«فخر فروشی» در لباس احرام؟

عکس تزئینی استرادیو فردا , ایلیا جزایری ( بیروت)
«خوشبختانه از جورج کلونی عکسی با لباس احرام نگذاشته‌اند»؛ این را فاضل العجمی یکی از فعالان مشهور عربستانی در شبکه‌های اجتماعی، در توییتر خود نوشته است و بدین ترتیب، از قیمت بالای احرام‌های عرضه شده توسط شرکت‌ها مشهور مُد پوشاک، انتقاد کرده است.
 
مشهورترین مارک‌های جهانی که در این موسم حج به عرضه احرام پرداخته‌اند، Giordano وLomar هستند.
فاضل العجمی در صفحه توییتر خود نوشته که شرکت‌های جهانی مد پوشاک، با عرضه احرام‌های گران‌قیمت، در حقیقت با استفاده از یک مناسبت دینی، اقدام به کلاه‌برداری می‌کنند.
 
برخی حجاج با العجمی هم‌نظر هستند. به طور مثال یک حاجی مصری به نام احمد مصطفی در این باره به سایت عربستانی «دار الاخبار» گفته است: «استفاده از این احرام‌ها در حقیقت فخر فروشی با پوشیدن لباس‌هایی با مارک‌ها و برندهای جهانی آن هم در یک مناسبت مقدس است در حالی که هدف از این مناسبت، زدودن گناهان است و احساس مردم به این‌که با یکدیگر مساوی هستند.»
او تاکید کرده که«در این مکان مقدس تفاوتی میان فقیر و ثروتمند وجود ندارد.»
از ۲۵ تا ۲۰۰ ریال
با آغاز ورود حجاج به عربستان سعودی، شرکت‌های مد و پوشاک عرضه احرام‌های خود را که بسیاری آنها را گران قیمت می‌دانند، آغاز شد. قیمت برخی از این احرام‌ها، از ۲۰۰ ریال سعودی (۵۳ دلار) فراتر رفته، در حالی که قیمت احرام‌های معموملی ۲۵ تا ۳۵ ریال (حدود ۷ تا ۱۰ دلار) است.
 
صاحب یکی از مغازه‌های عرضه‌کننده این احرام‌ها، دلیل این گرانی قیمت را «جنس خوب و نوع مرغوب پارچه» می‌داند و می‌گوید: «گرانی این احرام‌ها دلیلی برای فخر‌فروشی نیست. شمار زیادی از حجاج هستند که این نوع احرام‌ها را ترجیح می‌دهند.»
احرام، کفنی برای پس از مرگ شماری از حاجیان تاکید را دارند که احرام‌های خود را از جنس مرغوب تهیه کنند به ویژه این‌که می‌خواهند هنگام حج و پس از آن همراهشان باشند. آنها این احرام‌ها را به عنوان یادگاری حج به همراه خود می‌برند و برخی از آنها می‌خواهند تا پس از مرگ به وسیله همین احرام، کفن شوند.
 
محمد اکبر یک حاجی از پاکستان به هافینگتن پست عربی گفته است: «این قیمت بالا در برابر چیزی که از سرزمین مقدس همراهم می‌ماند، ارزشی ندارد».
 
او افزوده است: «احرام ارزان قیمت  خیلی زود می‌پوسد اما احرامی که از جنس مرغوب است را می‌توانم پس از حج به همراهم ببرم.»
او ادامه داده است: «پس از انجام اعمال حج، احرام را با آب زمزم خواهم شست و با حجر الاسود متبرکش می‌کنم.»
در شبکه‌های اجتماعی نیز وضعیت به همین ترتیب است. برخی با انتشار هشتگ #احرام_مارکة (احرام مارکدار) در توییتر، از شمار زیاد استفاده‌کنندگان از این احرام‌ها انتقاد و گفته‌اند که چنین اقدامی با «اهداف دینی حج» در تضاد است. برخی دیگر اما با این نظر مخالفند و از مزایای «جنس مرغوب» نوشته‌اند.
+12
رأی دهید
-109

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۵
    amirHassna - سیدنی، استرالیا

    همین یه جمله به تنهای اوج خرافات دینی چه از نوع اسلامی و چه مسیحی رو نمایش می ده: "پس از انجام اعمال حج، احرام را با آب زمزم خواهم شست و با حجر الاسود متبرکش می‌کنم". امان از نادانی و عدم استفاده از نیروی عقل.
    1
    31
    یکشنبه ۵ مهر ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۱
    عقاب سرخ - پاسارگاد، ایران

    البته نمیشه همه را گفت اما خیلی‌ از حاجی‌ها مخصوصا دو سه دهه قبل خیلی‌ خودشون را بالا میگرفتن و انگاری که شاخ قول شکونده باشن :o انقد حاجی مخصوصاً حاجی بازاری هست که علنا و عملاً پول نزول میدن و یا حق خوری می‌کنن :o الان دیگه حج رفتن کاری نداره،اون قدیم قدیما که با کاروان و پای پیاده و بعد از چن ماه به مکه میرسیدن یه حال و فضای دیگه داشته سختی‌ راه و مشکلات را به عشق رسیدن به محبوب که همون مکه و الله باشه را به جون میخریدن و هم از لحاظ مالی‌ هم بی‌ نیاز بودن.اگه هنوز هم با پای پیاده و شتر قاطر میخواستن برن 90درصد این حاجیها عمرن اگه قدم از قدم بر میداشتن ;) در کل حاجی بودن مثل سید بودن در ایران یه برند! حساب میشه :
    1
    26
    یکشنبه ۵ مهر ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۰
    آزاد اندیش۳۳۲۲ - دورام، انگلستان

    مگه فقیر هم می تونه بره اونجا که بتونه با پولدار احساس برابری بکنه؟
    0
    30
    یکشنبه ۵ مهر ۱۳۹۴ - ۱۷:۰۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا

    "پس از انجام اعمال حج، احرام را با آب زمزم خواهم شست و با حجر الاسود متبرکش می‌کنم.". اونوقت میگن اسلام اومده خرافات و بت پرستی رو ریشه کن کنه! ماشالله بیشتر آبیاری اش کرد!
    2
    33
    یکشنبه ۵ مهر ۱۳۹۴ - ۱۷:۲۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۰
    آزاد اندیش۳۳۲۲ - دورام، انگلستان

    [::hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا::]. اساس حج برای بت پرست های قبل از اسلام در مکه بوده
    2
    31
    یکشنبه ۵ مهر ۱۳۹۴ - ۱۷:۴۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۷
    مدافع حق - مادرید، اسپانیا
    عین حماقت عین خریت هر قدر کلاه سرشون بذارن خوشحال تر هستن چه زمانى این مراسم گردش به دور بت خانه منسوخ میشه؟
    1
    15
    یکشنبه ۵ مهر ۱۳۹۴ - ۲۳:۴۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.