ترکیه جنگ با داعش را به تلاش برای برقراری دموکراسی در سوریه مشروط کرد

داوود اوغلو انتظار غرب از ترکیه برای ورود به جنگ علیه داعش را بی‌مورد دانسته است

نخست وزیر ترکیه گفته شرط مشارکت نظامی این کشور در جنگ علیه دولت اسلامی - داعش - تلاش برای برقراری دموکراسی در سوریه است.

روز سه شنبه، ٦ آبان (٢٨ اکتبر)، احمد داوود اوغلو، نخست وزیر ترکیه، در مصاحبه با بی‌بی‌سی، انتقاد کشورهای غربی از خودداری کشورش از اعزام نیرو برای جنگ با داعش را مردود دانست.

نخست وزیر ترکیه در عین حال گفت "ما آماده کمک به هر نیرویی و به هر ائتلافی از طریق استفاده از پایگاه‌های هوایی یا طرق دیگر هستیم اگر این درک مشترک وجود داشته باشد که هدف ما، ایجاد یک دموکراسی کثرت‌گرا در سوریه و مبارزه علیه جنایت علیه بشریت باشد، چه این جنایت توسط داعش، به عنوان یک سازمان تروریستی، صورت گرفته باشد چه رژیم سوریه مرتکب آن شده باشد، رژیمی سرکوبگر که سیصد هزار تن از مردم خود را با پرتاب موشک اسکاد، اسلحه شیمیایی و گرسنگی به کام مرگ فرستاده است. انتظار ما این است."

آقای داوود اوغلو انتظار غرب از ترکیه برای ورود به جنگ علیه داعش را غیرقابل قبول خواند در حالیکه این کشورها خود از اعزام نیرو به جنگ پرهیز دارند. وی گفت: "اگر آنها خودشان مایل نیستند واحدهای زمینی به جنگ بفرستند، چه طور از ترکیه انتظار دارند نیروی زمینی خود را به جنگ اعزام کند در حالیکه همان خطرات در نزدیکی مرز ما وجود دارد."

نخست وزیر ترکیه افزود: "مطمئن هستم که اگر ترکیه به مداخله نظامی در کوبانی دست بزند، بسیاری از همین رسانه‌ها و نهادهای بین‌المللی ما را به خاطر مداخله در امور داخلی یک کشور دیگر هدف انتقاد قرار خواهند داد."


نخست وزیر ترکیه حمایت از ارتش آزاد سوریه برای جنگ علیه داعش را توصیه کرده است

در مورد کمک به کوبانی در برابر حملات نیروهای دولت اسلامی، آقای داوود اوغلو گفت "حالا که کشورهای دیگر نمی‌خواهند واحدهای زمینی به جنگ بفرستند، تنها راه کمک به کوبانی، کمک به اعزام پیشمرگ‌های کرد و نفرات ارتش آزاد سوریه است" و افزود که پیشمرگ‌های کرد، بخشی از ارتش عراق محسوب می‌شوند.

نخست وزیر ترکیه گفت که کشورش آماده است تسهیلات لازم را برای اعزام نیرو از سایر کشورها به کوبانی فراهم کند و افزود: "به این ترتیب، وقتی ارتش آزاد سوریه و پیشمرگ‌ها گفتند که آماده رفتن به کوبانی هستند، ما هم گفتیم بسیار خوب، و اگر دیگر کشورها، آمریکاییان و اروپاییان هم مایل به اعزام نفرات باشند، بازهم می‌گوییم بسیار خوب. ترکیه هرگز نه نگفته است." کوبانی در مرز سوریه با ترکیه واقع شده است.

داوود احمداوغلو قدرت گرفتن داعش را نتیجه مستقیم خودداری غرب از کمک به نیروهای میانه‌رو مخالف حکومت سوریه دانست و گفت: "از ابتدا به همه متحدان خود می‌گفتیم که اگر از نیروهای میانه‌رو سوری حمایت نشود، نتیجه آن ظهور بنیادگرایی خواهد بود و متاسفانه، همین طور هم شده است."


