تکذیب دخالت «نیروهای حزباللهی و بسیج» در اسیدپاشی
ابراهیم رئیسی، دادستان کل ایران، روز پنجشنبه، هشتم آبان، ضمن اعلام این که شناسایی عامل یا عوامل اسیدپاشی همچنان ادامه دارد، دست داشتن «نیروهای حزباللهی» در اسیدپاشی در شهر اصفهان را تکذیب کرد.
به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، دادستان کل کشور که در یک برنامه تلویزیونی شرکت کرده بود، با رد کردن گمانهزنیها درباره زنجیرهای یا تشکیلاتی بودن اسیدپاشی در اصفهان گفت: «یک نیروی حزباللهی ارزشمدار چنین عملی را مرتکب نمی شود و قطعا چنین عملی از یک جنایتکار قانونشکن سر می زند.»
ابراهیم رئیسی از به گفته خود «غفلت برخی ها در داخل» گله کرد که به گفته او مراقب این قضیه نبودند و در مورد برخی از تیترهای رسانه های داخلی درباره اسیدپاشی افزود: «این تیترها اصلا متناسب با نیروی با بصیرت نبوده است و چرا برخی متوجه نیستند که این امر موجآفرینی انجام شده از سوی دشمن بوده است.»
وی کسانی را که «ضد انقلاب و دشمنان نظام»نامید، متهم کرد که «همیشه از فضاهای ایجاد شده به دنبال ضربه به نظام جمهوری اسلامی هستند».
آقای رئیسی همچنین «دشمن» را متهم کرد که در اسیدپاشی دست داشته است.
دادستان کل کشور با تاکید بر ادامه تحقیقات، بازجویی ها و شناسایی ها گفت: «اراده همه مسئولان برخورد با این جنایت است و اراده جدی بر محاکمه عبرت آموز برای کسانی است که دست به چنین جنایتی زده اند.»
پیشتر رسول زرگرپور، استاندار اصفهان، به خبرگزاری فارس گفته است که دهها مظنون در قضیه اسیدپاشی در اصفهان دستگیر شده، اما هیچ یک عامل این جنایت نبودند.
به گزارش ایرنا، محمد رضا نقدی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین، نیز روز پنجشنبه آن چه را «تهمت های ناروا در زمینه اسیدپاشی به بسیج» نامیده بود غیرقابلقبول دانست.
او که در شهرستان مشگینشهر سخنرانی می کرد افزود: «این عمل زشت به ابزاری جدید برای ایجاد رعب و وحشت بین شهروندان ایرانی تبدیل شده و در همین راستا تهمت های ناروایی نیز متوجه این سازمان (بسیج مستضعفین) شده است.»
محمدرضا نقدی همچنین شبکه های ماهواره ای را متهم کرد که به گفته او «جریان بسیجیان تندرو در تهران و برخی از شهرهای کشور» را ساخته و پرداخته اند.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین در بخشی دیگر از سخنانش بر لزوم افزایش فعالیت های فرهنگی بسیج تاکید کرد و گفت: «شناسایی ناهنجاری های اجتماعی و ترویج فریضه امر به معروف و نهی از منکر باید در اولویت فعالیت های فرهنگی بسیج قرار بگیرد.»
سخنان دادستان کل کشور و رئیس سازمان بسیج مستضعفین در شرایطی عنوان شده اند که در روزهای اخیر انتقادها و حملات تندی متوجه رسانه های داخلی ایران، به ویژه خبرگزاری ایسنا، شده است.
این رسانه ها از سوی مقام های قضایی و انتظامی، سیاستمداران و رسانه های محافظه کار متهم شده اند که به ماجرای اسیدپاشی در اصفهان دامن زده و در عین حال، خوراک تبلیغاتی برای رسانه های خارجی فراهم کرده اند.
این حملات همزمان با بازداشت آریا جعفری، خبرنگار خبرگزاری ایسنا در اصفهان، بوده است.
پیش از این نیز گزارش هایی در مورد بازداشت دو خبرنگار ایسنا و آزادی شان انتشار یافته بود که از سوی مقام های جمهوری اسلامی ایران تایید یا تکذیب نشد.
بر اساس گزارش های رسمی، تاکنون چهار مورد اسیدپاشی در اصفهان روی داده است.
در پی این اسیدپاشی ها، تجمع های اعتراضی در اصفهان و تهران برگزار شد که بر اساس برخی گزارش ها، تعدادی از معترضین توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.
به گزارش خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضائیه، احمد سالک، نماینده مجلس از اصفهان، برخی از جریان های رسانه ای را مورد انتقاد قرار داد که به گفته او، «باعث شده اند این جنایت در سطح ملی و بین المللی مطرح شود و رسانه های بیگانگان نیز بیش از حد سوء استفاده کردند.»
خبرگزاری مهر نیز به نقل از این نماینده مجلس نوشت: «موج سواری رسانههای خارجی در قضیه اسیدپاشی آن هم به خاطر خبر ناجور یک رسانه داخلی که یک خبر استنباطی در این زمینه منتشر کرده بود، موضوع و سوژه شد تا تمام بیگانگان اهداف خود را در این قضیه تعقیب کنند.»
بر اساس این گزارش، محمدرضا باهنر، نایب رئیس مجلس، نیز در یک برنامه تلویزیونی، «درشت کردن و بزرگ نمایی» خبر اسیدپاشی در اصفهان را موجب «مکدر شدن روان جامعه» دانست.
محمدرضا باهنر از رسانههای داخلی خواست اجازه ندهند که به گفته او، «دشمنان به اهداف شیطانی و شوم خود در کنار این حادثه برسند.»
او افزود: «رسانه های خارجی در این قضیه بسیار تخته گاز حرکت کردند تا جائی که متصور میشود شاید این قضیه یک طراحی روشن و از پیش طراحی شده بوده است، آن هم با همزمانی این قضیه با بررسی طرح امر به معروف و نهی از منکر که از احکام مسلم دینی و روشن قانون اساسی است؛ بنابراین همزمانی این دو قضیه این ظن را قوی میکند که شاید این موضوع (اسیدپاشی) با توجه به هجمه عظیم رسانههای خارجی از پیش طراحی شده باشد.»
طرح «حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر» روز ۱۶ مهر با رای موافق ۱۵۶ نماینده مجلس تصویب شد. دولت حسن روحانی با این طرح مخالفت کرده بود.