نمایندگان دادستانی سوئیس سپ بلاتر، رئیس فیفا را بازجویی کردهاند و تحقیقات کیفری را درباره او شروع کردهاند.
دفتر نمایندگی دادستانی سوئیس اعلام کرده که آقای بلاتر به ظن سوءمدیریت و سوءاستفاده مالی تحت تعقیب قرار گرفته است.
در بیانیه دادستانی سوئیس آمده است که رئیس فیفا در سال ۲۰۰۵ با جک وارنر رییس سابق فدراسیون فوتبال منطقه کارائیب قراردادی در زمینه حق پخش تلویزیونی امضا کرده، که به گفته دادستانی، برای فیفا نامطلوب بوده است. همچنین این ظن وجود دارد که آقای بلاتر در مقام اجرای این قرارداد اصل امانتداری را زیر پا گذاشته باشد.
علاوه بر اینها سپ بلاتر متهم شده که در سال ۲۰۱۱، از محل منابع فیفا مبلغ دو میلیون دلار ناموجه به میشل پلاتینی، رئیس یوفا، پرداخته است.
آقای بلاتر امروز، جمعه ۲۵ سپتامبر بازجویی شده و از میشل پلاتینی هم خواسته شده است که اطلاعاتی در این زمینه ارائه دهد. در عین حال مقر فیفا هم مورد بازرسی قرار گرفته است. دفتر سپ بلاتر هم بازرسی و اطلاعاتی جمعآوری شده است.
دادستانی سوئیس تاکید کرده که مثل هر متهم دیگری، اصل برائت درباره سپ بلاتر نیز صادق است.
در حالیکه آقای بلاتر در پایان دو روز نشست کمیته اجرایی فیفا قرار بود امروز در یک کنفرانس خبری شرکت کند، فیفا در آخرین لحظه این کنفرانس را لغو کرد.
علاوه بر این فیفا اعلام کرد که محل نشست بعدی کمیته اجرایی خود را از توکیو به زوریخ تغییر داده است.
میشل پلاتینی رییس یوفا، بعنوان بخت اول جانشینی آقای بلاتر مطرح بوده استگفته میشود با اینکه پرونده آقای بلاتر هنوز در مرحله تحقیقات است و کیفرخواستی برای او صادر نشده است، اما اگر به خارج از سوییس سفر کند، بیشتر در معرض استرداد قضایی خواهد بود.
بحران رسوایی فساد مالی در فیفا اوایل خرداد ماه وارد مرحله تازهای شد، زمانی که پلیس سوییس هفت نفر از اعضای ارشد فیفا را در هتلی در زوریخ همزمان بازداشت کرد.
این هفت نفر برای شرکت در کنگره فیفا و انتخابات ریاست فیفا در این هتل اقامت کرده بودند.
این بازداشت در پی کیفرخواست پلیس فدرال آمریکا انجام شد که ۱۴ تن از مقامهای فیفا را به اخاذی، تقلب در انتقال پول و پولشویی در دورهای ۲۴ ساله متهم کرده بود.
بازرسان پلیس فدرال آمریکا گفته بودند که از انتقال بیش از ۱۵۰ میلیون دلار رشوه در فیفا مطلع شدهاند.
پس از آن سپ بلاتر که برای پنجمین بار به ریاست فدراسیون جهانی فوتبال انتخاب شده بود اعلام کرد که از سمت خود کنارهگیری میکند.
هفته پیش بحران فیفا باز هم عمق بیشتری پیدا کرد و ژروم والک، دبیر کل و نفر شماره دو فیفا به ظن تخلف مالی در فروش بلیتهای جام جهانی در بازار سیاه تا اطلاع ثانوی تعلیق شد.
او همچنین در مظان این اتهام قرار دارد که ۱۰ میلیون دلاری رشوه فدراسیون فوتبال آفریقای جنوبی برای کسب میزبانی جام جهانی ۲۰۱۰ به جک وارنر، با امضای آقای والک و از طریق حسابهای بانکی فیفا بوده است.
آقای بلاتر که ۷۹ سال دارد و ۱۷ سال ریاست فدراسیون بین المللی فوتبال را بر عهده داشته همواره هر گونه اتهام فساد مالی به خود را تکذیب کرده است.
در سوئیس نیز علاوه بر آمریکا مدتی است که تحقیقات در مورد انتخاب میزبانان جام های جهانی ۲۰۱۸ روسیه و ۲۰۲۲ قطر شروع و تاکنون به توقیف چندین ملک در کوههای آلپ منجر شده است.