 

نخست وزیر ترکیه حکومت سوریه را به کشتار مردم این کشور متهم کرده است

در مورد حل بحران کنونی، وی گفت: "به نظر ما، تنها راه حل این است که به مردم سوریه برای رهایی کشورشان از چنگ داعش و همچنین مبارزه علیه رژیم سوریه کمک کنیم، در غیر اینصورت و بدون یک استراتژی منسجم، حتی اگر داعش را هم از میان برداریم، یک داعش دیگر، یک سازمان بنیادگرای دیگر با نامی متفاوت ظهور خواهد کرد."

نخست وزیر ترکیه گفت که استراتژی مورد نظر او شامل "تجهیز و آموزش نفرات ارتش آزاد سوریه است به نحوی که اگر داعش از میان رفت، رژیم سوریه جای آن را نگیرد، پ‌کا‌کا جای آن را نگیرند، یعنی با از میان رفتن داعش، کشتار وحشیانه مردم ادامه نیابد."

اظهارات نخست وزیر ترکیه در حالی منتشر می‌شود که گزارش‌هایی از درگیری سنگین بین یک گروه اسلامگرا و نیروهای ارتش سوریه از شهر ادلب گزارش شده است.


نفرات ارتش سوریه - جنگ داخلی سوریه تلفات انسانی و خسارات مالی سنگینی برجای گذاشته است

جنگ داخلی سوریه سه سال پیش و با برگزاری تظاهراتی با درخواست برای اصلاحات سیاسی و مبارزه با فساد آغاز شد اما دولت این کشور برای جلوگیری از ادامه تظاهرات، به اعزام واحدهای ارتش مبادرت ورزید که تلفات معترضان را در پی داشت. در ماه‌های بعد، گروهی از نظامیانی که ترک خدمت کرده بودند، نیرویی را با عنوان ارتش آزاد سوریه تشکیل داده و هدف از آن را حفاظت از تظاهرات مردم اعلام کردند اما درگیری بین آنها و ارتش سوریه به بروز جنگ داخلی منجر شد و بعدها زمینه حضور نیروهای تندرو اسلامگرا را فراهم آورد.

گفته می‌شود در جریان جنگ داخلی سوریه تا کنون بیش از دویست هزار نفر، که بسیاری از آنان غیرنظامیان ساکن مناطق درگیری بوده‌اند، کشته و چند میلیون تن از شهروندان این کشور در داخل و خارج آواره شده‌اند و خسارات سنگینی به شهرهای سوریه وارد آمده است. ترکیه یکی از کشورهای پذیرای آوارگان سوری است.

حزب بعث سوریه با کودتای نظامی در سال ١٩٦٦ به قدرت رسید و در سال ١٩٧٠، حافظ اسد، پدر بشار اسد، رئیس جمهوری کنونی، با برکناری رئیس جمهوری وقت، قدرت را در دست گرفت.با درگذشت حافظ اسد در سال 2000 میلادی، پسرش جای او را گرفت.

خانواده اسد از علویان سوریه هستند در حالیکه اکثر مردم این کشور را مسلمانان سنی تشکیل می‌دهند. مخالفان حکومت سوریه، آن را که به دیکتاتوری و انحصار قدرت سیاسی و امکانات اقتصادی کشور در دست علویان متهم می‌کنند.

