بررسی روزنامه های صبح تهران : روند نگارش توافق جامعه هسته ای

روند نگارش توافق جامع هسته‌ای ایران و کشورهای پنج بعلاوه یک در وین، موضوعی است که مخالفان و موافقان بسیاری در روزنامه‌های امروز صبح تهران دارد.
توافق بد فقط بد نیست!
محمد صرفی در سرمقاله روزنامه کیهان نوشته است، برخلاف تصور عمومی و فضاسازی آگاهانه رسانه‌های غربی و ذوق‌زدگان داخلی، توافق هسته‌ای با مختصات فعلی در باره بازرسی‌ها و کمیت و کیفیت نظارت را به عنوان توافق فاجعه نام برده است که نه تنها احتمال جنگ و درگیری را کاهش نمی‌دهد بلکه به باور نویسنده این روزنامه تندرو، به شدت در این راستا عمل می‌کند.
مقاله کیهان متصور شده که اگر پس از توافق، گروه‌های بازرسی یکی پس از دیگری وارد ایران شوند و بخواهند به هر مرکزی سر بزنند و اطلاعات جمع‌آوری کنند، در این صورت اجازه ندادن به بازرسان برای دسترسی به یک مرکز خاص اول داستان خواهد بود. در چنین شرایطی بهانه‌ای کاملا دنیاپسند برای یک حمله نظامی مهیا خواهد شد.
به نوشته این مقاله علت قاطعیت رهبر ایران را در روز گذشته باید در چنین واقعیاتی جستجو کرد و فراموش هم نکرد که توافق بد برای آمریکایی‌ها تنها یک توافق بد است اما برای ایران فقط بد نیست بلکه خطرناک هم هست.‌
مذاکره هسته‌ای در وین، منازعه رسانه‌ای در تهران
زینب اسماعیلی در گزارشی در روزنامه شرق نوشته که قسمت اول مستندی با عنوان "سیکل سازش؛ پلکان چرخش" از سوی خبرگزاری تسنیم، بدرقه‌کننده تیم هسته‌ای ایران است که دیروز راهی وین شدند تا نگارش متن توافق جامع را ادامه دهند. اما این تنها مستندی نیست که همراه فراز و نشیب مذاکرات به خورد مخاطبان داده می‌شود. در برنامه‌های متعدد تلویزیونی و رادیویی، همگی چماق فکت شیت آمریکایی در دست گرفته و در حال کوبیدن بر سر مذاکرات هسته‌ای هستند، این را بگذارید در کنار قانع نشدن‌های مکرر عده قلیل در مجلس.
در همین حال رضا نصری، حقوقدان و عضو موسسه مطالعات بین‌المللی ژنو در سرمقاله روزنامه شرق نوشته که سیستمی که چند روز یا گاه چند ساعت مانده به آغاز مذاکرات مهم هسته‌ای به عده بسیار معدودی از نمایندگان مجلس اجازه دهد که تمام آرامش روحی، فکری و جسمی وزیر امور خارجه را به هم بزنند و کاری کنند که او به جای تمرکز بر برنامه‌ریزی و جزئیات مذاکرات پیش رو، تمام وقتش را صرف پاسخ‌گویی به سوالات غیر ضروری کند، قطعا از یک کمبود و ضعف ساختاری رنج می‌برد.
حضور طالبان جای تحسین دارد
علیرضا کریمی در سرمقاله روزنامه آفتاب یزد نوشته است که حضور هیئت سیاسی طالبان در تهران و مذاکره با برخی از مقام‌های ایران، می‌تواند برای دلواپسان ظاهری و ساختگی درس آموز باشد. به تعبیر نویسنده آنها که از نظر سواد دیپلماتیک در حدی هستند که نمی‌توانند بین NPT و MPT فرق قائل شوند باید متوجه باشند که برای استیفای منافع ملت و نظام باید انعطاف به خرج داد و کشور را از امتیازات دیپلماسی محروم نکرد.
به نوشته این مقاله آن چیزی که تحت عنوان دیپلماسی تهاجمی در دولت قبلی در جریان بود در حقیقت نه دیپلماسی بود و نه تهاجم. آن زمان عده‌ای کم مایه و میان مایه در سطح بین‌الملل صرفا درشت گویی کرده و هزینه آن را مردم بی‌نوا از جیب خود پرداخت کردند. جالب است که عده‌ای از شیفتگان آن مرد که رفته است هنوز نیز به این رویکرد در سیاست خارجی می‌نازند و به دیپلماسی این دولت می‌تازند.
