیان مطالب غلط و مغشوش مبنی بر نقش مستقل برخی از مسئولین دفتر معظمله در روند بررسی طرح اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام خلاف واقع بوده و فاقد اعتبار است". این اطلاعیه خود محل اختلاف نظر شد که آیا نقش داشتن مسئولان بیت رهبر ایران در تصویب طرح را تکذیب کرده، یا مستقل بودن نقش آنها را.
نقش مجلس ایران در تصویب اجرای توافق هستهای از همان ابتدای اعلام توافق مبهم بود.
بسیاری اجرای توافق را نیازمند تصویب شورای عالی امنیت ملی و در نهایت تایید رهبر ایران میدانستند و میگفتند تصویب آن در مجلس و به صورت قانون در آمدن آن به صلاح نیست.
اما در مقابل گروهی از جمله منتقدان این توافق در مجلس، خواهان بررسی آن در مجلس بودند.
آیتالله خامنهای - بدون روشن کردن جزییات - تاکید داشت که مجلس در بررسی توافق هستهای نقش داشته باشد، اما گفت: "در مورد نحوه بررسی و اینکه آن را رد کنند یا تصویب کنند هیچ توصیهای به مجلس ندارم و این، نمایندگان ملت هستند که باید تصمیم بگیرند."
قدیمی ترین هاجدیدترین هابهترین هابدترین هادیدگاه خوانندگان