«سفارت آلمان خواستار تعهد کتبی در مورد بازگشت ورزشکاران به ایران شد»

سفارت آلمان در تهران

مهدی رستم پور

پس از پناهندگی یکی از اعضای فدراسیون کاراته جمهوری اسلامی ایران، سفارت آلمان در تهران در پاسخ به فدراسیون‌هایی که درخواست روادید می‌کنند، خواستار ارائه تعهد کتبی برای بازگشت به ایران شده است.

مرتضی سلیمی به عنوان عضو کمیته بین‌المللی فدراسیون کاراته، همراه با تیم ملی راهی آلمان شد اما به ایران بازنگشت.

اتومبیل شخصی او در پارکینگ فرودگاه امام خمینی است و فدراسیون کاراته با در اختیار گرفتن اسناد خودرو، قصد دارد آن را ضبط کند.

رئیس فدراسیون کاراته درباره برنگشتن سلیمی به خبرنگاران گفته است: «مخالف اعزام او به رقابت‌های جهانی بودم اما با پادرمیانی بعضی از افراد این اتفاق افتاد و او به برمن رفت.»

آلمان از دهه ۸۰ میلادی پذیرای ورزشکاران پناهنده ایرانی بوده است. امروزه بسیاری از شهرهای بزرگ آلمان میزبان ورزشکاران پناهنده ایرانی هستند.

محسن غفار ملی‌پوش سه رشته ورزشی جودو، کوراش و جوجیتسو، وحید سرلک نفر پنجم سال ۲۰۰۹ جهان در جودو، مهدی جعفرقلی‌زاده در کاراته، رضا الله‌داد عضو سابق تیم تکواندوی دانشجویان، تینا و تارا محمدنژاد دو خواهر نوجوان کاراته‌کار و مینا علیزاده عضو تیم ملی قایقرانی از آن جمله‌اند.

فهرست کشتی طولانی است؛ ایوب و طیب آزموده، عباس گلی گرمستانی، علی افکار، مرتضی جعفرنژاد، برادران اندوز و فرهاد سهرابی فقط تعدادی از این کشتی‌گیران هستند.

خبرگزاری فارس در گزارشی با تیتر «سفارت آلمان خواستار تعهد کتبی از فدراسیون‌ها برای بازگشت به ایران شد»، نوشته است این سفارتخانه از فدراسیون‌ها خواسته اگر قصد دارند در مسابقاتی که به میزبانی آلمان برگزار می‌شود شرکت کنند، باید تعهد کتبی بدهند تمام افرادی که به آلمان اعزام می‌شوند، به کشور بازخواهند گشت.

علیرضا کتیرایی، مربی پیشین تیم ملی کاراته درباره پناهندگی سلیمی گفته است: افرادی در هیئت رئیسه فدراسیون، کمیته برون‌ مرزی، امور نخبگان و غیره حکم گرفتند و معلوم نیست کجا هستند. اصلا فدراسیون کاراته مسئول کمیته انضباطی خود را معرفی کند و بگوید او کجاست.

آقای کتیرایی به خبرگزاری فارس می‌گوید: رئیس کمیته انضباطی باید پرونده وکالت از دادگستری داشته باشد، نه اینکه از روی میل‌ خودشان کمیته‌ تشکیل دهند و کسی را محروم کنند. دبیر فدراسیون مدعی شد سلیمی از آلمان باز خواهد گشت، اما حالا می‌گوید هیچ خبری از او ندارد. بهتر نبود که قبل از فرارش مراقب او بودند تا چنین افتضاحی برای کاراته ایران رقم نخورد؟

کتیرایی می‌گوید: وقتی رئیس فدراسیون مدعی شده که به هیچ عنوان راضی نبوده سلیمی به آلمان برود، چه دلیلی داشته سلیمی به مسابقات جهانی اعزام شود و سرانجام درخواست پناهندگی کند؟

با وجود انتشار گزارش‌ها در مورد درخواست آلمان برای ارائه تعهد باز هم مشخص نیست که حتی اگر چنین تعهدی داده شود، چه تضمینی وجود خواهد داشت که ورزشکار، مربی یا همراهان تیم در آن کشور نمانند و به ایران برنگردند.

+28
رأی دهید
-6

taghebostan - فرانکفورت - آلمان
آلمانی‌‌ها عربهای تروریست سوریه را پناهنده میکنند ولی‌ ورزشکاران ایرانی‌ را پناهنده نمیکنند علت اینست که با رژیم آخوندی ساخت و پاخت دارند
یکشنبه 9 آذر 1393 - 13:40
yas abi - ببرسل - لز
به جای اینکه فدراسیون تعهد بدهد باید افراد تعهد بدند که اگر خواستند پناهنده بشند برگه‌ رو جلوشون بذارند و بگند شما تعهد دادید برگردید، برید گور خودتون رو گم کنید. ورزشکاری که با تیم اعزام می‌شه و برنمی‌گرده خائن است. اگه کسی‌ می‌خواد بره خودش بره.
یکشنبه 9 آذر 1393 - 14:43
eydad - مونترال - کانادا
تغصیر آلمان هست که به هر دلیل کوچکی پناهندگی میدهد. الان همین اقا جونش در خطر بوده یا دو حنسی بوده یا مسیحی بوده چی بوده که تو ایران حاش نبوده؟!
یکشنبه 9 آذر 1393 - 17:24
cph16 - کپنهاگ - دانمارک‌
آقای مهدی رستم پور انگار فراموش کرده که خود ایشان بعنوان خبرنگار با تیم‌ کشتی‌ امدنند به دانمارک‌ بعد با داستان‌های دروغین تقاضای پناهندگی از دانمارک‌ کردنند. موضوع اینجا است که اگر آقای مهدی رستم پور در ایران مشکل امنیتی داشتنند هیچوقت به ایشان اجازه خروج و همراهی با تیم‌ ملی‌ کشتی‌ صادر نمی‌شد.
یکشنبه 9 آذر 1393 - 18:24
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.