سازمان بهداشت جهانی: سرم ابولا آماده می‌شود

سازمان بهداشت جهانی می‌گوید سرمی که از خون مبتلایان بهبود یافته بیماری ابولا تهیه شده، طی هفته‌های آینده در لیبریا در دسترس خواهد بود. لیبریا یکی از کشورهایی است که در آن مرگ و میر زیادی در اثر این بیماری رخ داده است.

دکتر ماری پاول کینی که در ژنو سخن می‌گفت، اعلام کرد تلاش‌ها برای دستیابی زودتر به دارو و واکسن ابولا پیش از ژانویه ۲۰۱۵ در جریان است.

شیوع ابولا تاکنون منجر به مرگ بیش از ۴۵۰۰ نفر شده است.

بیشتر مرگ و میرها در کشورهای گینه، لیبریا و سیرالئون بوده است.

دکتر کینی که دستیار مدیرعامل سازمان بهداشت جهانی در امور سیستم بهداشتی و نوآوری است، گفت: "همکاری‌هایی برای رسیدن به توانایی استخراج و آماده‌سازی پلاسما در هر سه کشور آغاز شده است. این پلاسماها برای درمان مبتلایان قابل استفاده است.

این مقام سازمان بهداشت جهانی گفته است این همکاری‌ها به سریع‌ترین نحو ممکن ادامه دارد و ابراز امیدواری کرده است که طی هفته‌های آینده تاسیسات برای جمع آوری خون، درمان آن آماده باشد تا بتوان از این طریق با فرآوری خون آن را برای درمان بیماران مهیا کرد.

هنوز مشخص نیست چه میزان سرم از این راه آماده می شود و یا جوابگوی تقاضاها خواهد بود.


سرم


اگر شخصی بتواند دوره بیماری را به سلامت پشت سر بگذارد، یعنی بدن او توانسته یاد بگیرد چگونه با ویروس مبارزه کند و پادتن هایی در خونش به وجود آمده که توان حمله به این ویروس را دارند.

در این صورت پزشکان می‌توانند با استفاده از خون این بیماران، سرم تهیه کنند. سرم با خارج کردن گلوبول‌های قرمز خون و نگه داشتن پلاسما که حامل پادتن های مهم برای درمان بیماران است به دست می آید.

طبق گزارش ها، یک پرستار اسپانیایی مبتلا به ابولا پس از آن‌که سرم انسانی حاوی پادتن مبتلایان بهبودیافته دیگر را دریافت کرد از بیماری نجات یافت.

این پرستار نخستین کسی بود که خارج از غرب آفریقا به این بیماری دچار شد.

دکتر کینی گفته است این درمان مخاطرات خود را دارد و سازمان بهداشت جهانی هم توصیه‎‌هایی را جهت رعایت ایمنی صادر کرده است. باید با آزمایش تمام خون های اهدا شده مطمئن شد که اهدا کنندگان به بیماری‌‌هایی مثل هپاتیت یا ایدز آلوده نباشند.


واکسن‌ها و داروها

به گفته ماری پاول کینی تا پایان سال جاری میلادی نتایج اولیه آزمایش دو واکسن احتمالی موجود برای مقابله با ابولا آماده خواهد شد.

این واکسن‌ها ابتدا برای تعیین بی‌خطر بودنشان برای انسان آزمایش می شوند و پس از آن بابت اطمینان از اینکه آیا می تواند انسان ها را در برابر ابتلا به ویروس محافظت کنند یا نه.

سازمان بهداشت جهانی امیدوار است به محض دستیابی به پاسخ این پرسش‌ها، آزمایش‌ها را به گروه‌های گسترده‌تر مردم و درنهایت تمام آفریقا تعمیم دهد.

دکتر کینی افزود: "آزمایش ها از دو هفته آینده شروع می‌شوند و تا شش ماه تا یک سال آینده ادامه خواهند داشت. اما نتایج ابتدایی در مورد ایمنی و میزان استفاده از دارو تا ماه دسامبر امسال آماده خواهد بود."

این مقام سازمان بهداشت جهانی گفت در حال حاضر آزمایش چند داروی مختلف برای درمان ابولا در چند کشور در جریان است.

هم اکنون یک تیم از دانشگاه آکسفورد و بنیاد "ولکام تراست" در حال بازدید از مناطقی در سه کشور اصلی آلوده به ویروس ابولا هستند تا مشخص کنند کدام یک از مراکز درمانی از کفایت و آمادگی لازم برای آزمایش قریب الوقوع این داروها برخوردارند.

"ولکام تراست" "یک بنیاد بریتانیایی برای بهبود سلامت انسان‌ها و حیوانات است.

+22
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.