هشدار کشورهای غربی به روسیه: تهدید تحریمها جدی است
رهبران کشورهای غربی به روسیه هشدار دادهاند که ممکن است با تحریمهای بیشتری روبهرو شود
رهبران کشورهای غربی در جریان نشست گروه ۲۰ در استرالیا به روسیه هشدار دادهاند که اگر به آتشبس در اوکراین پایبند نباشد، ممکن است با تحریمهای بیشتری روبهرو شود.
دیوید کامرون، نخستوزیر بریتانیا به ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه گفته است که ماندن نظامیان آن کشور در خاک اوکراین، بر روابطش با اروپا تاثیری منفی خواهد داشت.
روسیه میگوید که نظامیانش را به اوکراین نفرستاده است، ولی ناتو به تازگی اعلام کرد که گزارشهای مربوط به ورود نظامیان روسیه به خاک اوکراین و نیز انتقال تجهیزات و تدارکات نظامی روسی به شرق اوکراین را تایید میکند.
استفان هارپر، نخستوزیر کانادا در دیدار با آقای پوتین به او گفته است که باید "از اوکراین بیرون برود."
باراک اوباما، رئیسجمهور آمریکا نیز "تجاوز" روسیه به اوکراین را "تهدیدی برای جهان" خوانده است.
دیوید کامرون نخست وزیر بریتانیا هم گفت که اگر روسیه از "بی ثبات کردن" اوکراین دست برندارد با تحریم های بیشتری روبرو خواهد شد.
نشست دو روزه گروه ۲۰ در بریزبن استرالیا برگزار میشود و تمرکز اصلی بحثها بر سر تقویت رشد اقتصادی است.
انتظار میرود که رهبران حاضر در این نشست، درباره طرحهای پنجسالهای گفتوگو کنند که پیش از این، وزیران دارایی کشورهای عضو گروه ۲۰ بر سر آنها توافق کردهاند.
با این حال، محورهای اصلی بحثها در روز شنبه، ۱۵ نوامبر که اولین روز نشست رهبران گروه ۲۰ بود، به اوکراین اختصاص داشت.
جداییطلبان هوادار روسیه در اوکراین ماههاست که کنترل بخشهایی از شرق آن کشور را در اختیار دارند و روسیه متهم شده است که با اعزام نیرو و تسلیحات، توان آنها را در مقابله با نیروهای دولتی تقویت میکند.
کشورهای اروپایی در ماه مارس (نزدیک به هشت ماه پیش) و پس از آن که روسیه کریمه را ضمیمه خاک خود کرد، تحریمهایی را علیه آن کشور تصویب کردند و در این مدت، بر شدت این محدودیتها افزودهاند.
پیش از شروع اجلاس گروه ۲۰ دیوید کامرون گفت که اگر "همچنان شاهد حضور نیروهای روسیه" در داخل اوکراین باشیم شرایط "خیلی متفاوتی" بر روابط اروپا و روسیه حاکم خواهد بود و افزود که "پتانسیل اعمال تحریم های بیشتر وجود دارد."
آقای کامرون بعدا ملاقاتی خصوصی با آقای پوتین داشت. به گفته سخنگوی آقای پوتین دو رهبر در مورد "بازسازی روابط" صحبت کردند.
آقای پوتین همچنین با برخورد سرد استفان هارپر نخست وزیر کانادا روبرو شد.
به گفته سخنگوی دولت کانادا آقای هارپر گفت: "با شما دست می دهم، ولی فقط یک حرف برای گفتن دارم: باید از اوکراین بیرون بروید."
جان دانیسون خبرنگار بی بی سی در بریزبن استرالیا می گوید که آقای پوتین آشکارا در میان رهبر جهان منزوی شده است.
مقام های روسیه گفته اند او قصد دارد اجلاس را روز یکشنبه پیش از موعد ترک کند اما دلیل آن را اعلام نکردند.
آقای پوتین روز شنبه در حاشیه این نشست در دیداری با فرانسوا اولاند رئیس جمهور فرانسه از او خواست برای خنثی کردن تنش ها میان دو کشور بر سر اوکراین با او همکاری کند.
فرانسه از تحویل دو ناو جنگی به نیروی دریایی روسیه به خاطر اقدامات این کشور در اوکراین خودداری کرده است.
'پیام امید'
در همین حال باراک اوباما گفت که امنیت آسیا نباید براساس ارعاب کشورهای کوچک توسط کشورهای بزرگ بلکه با ایجاد ائتلاف شکل گیرد.
او صریحا از چین نام نبرد اما نسبت به خطر مناقشه های سرزمینی در دریای جنوبی چین هشدار داد. اقدامات چین در این ناحیه باعث نگرانی همسایگانش شده است.
آقای اوباما گفت که "هیچ شکی" در مورد تعهد او به متحدان آمریکا در منطقه آسیا اقیانوسیه وجود ندارد که به تلاش های آمریکا برای ایجاد مناسبات استراتژیک در منطقه اشاره دارد.
تونی ابت نخست وزیر استرالیا در شروع اجلاس گفت که او می خواهد از فرصت این رویداد "برای اطمینان دادن به مردم در مورد مسیر حرکت اقتصاد جهانی" با "پیام امید و خوشبینی" استفاده کند.
او گفت که ایجاد اشتغال، شناسایی متخلفان مالیاتی و تقویت اقتصاد جهانی جملگی مورد بحث خواهد بود.
در یک تحول دیگر، رهبران گروه ۲۰ بیانیه ای را صادر کرده اند و در آن قول داده اند هرچه در توان دارند برای "فرونشاندن" شیوع ابولا در غرب آفریقا انجام دهند.