به نوشته این مقاله جان کلام آن که حضور طالبان در تهران درست و صحیح است و بایستی با شدت و حدت این روند ادامه پیدا کند.
قفل خانه احزاب شکست
روزنامه اعتماد در گزارشی نوشته است که امروز درهای خانه احزاب بالاخره باز می‌شود و پس از حدود شش سال نمایندگان ۱۸۰ حزب برای برگزاری مجمع عمومی فوق‌العاده در آن حضور می‌یابند. به نظر اعتماد این شاید یکی از مهم‌ترین وعده‌های حسن روحانی، رئیس جمهوری در دوران مبارزه‌های انتخاباتی در حوزه سیاست داخلی بود. اما حالا مجمع عمومی فوق‌العاده قرار است چه دستور جلسه‌ای داشته باشد؟
به نوشته این گزارش، مهم‌ترین خواسته اصولگرایان تغییر اساسنامه است که به نظر می‌رسد توانسته‌اند حرفشان را به کرسی بنشانند. پس از تغییر اساسنامه نوبت به انتخاب هیات رئیسه جدید می‌رسد. اصولگرایان برای این موضوع نیز شروطی دارند که به نظر نویسنده گزارش به عملیاتی شدن نزدیک باشد. آنها پیشنهاد داده‌اند که اعضا به طور مساوی از میان سه طیف اصلاح‌طلب، اصولگرا و مستقل انتخاب شوند.
در پایان گزارش اعتماد آمده که پس از خانه سینما این دومین خانه‌ای است که در دولت روحانی پلمبش شکسته می‌شود و اعضا به آن بازمی‌گردند.
سهم سینمای ایران از جشنواره کن، لب ساحل است!
الناز خمامی‌زاده در روزنامه جوان نوشته است که جشنواره فیلم کن به نیمه‌های راه خود رسیده است و دوباره حساسیت‌ها نسبت به سفر بی‌بهره قافله سینمای ایران به فرانسه و سواحل زیبایش زیاد می‌شود.
گزارش جوان مدعی شده که امسال ایران یکی از ضعیف‌ترین حضورهای خود را در این جشنواره و بازار جنبی‌اش تجربه می‌کند و با تعلل مسئولان سینمایی، غرفه ایران تا سه روز اول خالی و استراحتگاه غرفه‌داران و نمایندگان سایر کشورها بوده است. با این اوصاف حضور پر تعداد برخی مسئولان سینمایی کشور را در این رویداد چگونه باید معنا کرد؟
نویسنده گزارش با انتقاد از تقبل هزینه حضور شماری از چهره‌های سینمایی با هزینه‌های دولتی در جشنواره نوشته که آیا سهم سینمای ایران از جشنواره فیلم کن، آب و هوای خوش لب ساحل است، یا این که این بار مسافران در بازگشت از این سفر چیزهای بیشتری با خود به همراه خواهند آورد؟
فغانی، متهم ردیف اول شناخته شد!
روزنامه شهروند در گزارشی آورده که ۶ روز از پایان لیگ برتر فوتبال ایران می‌گذرد اما هنوز ماجرای دیداری که در تبریز به جنجال کشیده شد، ادامه دارد. اتفاقات روز پایانی لیگ با سفر وزیر ورزش و همچنین رئیس جمهوری به تبریز وارد فاز جدیدی شده اما نتیجه‌ای که از تحقیقات گسترده دستگاه‌های ورزشی و غیر ورزشی بیرون آمده، عجیب به نظر می‌رسد. چون صرفا بهترین داور آسیا در سال ۲۰۱۴ متهم ردیف اول شناخته شده است.
به نوشته این گزارش وزیر ورزش گفته که اشتباهات داوری در دیدار تراکتورسازی و نفت محرز شده اما هنوز سهوی یا عمدی بودن آن مشخص نیست.
گروه ورزش روزنامه شهروند با انتقاد از این قبیل اظهار نظرها نوشته که مسئولان به جای انداختن تمام تقصیرها برگردن کسی که پرچم ایران را در جام ملت‌های آسیا به تنهایی بالا برد، به فکر برخورد با افرادی باشند که با احساسات ۱۰۰ هزار نفر بازی کرده و خبر دروغ به آنها داده‌اند. کسانی که هنوز خبری از شناسایی‌‌شان نیست.
+7
رأی دهید
-30

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.