چطور ابولا کشف شد؟ همه چیز از یک درمانگاه بارداری در زئیر آغاز شد

مقامات بهداشتی در سراسر جهان در تلاشند شیوع ابولا را متوقف کنند، در چنین وضعیتی بد نیست نگاهی به گذشته بیندازیم و ببینیم که این ویروس مرگبار در ابتدا چطور کشف شد.

در سال ۱۹۷۶، پیتر پیو (Peter Piot) که در آن زمان دانشجوی ۲۷ ساله میکروب‌شناسی در بلژیک بود، در حال مطالعه بیماری‌های عفونی بود که آزمایشگاه محل کارش نمونه خونی را از یک راهبه بلژیکی که در کشور زئیر (جمهوری دموکراتیک کنگو امروزی) مرده بود، دریافت کرد.

پیو در مصاحبه‌ای با وال استریت ژورنال در این بار می‌گوید: «سوال مطرح در آن هنگام این بود که آیا این راهبه به تب زرد مبتلا بوده است یا نه؟ ما ویروس را جدا کردیم و در کمال تعجب هنگامی که زیر میکروسکوپ الکترونی به آن نگاه کردیم، با چیزی کاملا متفاوت با آنچه انتظار داشتیم، روبرو شدیم.»

پیو نمونه را به مراکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های آمریکا (CDC) در آتلانتا فرستاد و در آنجا ثابت شد که در واقع ویروس جدیدی کشف شده است.

بعد پیو و همکارانش به زئیر رفتند تا به بررسی آنچه او «همه‌گیری ویروسی با منشا و شیوه انتقال ناشناخته بود» بپردازند.

او می‌گوید: «واقعا ترسناک بود. از خودت می‌پرسی، این ویروس بوسیله پشه منتقل می‌شود؟ یا غذا؟ یا آب؟... سعی می‌کنی بفهمی، الگوی انتقال ویروس چیست؟»

این گروه پژوهشگران دریافتند که افرادی که به علت عفونت با این ویروس مرده‌اند، اغلب زنان بارداری در دهه ۲۰ و ۳۰ زندگی‌شان بوده‌‌اند که به یک کلینیک مراقبت بارداری مشابه رفته بودند.

پیو می‌گوید: «معلوم شد که تقریبا همه این افراد در این کلینیک داروی تزریقی دریافت کرده بودند. اما مشکل این بود که در آنجا فقط پنج سرنگ و سوزن وجود داشت.»

سرنگ‌ها و سوزن‌هایی که بارها استفاده شده بودند، ویروس را منتقل کرده بودند.

پیو که اکنون رئیس و استاد بهداشت جهانی در دانشکده بهداشت و پزشکی گرمسیری لندن است، می‌گوید از گستردگی شیوع اخیر ابولا بهت‌زده شده است و نگران است که اقدامات ایزولاسیون و ردگیری تماس که کارکنان بهداشتی برای مقابله با این شیوع انجام می‌دهند، برای مهار آن کافی نباشد.

پیو می‌گوید: «در حال حاضر شیوه‌ای آسان برای کنترل شیوع ابولا کاملا خارج از دسترس است. ممکن است مجبور باشیم در انتظار تولید واکسنی برای توقف این همه‌گیری بمانیم.»

+38
رأی دهید
-1

humans win - فرایبورگ - سویسس
کشف نشد تولید شد . الان هم داره استفاده میشه . اول کلی آدم باهاش می کشن تا جمعیت کم بشه و بعد هم یه واکسن به واکسنهای دیگه اضافه میکنن که البته اسمش اینه که واسه ایبولاست اما معلوم نیست چی توش هست که مردم رو آروم میکشه یا بعدا تو سن 40 سالگی یه سرطان به بقیه اضافه میکنه . مثل هپاتیت که توش مری کوری هست از او سمها که حال ادم رو جا میاره !
جمعه 2 آبان 1393 - 11:02
greentree - تهران - ایران
human win ..... اینقدر مثل عرب‌های بیکار و بی‌ سواد هر اتفاقی را گردن اروپا یا آمریکا ننداز ، این طرز فکر مشتی عرب تنبل و کم هوش هست که عادت دارند تمامی‌ مشکلات زندگی‌ خودشان را بندازند گردن غرب ،جلوی آلمان یها هم این حرف‌ها را نزن که به ضعف و ناتوانی تو پی‌ ببرند
جمعه 2 آبان 1393 - 12:53
paksan - آمریکا - آمریکا
آدم احمقی که از سال 1976 این بیماری رو تشخیص داده و کاری برای تحقیق روی درمان آن نکرده بدونید که یک احمق به تمام معنا و یک آدم زرنگ بیش نیست که میخواد از شرایط موجود سوء استفاده کنه. این آدم هیچ کاری بلد نیست و کاری هم نخواهد کرد فقط خودش رو بعنوان سخنگو مطرح میکنه پس میشه بهش گفت : منتظر باش آدم کثیف تا بمیری
جمعه 2 آبان 1393 - 19:38
humans win - فرایبورگ - سویسس
greentree - تهران - ایران آقای دانشمند نشستی اونجا فقط داری ماهواره بی بی سی دنگاه میکنی و صدای آمریکا . می دونی مری کوری چیه ؟!!! که نظر میدی ؟ اینی که من گفتم خیلی کار داره تا تو بفهمی . تو هنوز نمیدونی سوییس کجاست بعد اظهار فضل میکنی که اینجا آلمانی هستن همه ! سرت رو از برف در بیار و جهار تا مطلب بخون . دیگه اینکه اینقدر واکسن زیاد میزنن تو آمریکا و اروپا چیزی هست که مردم اینجا دادشون در اومده . عشق آمرکا هستی ایشالا بهش برسی بعد میفهمی دنیا دست کیه . نشستی اونجا خبر نداری . دیگه همه میدونن ایدز از یه لابراتوار تو آمریکا در اومده دانشششششمند .
جمعه 2 آبان 1393 - 20:17
سرسره - اهواز - ایران
humans win-سوییس- اولین باره چنین چیزی میشنوم حالا تو که این نظریه رو میدی توضیح بده مری کوری چیه ؟ تاجایی که میدونم اسم کاشف رادیوم هست
شنبه 3 آبان 1393 - 04:36
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.