فلفل علاوه بر داشتن اثر گرمازایی، میتواند سرعت سوختوساز بدن را تا حدی افزایش دهد اما این افزایش متابولیسم در حدی نیست که بتوان برای کاهش وزن قابل توجه، روی آن حساب کرد؛ زیرا اگر بخواهیم فلفل و غذاهای تند را در حدی مصرف کنیم که متابولیسم بدنمان به میزان قابلتوجهی بالا برود، عوارض زیادهروی در مصرف فلفل، خود را نشان میدهد چون ادویههایی مانند فلفل، محرک اسید معده هستند و مصرف آنها میتواند باعث التهاب معده یا حتی گاستریت شود. ابتلا به زخم معده یا زخم دوازدهه هم از دیگر عوارض مصرف طولانیمدت، مداوم و زیاد انواع فلفل (به خصوص فلفلهای تند) است. ضمن اینکه حساسیت سلولهای چشایی و گیرندههایی که طعم و مزه را روی زبان و دهان درک میکنند، با مصرف روزانه و بیرویه فلفل کاهش پیدا میکند.
استفاده از زیره سیاه در برخی از افراد تا حدودی باعث لاغری میشود ولی این مساله برای همه عمومیت ندارد و ممکن است در برخی افراد جواب بدهد و برخی دیگر نه. البته این مساله در خصوص دیگر گیاهان اسانسدار مثل رازیانه، زیره سبز و... هم صدق میکند
کپسول فلفل
متأسفانه این روزها برخی افراد، به امید لاغر شدن سریع، کپسولهای لاغری حاوی فلفل را تهیه و مصرف میکنند. این کپسولهای لاغری حاوی فلفل تند هستند و با هدف افزایش سوختوساز بدن تولید میشوند ولی وقتی کپسول پس از ساعتی درون معده یا روده باز میشود، عوارض بسیاری دارد.
برای پیشگیری از ابتلا به انواع بیماریهای گوارشی، فریب تبلیغات پوچ سودجویان را نخورید و بدون تحقیق و بررسی، هیچ قرص و کپسول لاغریای را مصرف نکنید.
راهحل فلفلی برای کاهش اشتهامتخصصان تغذیه در آمریکا ادعا کردهاند که ادویه فلفل قرمز میتواند اشتها را کاهش دهد. این متخصصان میگویند مصرف حدود نصف قاشق چایخوری فلفل قرمز خشک شده مخصوصاً برای کسانی که به طور معمول از این ادویه استفاده نمیکنند میتواند موجب کاهش اشتها شود.
به گزارش خبرگزاری یونایتدپرس، ریچارد ماتز، استاد افتخاری تغذیه در دانشگاه آمریکایی پوردو و دستیار وی در این باره اظهار داشتند: ترکیب موجود در فلفل قرمز موسوم به «کاپسایسین» که موجب تندی شدید فلفل قرمز میشود، میتواند در کاهش اشتها تأثیر داشته باشد و در عین حال کالریهای بدن را نیز بیشتر بسوزاند.
این مطالعه شش هفتهای روی 25 داوطلب که دچار اضافه وزن نبودند، صورت گرفت. این متخصصان دریافتند افرادی که فلفل قرمز مصرف کرده بودند دمای داخلی بدنشان افزایش یافت و همین افزایش دما موجب سوختن بیشتر کالری در بدن آنها شد. این مطالعه در نشریه فیزیولوژی و رفتار منتشر شده است.
پس، مصرف متعادل فلفل برای افزایش حرارت و متابولیسم بدن توصیه میشود اما مراقب باشید که با زیادهروی در مصرف آن سلامتتان را به خطر نیندازید. افرادی که دچار برگشت اسید معده یا همان رفلاکس هستند باید احتیاط بیشتری کنند.
و اما زیره سیاه چه طور؟خیلی از افراد ترجیح میدهند برای لاغری و کاهش وزن از گیاهان داروی استفاده کنند که یکی از این گیاهان دارویی زیره سیاه است.
زیره سیاه، ضدنفخ، ضداسپاسم، معرق و ضدقارچ و همچنین مقوی معده، محرک اشتها، محرک ترشح غدد معده است و ترکیبات اسانسدار موجود در آن میتواند به سوخت و ساز بدن کمک کند. یکی از مصارف مهم زیره، به عنوان چاشنی و ادویه در صنایع غذایی است و استفاده از آن با ممنوعیت همراه نیست.
مصرف زیره سیاه در برخی از افراد ممکن است تا حدودی باعث لاغری شود که برحسب شرایط بدنی افراد، اثردهی این گیاه متفاوت است. اگرچه استفاده از زیره سیاه در برخی از افراد تا حدودی باعث لاغری میشود ولی این مساله برای همه عمومیت ندارد و ممکن است در برخی افراد جواب بدهد و برخی دیگر نه. البته این مساله در خصوص دیگر گیاهان اسانسدار مثل رازیانه، زیره سبز و... هم صدق میکند.
در نهایت این که به افرادی هم که تمایل به مصرف عرق زیره سبز دارند، توصیه میشود عرق زیره سبز را از محلهای معتبری که عرقیات گیاهی با بستهبندیهای مناسب و نام و نشان استاندارد عرضه میشود، تهیه کنند و این را بدانید که مصرف عرقیات تاثیری در کاهش اشتها ندارد چون عرقیات گیاهی مخلوط اسانس با آب هستند که اسانس موجود در آن به دلیل اینکه باعث تحریک معده و به دنبال آن ترشح بیشتر آنزیمها میشوند، اشتهاآور هستند.