درمان‌های طبیعی برای کنترل اوتیسم

اوتیسم یا «درخودماندگی» اختلال رشد مغزی در روابط اجتماعی است که فرد دچار اختلال در ارتباط‌های کلامی و غیرکلامی و به‌طور کل ارتباط با دنیای خارج می‌شود.

در این افراد، اختلال در مهارت های ارتباطی، حرکات تکراری (مثل ساز زدن)، مقاومت به تغییر، دلبستگی به اشیای کم ارزش، پاسخ های عجیب و غیرمعمول به افراد و در بعضی موارد رفتارهای پرخاشگرانه و خودآزاری دیده می‌شود. تشخیص اوتیسم معمولا در سال های اول زندگی و از سوی روانپزشک صورت می گیرد. تاکنون درمان قطعی برای اوتیسم گزارش نشده است، اما روش های زیادی برای کمک به این افراد و بهبود مهارت ها و شرایط ایشان وجود دارد.

مهم ترین نکته پشتیبانی و حمایت خانواده و اطرافیان از بیمار مبتلا به اوتیسم است. اطرافیان باید تفاوت های فردی و ناتوانی فرزندشان را بپذیرند و با کشف استعدادهای وی او را راهنمایی و حمایت کنند تا بتواند در تحصیل و کار خود پیشرفت کند. بسیاری از بیماران مبتلا به اوتیسم می توانند حتی تحصیلات دانشگاهی داشته باشند. آموزش و توانبخشی در بهبود شرایط و توانایی های افراد مبتلا به اوتیسم بسیار مهم و اثربخش است. روش و فعالیت آموزشی مختلفی برای تعادل حواس پنجگانه بیمار اوتیسمی وجود دارد. گفتاردرمانی و کاردرمانی نیز تاثیر بسزایی در کمک به توانایی این افراد دارد.

 
نکات تغذیه ای مفید

مطالعات نشان داده است مصرف ویتامین 6 B و 12 B، منیزیم و سلنیوم در این بیماران مفید است. به همین دلیل توصیه می‌شود افراد مبتلا به اوتیسم از منابع غنی از منیزیم مانند سویا، اسفناج، بادام، تخم کدو و آفتابگردان، عدس، جو و کلم بروکلی استفاده کنند.

حبوبات و مغزها نیز به دلیل غنی بودن از ویتامین B توصیه می‌شود.

مصرف زیاد میوه و سبزیجات تازه و نوشیدن آب کافی توصیه می‌شود.

مطالعات زیادی تاثیر مثبت گیاه جینکو را نیز در بهبود شرایط این بیماران نشان داده است. جینکو در تقویت حافظه و کمک به تکامل مغز مفید است.


امگا 3 ها را دریابید

در کودکان مبتلا به اوتیسم کمبود برخی ریزمغذی‌ها شایع است. از جمله این ریز‌مغذی‌ها می‌توان به امگا3 اشاره کرد. تحقیقات نشان داده میزان اسیدچرب امگا3 در خون و مغز این کودکان در مقایسه با کودکان طبیعی کمتر است.



فرضیه‌هایی هم وجود دارد که بیان می‌کنند کمبود اسیدچرب امگا3 می‌تواند دلیل تشدید بیماری اوتیسم باشد بنابراین توصیه می‌شود در برنامه غذایی کودکان مبتلا به اوتیسم و البته تمام کودکان، مواد غذایی حاوی اسیدچرب امگا3 مثل میگو و ماهی تازه آبپز یا کبابی (نه کنسروی و سرخ‌شده)، مغز دانه‌ها به‌خصوص گردو و دانه‌های روغنی به‌خصوص خرفه تازه گنجانده شود. مغزها و دانه‌ها باید تازه و سالم مصرف شوند زیرا اسیدچرب امگا3 در برابر حرارت حساس است و با بو دادن دانه‌ها و مغزها، ویژگی و خواص مفید آن‌ها از دست می‌رود.


عصاره جوانه بروکلی علائم اوتیسم را بهبود می‌بخشد

یک مطالعه‌ نشان می‌دهد ماده شیمیایی به نام سولفورافان (sulforaphane) که از جوانه‌های کلم بروکلی بدست می‌آید، ممکن است به بهبود علائم اوتیسم در برخی از افراد مبتلا کمک کند.


