میلیونها زائر شیعه علیرغم تهدید تندروها وارد کربلا شدند
میلیونها زائر شیعه با وجود تهدیدهایی که از ناحیه گروه های تندرو وجود دارد، برای شرکت در مراسم اربعین به شهر کربلا سرازیر شده اند. اوج مراسم امروز است.
بسیاری از این زائران چندین روز پیادهروی کرده اند تا به عزاداری امروز برسند. مسافت حدود ۸۰ کیلومتری نجف تا کربلا مسیر اصلی راهپیمایی زائران بوده است.
عراق برای جلوگیری از حملات پیکارجویان سنی گروه موسوم به دولت اسلامی، داعش، تمهیدات امنیتی گستردهای در نظر گرفته است. اعضای داعش شیعیان را بدعتگذار میدانند.
واقعه کربلا از علل مهم اختلاف میان شیعیان و سنیها است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، خالد العبیدی، وزیر دفاع عراق گفته است برای اربعین امسال، در مجموع ۱۷ میلیون نفر به کربلا رفتهاند که بیش از ۴ میلیون نفر آنها زائران خارجی از ۶۰ کشور هستند.
اکثریت جمعیت عراق را شیعیان تشکیل میدهند و حدود ۱۳ میلیون تن از زائران امسال کربلا از خود عراق هستند.
ایرانیان بزرگترین گروه زائران کربلا هستند و بنا به گفته مقامات سازمان حج و زیارت ایران، بیش از یک میلیون و سیصد هزار زائر ایرانی راهی این شهر شدند.
بیشتر این زائران از مرزهای زمینی دو کشور وارد عراق می شوند.
روز چهارشنبه، جمعیت بالای زائران ایرانی باعث شد مرز مهران در استان ایلام، ظرفیت پذیرش مسافر جدید نداشته باشد.
همچنین گزارشهایی در دست است که نشان می دهد گروه هایی از این زائران به دلیل نبود تسهیلاتی مثل انتقال آنها در داخل عراق، ناگزیر به برگشت به ایران شده اند.
پنجشنبه شب در چند نقطه در داخل و حومه شهر کربلا انفجارهایی رخ داد که خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا، آنها را حملات خمپاره ای خواند.
بنابرگزارشها، در اثر این حملات یک نفر کشته شد.
هجوم میلیونی شیعیان به کربلا در حالی صورت میگیرد که عراق درگیر جنگ داخلی است و داعش بخش های وسیعی از خاک این کشور را در دست دارد.
بعد از سقوط صدام حسین، کربلا همه ساله در موسم اربعین میزبان زائران شیعه عراق و کشورهای منطقه بوده است اما مقام های عراقی می گویند تعداد زائران امسال به طرز قابل توجهی افزایش یافته است.
طی این سالها، شرکت کنندگان مراسم اربعین بارها هدف حملات بمبگذاری قرار گرفتهاند.