ساخت مسجدی مدرن در قطر

مناره‌های متفاوت این مسجد به شکل 90 درجه تاخورده و رو به سوی شهر مکه قرار گرفته‌اند. خطاطی‌هایی با مضمون آیات قرآنی هر گوشه از این مسجد را آراسته‌اند، از بام تا ستون‌های زیرین؛ کاشی‌های سرامیک و پنجره‌های شیشه‌ای، همگی نقش و نگاری بر خود دارند.
در مجموع می‌توان گفت که این سازه‌‌ی بزرگ غار مانند، دارای نشانه‌های مذهبی و اسلامی فراوانی است. از جمله حکاکی آیه‌های قرآن در ابعاد بزرگ که روی سقف این سازه، خودنمایی می‌کنند. همچنین این سقف مرتفع، دارای صدها نقطه‌ی کوچک و درخشان است که ستاره‌های چشمک زن آسمان شب را تداعی می‌کنند. این سازه با احتساب بخش‌های داخلی و حیاط بیرونی، در کل توانایی میزبانی 1.800 نمازگزار را داراست.
محل نمازخانه‌ی مردان در طبقه اول این سازه قرار گرفته است؛ ضمن آنکه یک کتابخانه‌ی بزرگ و محراب طلایی باشکوهی نیز در این قسمت واقع شده که با آیه‌ای از قرآن مزین گشته است.
نمادهای دین اسلام به شکلی هنرمندانه در ساخت و فضاسازی این بنا به کار گرفته شده و نمود یافته‌اند. مسجد دانشگاه مطالعات اسلامی بر پنج ستون بزرگ و مستحکم استوار شده که با آیاتی از قرآن تزئین شده‌اند. این پنج ستون به صورت ضمنی به اصول دین اسلام اشاره دارند. به علاوه در بخش زیرین این بنا 4 رود جاری است که در ادامه و در فضای سبز و باغ‌های اطراف مسجد جریان یافته و نماد نهرهای شیر، آب و عسلی است که در قرآن به بهشتیان وعده داده شده‌ است. همچنین خود این باغ‌ها به نوعی یادآور بهشت هستند.
درست در کنار مسجد، ساختمان دانشگاه قرار گرفته که هم اکنون مسئول آموزش 114 دانشجو در زمینه‌ی مطالعات اسلامی را برعهده دارد. در مجموع 54 کلاس درس در این بنا جای گرفته و دارای بخش‌های اداری، کتابخانه و فضاهای کوچک مطالعاتی است.
 کتابخانه دانشگاه که در طبقه‌ی اول واقع شده، ظرفیت نگهداری و ارائه‌ی صد هزار عنوان کتاب را داراست.
وقتی معماری مساجد دگرگون می‌شود
همچنین این دانشگاه دارای 5 مرکز مطالعاتی است: مرکز "Al Qardawi" که اسلام میانه رو و متجدد را مورد بررسی و پژوهش قرار می‌دهد، مرکزی برای مطالعه اقتصاد و سرمایه‌گذاری جوامع مسلمان، مرکز مطالعات جوامع اسلامی معاصر و مرکز محمد بن حمد آل ثانی که بر همکاری کشورهای مسلمان متمرکز شده است. در کنار مراکز فوق، پژوهشکده‌ای نیز در زمینه وضع قوانین و اخلاق اسلامی مشغول به فعالیت است.
+32
رأی دهید
-101

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۷۳
    فراتر از اندیشه - آلپ، سوییس

    یک بت خانه دیگر. مسجد باید در قلب و دل مردم باشه. انسان هرچی‌ که فرزانه تر می‌شود از این بازار دین دورتر می‌شود.
    18
    61
    دوشنبه ۱۵ تیر ۱۳۹۴ - ۰۷:۴۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۰
    metti - تهران، ایران

    به مصلایه امام خمینی که نمیرسه الان بیست و پنج ساله دارن میسازنش ببین بیست و پنج سال دیگه چی میشه هاهاهاهاهاهاهاهاهاها خاک تو سره هر چی اخووووده بو گنننندوه که اینقدر بیشرف و پر رو و وقیحن.واقعا باید داستانه اخوند و بشکه راست باشه تا ادم اینقدر کثیف و رزل بشه
    6
    44
    دوشنبه ۱۵ تیر ۱۳۹۴ - ۰۷:۵۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    pink panther - ابیجان، ساحل عاج

