۱۴۴ فوتبالیست در ایران «ممنوع‌الخروج شده‌اند»

وزیر ورزش و جوانان ایران از شفاف نبودن مسائل مالی، ورود هنگفت پول به ورزش قهرمانی و نامشخص بودن قوانین برای جلوگیری از تخلف در این حوزه انتقاد کرده است.

محمود گودرزی گفته است در چنین وضعیتی چند باشگاه بزرگ که تمام حرف‌شان پول است محور قرار می‌گیرند و «زمانی که پول یک جا انباشته شود، افرادی آنجا جمع می‌شوند که اهداف ناصواب دارند. جمع شدن این آدم‌ها فساد، زد و بند، تبانی و رشوه را در پی خواهد داشت».

وزیر ورزش و جوانان در دولت حسن روحانی به خبرگزاری ایسنا گفته که ۱۰۰ هزار نفر در ورزش قهرمانی ایران، سهم ۷۷ میلیون‌ نفر را می‌بلعند.

گودرزی می‌گوید: «تدوین استراتژی غلط، تمام پول را جمع کرده در یک نقطه و افراد به دنبال پول جمع شده‌اند. کسانی که با این استراتژی رشد کردند، منافع دارند و برگرداندن آن‌ها به جایگاه اول هم سخت می‌شود.»

در همین خصوص، ۱۴۰ بازیکن به دلیل بدهکاری مالیاتی ممنوع الخروج شده‌اند. بدهی شش باشگاه بیش از ۱۳۰ میلیارد تومان است که بخشی از این مبلغ مربوط به سال ۱۳۷۵ است!

حمید رسایی مسئول رسیدگی به پرونده فساد در فوتبال گفته است: «سازمان مالیاتی اقدامات مثبتی در خصوص موضوع مالیات ورزشکاران صورت داده ولی متاسفانه فدراسیون و باشگاه‌ها همواره از همکاری در این خصوص طفره رفته‌اند».

به گفته رسایی که نایب رییس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی است، «بازیکنانی که ممنوع الخروج شده‌اند، هر بار با وساطت باشگاه‌ها و فدارسیون فوتبال، اجازه خروج از کشور پیدا می‌کنند».

رسایی در مصاحبه با خبرگزاری فارس، دلیل وجود فساد در فوتبال ایران را پول‌های دولتی و نبود نظارت صحیح دانست.

دو ماه قبل از المپیک لندن هم اعلام شده بود که ۳۰۰ نفر از ورزشکاران و مربیان ایرانی به دلیل بدهی مالیاتی ممنوع الخروج هستند.

احسان حدادی از جمله ورزشکارانی بود که مشکل مالیاتی داشت اما با پیگیری مسئولان توانست در لیگ الماس قطر شرکت کند.

در آن مقطع، محمد علی‌آبادی رییس کمیته ملی المپیک در نامه‌ای به رییس سازمان امور مالیاتی، خواستار موکول شدن پیگیری مطالبات مالیاتی ورزشکاران و مربیان به پس از بازی‌های المپیک لندن شد.

حالا وزیر ورزش و جوانان می‌گوید: «وقتی استراتژی‌ درست نباشد و مبنای نظری علمی در پشتوانه‌ نیست، نتیجه هم مطلوب نخواهد بود که به طبع آن حرفه‌ای‌گری افسار گسیخته ایجاد می‌شود».

به گفته گودرزی، «قوانین روشنی وجود ندارد که از آن‌ها برای جلوگیری از تخلف استفاده کنیم. پول هنگفتی نیز وارد ورزش شده که به نسبت آن توسعه فرهنگی نبوده و حتی شاهد تنزل بودیم. پول‌ها بدون ثبت شدن، هزینه می‌شده».

وزیر ورزش معتقد است که در فدراسیون‌های ورزشی، بسیاری افراد با حداقل تخصص و تنها به دلیل نگاه سیاسی، متصل بودن به جریان‌های سیاسی یا مراکز حضور دارند.

با این حال آقای گودرزی در این مصاحبه مفصل، توضیحی نداد که وزارت تحت امر او برای پالایش فدراسیون‌ها از افراد یاد شده، چه برنامه‌ای در پیش خواهد داشت.

+14
رأی دهید
-4

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.