روحانی: گاهی مواقع سکوت موجب نجات کشور میشود
حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، روز چهارشنبه، ۲۸ آبان، با تاکید بر تلاش دولت برای «تعامل سازنده با سایر قوا» گفت که گاهی مواقع اگر «مهر سکوت بر لب بزنیم» موجب «نجات کشور» میشود.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، آقای روحانی شامگاه چهارشنبه، ۲۸ آبان، در سخنرانی خود در یک همایش گفت که دولت در یک سال و چند ماه گذشته تلاش کرده که با قوای دیگر «تعامل سازنده» داشته باشد.
وی در عین حال اضافه کرد: «نمیگویم ساکت باشیم و واقعیتها را به مردم نگوییم، ولی گاهی مواقع اگر مهر سکوت بر لب بزنیم، موجب جلوگیری از انحراف در مسیر و نیز نجات کشور میشود.»
سخنان آقای روحانی در روزی بیان شده است که وی پس از مخالفت مجلس با چهارمین گزینه پیشنهادی خود، محمد فرهادی را به عنوان پنجمین گزینه پیشنهادیاش برای تصدی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به مجلس معرفی کرد.
رئیس جمهوری ایران در ادامه سخنان خود تصریح کرد: «باید با هم کار کرده و در کنار یکدیگر تلاش کنیم تا قدرتهایمان همافزا شود. نباید از این که رئیس جمهوری گزینهای را برای وزارت به مجلس معرفی کرده و مجلس به او رأی نداده ناراحت و عصبانی شویم.»
آقای روحانی با تاکید بر تعامل و همکاری سه قوه جمهوری اسلامی با یکدیگر افزود: «اگر اشکالی ما داریم یا آنها دارند باید مشکلات را حل کنیم و در کنار هم باشیم، زیرا اگر اختلاف پیدا کنیم این اختلاف ما را از پای درمیآورد.»
همزمان با انتشار این سخنان، مسیح مهاجری، مدیرمسئول روزنامه جمهوری اسلامی، ضمن انتقاد از به گفته او «بها دادن» بیش از حد آقای روحانی به مجلس نوشت که «نمایندگان مجلس با برخورداری از حق تعیین استانداران و فرمانداران و بخشداران، توقعات زیادی پیدا کردهاند و توقعات غیرقانونی نمایندگان مخالف حتی به سایر وزارتخانهها نیز سرایت کرده است».
آقای مهاجری در یادداشت خود که روز پنجشنبه، ۲۹ آبان، منتشر شده، همچنین از عملکرد آقای روحانی و معاونت پارلمانی رئیس جمهوری ایران در جریان استیضاح رضا فرجی دانا، وزیرسابق علوم، و همچنین رای اعتماد به وزرای پیشنهادی علوم انتقاد کرد.
پیش از این برخی از نمایندگان حامی دولت، نظیر علی مطهری و محمدرضا تابش، نیز از عملکرد معاونت پارلمانی رئیس جمهوری انتقاد کردهاند.
«طرف مقابل زیادهخواهیها را کنار بگذارد»
رئیس جمهوری ایران همزمان با ادامه مذاکرات هستهای ایران با کشورهای گروه ۵+۱ گفت که دولت وی شهامت لازم برای تصمیمگیری، پذیرش مسئولیت و انتخاب مسیرهای مختلف برای رسیدن به اهدافش را دارد.
حسن روحانی اضافه کرد: «برای دستیابی به توافق جامع هستهای ممکن است طرف مقابل ما برخلاف ادعاهایش در مقام عمل اراده و تصمیم جدی نداشته باشد، اما باید زیادهخواهی را کنار بگذارد و بداند که تعامل و رسیدن به نقطه توافق به نفع مردم، منطقه و جهان است.»
همزمان با این سخنان آقای روحانی، تونی بیلکن، معاون مشاور امنیت ملی کاخ سفید، گفته است که مسئولیت اصلی در دستیابی به توافق هستهای بیشتر از آمریکا، بر دوش خود ایران است.
آقای روحانی در ادامه سخنان خود گفت: «سربازان خط مقدم مذاکرات، همه آموزشهای لازم را دیدهاند و دارای لیاقت و شهامت لازم هستند. رهبر معظم انقلاب همواره از آنها پشتیبانی کرده و ملت ما نیز همواره پشتیبان آنها بودهاند.»
وی هدف دولت ایران از مذاکرات هستهای را رسیدن به توافقی دانست که «حقوق و منافع ملت و همچنین استقلال و عزت کشور» را تضمین کند.
مذاکرات ایران و کشورهای گروه ۵+۱ در وین در حالی وارد سومین روز خود شده است که بر اساس توافقهای پیشین مهلت رسیدن طرفین به توافق جامع دوشنبه هفته آینده به پایان خواهد رسید.