جک وارنرجک وارنر، نایب رییس سابق فیفا، روز چهارشنبه ۱۳ خرداد ضمن اعلام اینکه ممکن است جانش در خطر باشد، گفت: «من به جزییاتی در مورد سپ بلاتر دسترسی دارم که مانند بهمن، فروخواهد ریخت».
آقای وارنر یکی از ۱۴ نفری است که از سوی مقامات قضایی آمریکا به دلیل اتهامهای مرتبط با فساد مالی فیفا تحت تعقیب است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، وی در پیامی که در ترینیداد و توباگو منتشر شد گفت: «من دیگر هیچ رازی را مخفی نگه نمیدارم. منطق حکم میکند که جانم هم در خطر باشد ولی دیگر حتی مرگ من جلوی بهمنی که در راه است را نخواهد گرفت».
این گزارش میگوید آقای وارنر که پیشتر وزیر امینت ملی بوده و با خطر استرداد قضایی به آمریکا روبرو است، از منابع اصلی و کلیدی پشت پرده استعفای ناگهانی سپ بلاتر از ریاست فیفا بوده است.
جک وارنر گفت: «مجموعهای از مدارک که ارتباط بین فیفا، منابع مالی این سازمان و خود من و نحوه سرمایهگذاری فیفا در انتخابات عمومی سال ۲۰۱۰ ترینیداد و توباگو را نشان میدهد، به شکل مجموعه آماده کردهام».
آقای وارنر افزود این مدارک حامل دانستهها و یافتههای او از انتقال بینالمللی پول در فیفا با اطلاع سپ بلاتر است و موارد مرتبط با نخست وزیر فعلی ترینیداد و توباگو را نشان میدهد.
جک وارنر، نایب رییس سابق فیفا و رییس «کونکاکاف» - کنفدراسیون شمال و مرکز آمریکا و کارائیب بوده است. در جریان برخی از اتهامهای مرتبط به رشوه و فساد مالی، فیفا جک وارنر را در سال ۲۰۱۱ از تمامی مسئولیتهایش معلق و برکنار کرد.
در سال ۲۰۱۰ و در جریان انتخابات در ترینیداد و توباگو، جک وارنر از «کاملا پرساد بیسهسار» حمایت کرد که پیروز انتخابات شده و به عنوان اولین نخست وزیر زن در این کشور انتخاب شد. اندکی بعد جک وارنر روابط خود را با نخست وزیر قطع کرد و از حزب او هم خارج شد.
جک وارنر گفته که با هرگونه حکم استرداد قضایی به آمریکا به شکل حقوقی و در دادگاه مقابله کرده است. وی افزود: «هیچ تمایلی ندارم دنبالهروی (دستگیرشدگان) باشم و از آزادیهای خود محروم شوم».
«اینترپل» یا پلیس بینالملل، روز ۱۳ خرداد و به درخواست آمریکا، نام دوتن از مقامات بلندپایه پیشین فیفا و چهار مدیر مرتبط با اتهام رشوهخواری در فدراسیون بینالمللی فوتبال را در فهرست قرمز خود قرار داد.
این اشخاص عبارتند از جک وارنر، رییس پیشین اتحادیه فوتبال منطقههای آمریکای شمالی، مرکزی و کارائیب؛ نیکولاس لِئوز ربیس سابق اتحادیه فوتبال آمریکای جنوبی؛ سه شهروند آرژانتینی، که به پرداخت حدود ۱۵۰ میلیون دلار رشوه به فیفا برای بدست آوردن حقوق رسانهای و تبلیغاتی مسابقات فوتبال متهم هستند و مدیر یک شبکه تلویزیونی برزیلی که شرکتهای متعلق به او در پخش مسابقات فوتبال نقش داشتهاند.
فهرست قرمز اینترپل به این معنا است که امکان بازداشت این افراد در هر کشور عضو اینترپل وجود دارد.
سپ بلاتر، رییس فیفا، روز ۱۲ خرداد و به دنبال رسوایی گسترده مالی در فدراسیون جهانی فوتبال اعلام کرد که از سمت خود کنارهگیری میکند.
استعفای آقای بلاتر در حالی رخ میدهد که وی روز هشتم خرداد به رغم جو خبری سنگین و بازداشت هفت مقام برجسته فیفا، برای یک دوره چهار ساله دیگر به این سمت انتخاب شده بود.
انتخاب وی پس از آن میسر شد که علی بن حسین، رقیب اردنیاش، پیش از رایگیری دور دوم انتخابات در روز جمعه از نامزدی خود انصراف داد و بلاتر که در دور اول ۱۳۳ رای کسب کرده بود برای پنجمین بار پیاپی رییس فیفا باقی ماند.
رییس ۷۹ ساله فیفا روز سهشنبه گفت که برای تعیین جانشین خود انتخابات جدید برگزار میکند.