این مطالعه ی جدید، 40 پسر بچه و مرد مبتلا به اوتیسم در سنین 13 تا 27 سال را مورد بررسی قرار داد. 26 نفر از این افراد برای 18 هفته 9 تا 27 میلی گرم سولفورافان (بسته به وزنشان) و 14 نفر دیگر یک دارونما را دریافت کردند.

دکتر پل تالالای استاد فارماکولوژی و علوم مولکولی از دانشگاه جان هاپکینز بالتیمور می‌گوید: «ما معتقدیم این نتایج شواهدی اولیه درباره نخستین درمان برای اوتیسم باشد که ظاهرا از از طریق اصلاح برخی از مشکلات سلولی زمینه‌ساز بیماری علائم آن را بهبود می‌بخشد.»

قبل از آزمایش، پزشکان و پرسنل درمانی حاضر در مطالعه ویژگی‌های درخودماندگی (autistic) افراد را با استفاده از دو مقیاس استاندارد ارزیابی کردند، به طوری که نمره بیشتر در هر مقیاس با توانایی کمتر افراد در ارتباط کلامی و برهم کنش‌های اجتماعی مربوط بود.

در پایان مطالعه میانگین نمره افرادی که سولفورافان دریافت کرده بودند 34 درصد در مورد یک مقیاس و 17 درصد برای مقیاس دیگر کاهش یافته بود. شرکت کنندگان بهبودهایی در رفتار، مانند دوره‌های کمتر کج خلقی، کاهش حرکات تکراری و مشکلات کمتر در زمینه انگیزش و ارتباط با دیگران را نشان می‌دادند. به گفته این محققان افراد دریافت کننده دارونما تغییرات حداقلی یا کمتر از 3. 5 درصد در نمره‌های مربوط به دو مقیاس را پیدا کرده بودند.

دوستان، اقوام و پرسنل درمانی متوجه تغییرات رفتاری در نیمی از افرادی که سولفورافان دریافت کرده بودند، شدند. والدین این افراد می‌گویند آن‌ها آرام‌تر و از نظر اجتماعی فعال‌تر از قبل بودند و پزشکان بیان کردند که علائم درخودماندگی (autistic) افراد به میزان زیادی در هر دو مقیاس مورد استفاده در مطالعه بهبود یافته بود. محققان همچنین گزارش کردند که افراد دریافت کننده سولفورافان به چشم‌های آن‌ها نگاه کرده و با آن‌ها دست داده‌اند،: کارهایی که قبل از انجام این کارآزمایی انجام نمی‌دادند.

نبایدها

مضرترین غذاها برای کودکان مبتلا به اوتیسم، غذاهای فراوری شده، شکلات و رنگ های مصنوعی است. انواع کنسرو و فست‌فود منابع روغن‌های اشباع هستند، علاوه بر این‌ها، کرم‌ها و خامه‌های موجود در شیرینی‌ها، بیسکویت‌ها، انواع اسنک و پفک و خوراکی‌های مشابه، منبع اسیدهای چرب ترانس‌اند که به شدت بر سلامت این کودکان اثر منفی می‌گذارد. بهتر است تعداد وعده‌ها و میان‌‌وعده‌ها برای کودکان مبتلا به اوتیسم افزایش یابد و در هر وعده غذایی حجم دریافت کم شود. اگر کودک عادت به مصرف وعده‌های غذایی پرحجم دارد، باید او را عادت داد با غذا مقداری میوه و سبزی و سالاد بخورد. توصیه می‌کنم قبل از هر وعده غذایی مقداری سالاد کاهو بخورد تا حدی که احساس سیری کند و موادغذایی پرکالری کمتری مصرف کند.

بهتر است این افراد از مصرف زیاد شیرینی، بیسکویت و ماکارونی به دلیل دارا بودن گلوتن و نیز مصرف لبنیات و بستنی به دلیل داشتن کازئین (پروتئین شیر) اجتناب کنند، زیرا گلوتن و کازئین باعث تشدید علائم بیماری می‌شود.

 

+22
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.