دانش و فناوری گام امیدوارکننده محققان در راه تولید واکسن ابولا

 مؤسسه ملی بهداشت آمریکا اعلام کرده است که پژوهشگران فاز نخست آزمایش واکسن ابولا را با موفقیت پشت سر گذاشته و گامی به تولید این واکسن نزدیک‌تر شده‌اند. قرار است فاز دوم آزمایش‌ها به‌زودی و به شکلی گسترده آغاز شود.

بیماری و تب ابولا در اکثر موارد با مرگ بیمار همراه است. خطر مرگ بیمار بستگی به نوع ویروس ابولا و کم و کیف ابتلا به آن دارد و می‌تواند بین ۲۵ تا ۹۰ درصد متغیر باشد.

پژوهشگران حال یک گام به تولید واکسن ابولا نزدیک‌تر شده و نخستین فاز آزمایش آن را با موفقیت طی کرده‌اند. البته هنوز آزمایش‌هایی گسترده لازم است تا بتوان این واکسن را به شکل انبوه تولید کرد و در مناطق بحران‌زده به کار بست.

خبرگزاری آلمان به نقل از مؤسسه ملی بهداشت آمریکا (ان آی اچ) گزارش داد که محققان در فاز نخست ۲۰ فرد داوطلب سالم بین ۱۸ تا ۵۰ سال را مورد آزمایش قرار دادند و دوزهای متفاوتی از واکسن ابولا را به آنان تزریق کردند. بدن همگی آنان در ایجاد پادتن لازم برای مقابله با ابولا موفق بوده است.

نتایج این آزمایش روز چهارشنبه (۲۶ نوامبر/ ۵ آذر) در سایت اینترنتی نشریه تخصصی "New England Journal of Medicine" به انتشار رسیده است.

اجرا و پیشبرد آزمایش‌ها برای تولید واکسن ابولا با همکاری مؤسسه ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی آمریکا و شرکت داروسازی بریتانیایی "LaxoSmithKline" صورت گرفته است.

امید به گام‌های بعدی

پژوهشگران در جریان فاز نخست که در ماه سپتامبر آغاز شد، واکسن ابولا را در ده دوز پایین و در ده دوز بالا به داوطلبان تزریق کرده و پی برده‌اند که بدن آنان در صورت دریافت دوزهای بالاتر، پادتن‌های قوی‌تری نیز ایجاد کرده‌اند. به گفته‌ی پژوهشگران، بدن داوطلبان در عرض چهار هفته پس از دریافت واکسن موفق به ایجاد پادتن شده است.

به گفته‌ی آنتونی فائوچی، رئیس مؤسسه ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی آمریکا، حال قرار است آزمایش‌های گسترده‌ای در چندین فاز انجام گیرند. در این راستا نیز تماس‌ها و مذاکراتی با مقام‌های لیبریا (یکی از مناطق بحران‌زده) و دیگر هم‌پیمانان، برای انجام مراحل بعدی آزمایش‌ها در غرب آفریقا در جریان است.




کشورهای غرب آفریقا که ویروس ابولا در آنجا شیوع یافته است

با توجه به افزایش شمار قربانیان بیماری ابولا آزمایش موفقیت‌آمیز این واکسن امید تازه‌ای را زنده کرده است. طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی، تا کنون حدود ۵۷۰۰ نفر جان خود را بر اثر ابتلا به ویروس ابولا از دست داده‌اند و شمار مبتلایان به این ویروس نیز بر ۱۶ هزار نفر بالغ می‌شود.

گینه، سیرالئون و لیبریا که در غرب آفریقا قرار دارند، سه کشوری هستند که بیش از همه با این بیماری دست و پنجه نرم می‌کنند. در حالی که به نظر می‌رسد مقامات لیبریا تا اندازه‌ای در مهار این بیماری موفق بوده‌اند، شمار قربانیان در سیرالئون روز به روز افزایش می‌یابد.

علیرغم تمامی موفقیت‌هایی که پژوهشگران در راه تولید واکسن ابولا کسب کرده‌اند، کارشناسان سازمان ملل بر این باورند که هنوز هم نبردی طولانی با این بیماری خطرناک در پیش است. برای مقابله با ابولا هنوز هم دارو و درمان تأیید‌شده‌ای وجود ندارد و شیوه‌های درمانی و همچنین داروها در مراحل آزمایشی هستند.

+9
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.