    پالون طلا خر و آدم نمی‌کنه !!
    12
    56
    دوشنبه ۱۵ تیر ۱۳۹۴ - ۰۸:۰۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۵
    ahura95 - توکیو، ژاپن

    احمقها . بجای ساختن مسجد پیشرفته ، آدمهای پیشرو و پیشرفته بسازین . چه فایده داره زیر اون سقف ، یه مشت احمق و پِهِن مغز باشن ؟؟
    11
    58
    دوشنبه ۱۵ تیر ۱۳۹۴ - ۰۸:۰۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۳
    be_pa.khaste - هارلم، هلند

    آفتابه از طلا هم که باشه باز جاش تو همونجاس .هرکی‌ ندونه تحقیقات علمی فضای توش انجام میدان مگه غیر اینکه ترویج جهالت توش میدین
    12
    40
    دوشنبه ۱۵ تیر ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۷
    hassan5 - تهران، ایران

    ساخت مسجد مدرن!؟مثل اینستکه دسته کلنگ یا بیل را مزین بالماس یا منبتکاری بکنید!؟.
    15
    43
    دوشنبه ۱۵ تیر ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۷
    *بی همتا* - برلین، آلمان
    قطر .پایگاه سرمایه اقازاده ها ست و باهزاران شرکت . این مسجد با هزینه رژیم ساخته شده . خدایا برای حفظ ونگهداری اسلام وفریب مردم نادان چه میکنند ..? درحالیکه خیلی از مردم در جهان گرسنه و کودکان از فقر میمیرند ....
    10
    14
    دوشنبه ۱۵ تیر ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۵
    سلطنت طلب - ابوظبی، امارات متحده عربی
    یکی از نشانه های قیامت ساخته شدن مساجد فاخر هست که قلبهای خالی از ایمان برای ریا به ان در میاییند ، اسلام نیازی به ساخت مساجد شیک و مدرن ندارد ،برای یاد خدا یک چهاردیواری ساده هم کافیست،به جای حیف و میل این پولها سعی کنید برادران مسلمانتان را در سرتایر جهان تحت الکفاله بگیرید و به فقرا و نیازمندان امت محمد را در یابید و در گسترش و ساخت مدارس و علوم فرزندان مسلمان را یاری کنید
    6
    13
    دوشنبه ۱۵ تیر ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۰
    kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد
    طنز داستان اینجاست که معماری و آرشیتکت این مساجد در دست کفار یهودی و مسیحی است.
    1
    3
    ‌سه شنبه ۱۶ تیر ۱۳۹۴ - ۰۱:۰۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۲
    persianshadow1 - برایتون، انگلستان
    حیف از یک ریال پول که خرج همچین مکانهایى بشه، مکانهایى براى اشاعه خرافات و مزخرفات ، یک مشت مهملات تاریخ مصرف گذشته هم تو مخ مردم بیسواد میکنند، با پولهایى که حق مردمان آن کشورهاست، بتخونه میسازن که گردن اخوند و کشیش و خاخام ها کلفت تر بشه.
    0
    0
    ‌سه شنبه ۱۶ تیر ۱۳۹۴ - ۲۱:۳۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۲
    persianshadow1 - برایتون، انگلستان
    [::سلطنت طلب - ابوظبی، امارات متحده عربی::]. [::سلطنت طلب - ابوظبی، امارات متحده عربی::]. خداوند یه عقلى هم به تو بده!
    1
    0
    ‌سه شنبه ۱۶ تیر ۱۳۹۴ - ۲۱:۳۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۲
    persianshadow1 - برایتون، انگلستان
    [::سلطنت طلب - ابوظبی، امارات متحده عربی::]. اتفاقا الان توى امارات هستم و از مسجد نزدیک هتل صداى دعا و این چیزا میاد نمیدونم براى شب قدر شیعه هاست یا دعاى خاصیه واسه سنى ها، اخه مردم بیچاره اى که نمیخوان این صداها رو بشنون گناهشون چیه!؟ در ضمن این چه کشوریه!؟ سیستم برده دارى اسلامى، یه مشت بیچاره از پاکستان و بنگلادش و خصوصا فیلیپین اومدن اینجا با نازلترین دستمزد دارن کار میکنند، نه بیمه درمانى، نه خرج مدرسه، تو اتاقهای ٢*٣ یه خوناده ٣-٤ نفره دارند زنگى میکنند! اینجا بیشتر شبیه فیلیپین است تا یک کشور عربى.
    1
    1
    ‌سه شنبه ۱۶ تیر ۱۳۹۴ - ۲۱:۴۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.