+21
رأی دهید
-24

اسب آتش - سیدنی - استرالیا
از ترکیه نژاد پرست تر و منافق تر وجود نداره.کشتار ارامنه،غارتگریهای عثمانی و همین اواخر کشتار میدان گزی رو یادمون نمیره حالا حرف از دموکراسی میزنید؟ اونم شما؟! بدون معذرت خواهی!! . در مورد خط آخر مقاله: صدام تکریتی هم سنی بود ولی اکثریت عراق شیعه هستند.آل خلیفه هم سنی اند ولی نود درصد بحرین شیعه هست، با این خط دهی ها مغلطه نکنید.
‌سه شنبه 6 آبان 1393 - 14:28
siavash2a - تهران - ایران
درود بر ترکیه که حامی ازادی و لعنت برحکومت ایران که حامی ترور و استبداده
‌سه شنبه 6 آبان 1393 - 15:37
biparva-jan - تهران - ایران
تو که اینقدر به دمکراسی علاقه مندی چرا با عربستان دوست صمیمی هستی؟ چرا برای عربستان و قطر دمکراسی نمیخوای؟
‌سه شنبه 6 آبان 1393 - 17:59
فقط ملوان - انزلی - ایران
خفه شوید اشغالهای عثمانی
‌سه شنبه 6 آبان 1393 - 19:30
آتیلا قشقایی - کپنهاک - دانمارک
هری منطقی‌ و درست
‌سه شنبه 6 آبان 1393 - 19:04
آتیلا قشقایی - کپنهاک - دانمارک
کتاب‌های داود اوغلو در دانشگاههای بالکان تدریس می‌شه، احسنت و به کوری چشم دشمنان
‌سه شنبه 6 آبان 1393 - 21:03
aram-2014 - شیراز - ایران
این جانیا خون بیست و چند میلیون کردو کردن تو شیشه بعد دم از دموکراسی هم میزنن. از نسل کشی ارامنه خیلی نگذشته.. قیافشم نگاه.... جنایت از سرو شکلش میباره
‌چهارشنبه 7 آبان 1393 - 03:45
vahidtaheri - کوالالامپور - مالزی
آتیلا قشقایی - کپنهاک - دانمارک. شما اگر واقعا طرفدار ترکهای ایران هستی باید به این توجه کنی که راه رستگاری ترکهای ایران از آنکارا نمی گذرد. ترکان صفوی برای مواجهه با ترکان عثمانی دست به تشکیل حکومت زدند. بنا به دلایل فراوان (از جمله مذهب /شیعه بودن ترکهای ایران و سنی بودن آنها) این دو گروه ترک همیشه روابطی سرد داشته اند. تاریخ جنایتهای عثمانیها در تبریز را بخوانید.
‌چهارشنبه 7 آبان 1393 - 07:34
vahidtaheri - کوالالامپور - مالزی
آتیلا قشقایی - کپنهاک - دانمارک. حق با شماست. داوود اوغلو جزء سیاستمداران کاردان و استراتژیست برجسته ای است ولی این چیزی را عوض نمی کند. هیتلر هم این ویژگی ها را داشت. این همه حونریزی به خاطر عطش قدرت و رقابت بین ایران و ترکیه و سعودی است.
‌چهارشنبه 7 آبان 1393 - 07:40
rahjoo - بابل - ایران
آتیلا قشقایی- میتونی بگی در مورد چه موضوعی و در کدوم دانشگاههای بالکان تدریس میشه؟ ترکیه عثمانی تا به غلط کردم اعتراف نکنه و رضایت ارامنه و کردها و سایر اقوام یونانی رو جلب نکنه توسط افکار عمومی جهان منفور و نابخشودنیه!!!!
‌چهارشنبه 7 آبان 1393 - 08:02
بختیاری2500 - اهواز - ایران
اخه دمکراسی از دهان خ......در میاد ! خنده داره عثمانی کثافت ادمکش ..همین روزها نابود خواهید شد...
‌چهارشنبه 7 آبان 1393 - 09:36
عاشق تبریز - تبریز - ایران
آتیلا قشقایی - کپنهاک - دانمارک....یه اهنگی به اسم از همایون شجریان به اسم کولی گوشش بده..چون برا شماها خواننده.
‌چهارشنبه 7 آبان 1393 - 09:38
oghabe - سنت گا لن - سوثیس
vahidtaheri - کوالالامپور - مالزی آتیلا قشقایی منظورش فکاهیات ملا نصیرالدینه جانم.
‌چهارشنبه 7 آبان 1393 - 17:18
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.