وزارت بهداشت ایران: برای معتاد کردن مشتری به قلیان شیشه اضافه‌ می‌کنند

رییس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت ایران می‌گوید در برخی انواع تنباکوی قلیان‌ در ایران، "مواد مخدر، شیشه (مت‌آمفتامین) و دیگر ترکیبات آمفتامین" برای معتاد کردن مشتریان وجود دارد و در مواردی دوز این مواد بقدری بالا بوده که "مسمومیت حاد" ایجاد کرده است.
 
به گفته خسرو صادق‌نیت مصرف‌کننده گاهی نمی‌داند این مواد را مصرف کرده و احساس سرخوشی را به نوع تنباکوی قلیان ربط می‌دهد.
آقای صادق‌نیت تایید کرد که این کار ممکن است در سطحی گسترده انجام بگیرد چون وقتی مواردی از مسمومیت حاد دیده می‌شود به این معناست که در "موارد بسیار زیادی" این مواد با دوز کم به تنباکو اضافه شده و از این رو در "گزارش‌های رسمی لحاظ نمی‌شود."
او همچنین گفت اطلاعات دقیق و مستندی وجود ندارد که آیا این اقدام، کاری "سازماندهی" شده است یا نه اما وزارت بهداشت "مطمئن" است که "افرادی به صورت خاص توتون را با مواد مخدر و شیشه برای مشتریانشان آماده می‌کنند و به دنبال وابسته کردن مشتریان خود هستند."
 
آقای صادق‌نیت انگیزه افرادی که این کار را می‌کنند "سودجویی" عنوان کرد.
وی گفته است علاوه بر شیشه و آمفتامین، در تنباکوی بسته‌بندی که در بازار عرضه می‌شود فلزات سنگین هم مشاهده شده است.
"اغلب این توتون‌ها غیرقانونی و قاچاقی وارد کشور می‌شوند، هر گونه آلودگی می‌توانند داشته باشند، بعضی از این آلودگی‌ها ممکن است، عمدی و برخی هم غیرعمدی باشد."
 
رییس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت برای کاهش آثار سوء مصرف قلیان، "از سال گذشته هیچ مجوز جدیدی برای عرضه قلیان داده نشده" و صدور مجوز جدید هم ممنوع شده و "دیگر هیچ صنفی نمی‌تواند اجازه عرضه قلیان بگیرد."
 
مقامات مسئول و پزشکان طی چند سال گذشته بارها هم درباره گسترش مصرف قلیان و هم در مورد افزایش مصرف شیشه و دیگر آمفتامین‌ها در ایران هشدار داده‌اند.
 
به گفته مسئولان نزدیک ۱۱ درصد جمعیت بزرگسال ایران مواد دخانی مصرف می‌کنند و سه درصد جمعیت بالای ۱۵ سال با قلیان آشنا هستند.
گزارش‌ نهادهای مختلف بین‌المللی از جمله سازمان ملل نشان می‌دهد ایران از سال ۲۰۰۸ به عنوان یکی از تولیدکنندگان بین‌المللی مت‌آمفتامین ظاهر شده و تولید مقادیر بسیار زیاد مت‌آمفتامین (شیشه) با خلوص زیاد، ایران را برای باندهای بین المللی به کشوری جذاب بدل کرده است.
 
این باندها در سطح بین‌المللی فعالیت می‌کنند و به طور مرتب بر دامنه عملیات خود اضافه کرده‌اند.
به گزارش سازمان ملل، افزایش کشف این ماده در ایران از افزایش مصرف آن در بازار داخلی ایران حکایت می‌کند.
+41
رأی دهید
-4

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۷۳
    فراتر از اندیشه - آلپ، سوییس
    کشور ششه ای، شهر شیشه ای، خانه شیشه ای، کوچه شیشه ای، رژیم شیشه ای، وزیر شیشه ای، پاسبان شیشه ای، دزد شیشه ای......پس چرا قلیان نه شیشه ای؟؟؟ هموطنان یک اشتباه بزرگی‌ میکنند. فکر میکنند که رژیم آمده به داد مردم و ملت برسه. این‌ها همه فقط و فقط به فکر پر کردن جیب خودشان هستند. اگر به نفعشان باشد حتی بچه‌های دبستانی را هم شیشه‌ای میکنند.
    1
    12
    دوشنبه ۲۳ شهریور ۱۳۹۴ - ۰۶:۵۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۰
    گشتاسپ - شیراز، ایران
    به عقل جور در نمیاد شیشه به گرمی خداد تومن رو به تنباکو بزنن؟چرته.اگر بردی آزمایشگاه آنالیز کردی نتیجه شو تو نشریات داخلی با ریز آنالیز چاپ کن.مزخرف گویی و گزافه گویی بدون مدرک.اینم از دکتر بیسواد مملکت میخاد هوچی گری کنه اسمش 4 تا روزنامه رو پر کنه
    1
    4
    دوشنبه ۲۳ شهریور ۱۳۹۴ - ۰۷:۵۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.