سلولهای بنیادین نابینایی را درمان کردند
دانشمندان گزارش دادند بیماران مبتلا به نابینایی ناشی از بیماری نابودی لکه زرد که بینایی آنها با درمان سلولبنیادین احیا شدهاست، هیچ عوارض جانبی را از سوی این درمان تجربه نکردهاند.
براساس گزارش گاردین، پس از سالها مداومت و تحقیق دانشمندان در نهایت اعلام کردند درمان سلول بنیادین برای بیماران مبتلا به تباهی لکه زرد چشم درمانی ایمن بوده و تا حد قابل قبولی بینایی آنها را احیا میکند.
این تحقیق اولین مدارک از ایمن بودن طولانی مدت این درمان نوین را که توانسته بینایی را به بیش از نیمی از مبتلایان داوطلب در دوره آزمایشی درمان سلول بنیادین بازگرداند، ارائه کردهاست.
این نگرانی وجود داشت که سلولها توسط سیستم ایمنی بدن پس زده شوند و یا به اندازهای رشد کنند که به تومور تبدیل شوند. اما پس از تحت نظر گرفتن بیمارانی که در این دوره درمانی آزمایشی شرکت کردند به مدت سهسال، محققان این درمان را ایمن اعلام کردند.
در این دوره آزمایشی 18 داوطلب مبتلا به نوع مختلف تباهی لکه زرد چشم شرکت کردند، بیماری که هیچ درمان موثری ندارد و یکی از اصلیترین دلایل نابینایی در بزرگسالات و کودکان در کشورهای توسعهیافته بهشمار میرود.
به پشت شبکیه 18 داوطلب این دوره درمانی 50 هزار تا 150 هزار سلول رنگدانه شبکیهای تزریق شد. این سلولها در آزمایشگاه و با استفاده از سلولهای بنیادین جنینی تولید شدهبودند. به گفته محققان مرکز تکنولوژی سلولی پیشرفته، بینایی بیشتر داوطلبان پس از این درمان در نمودار استاندارد دقت بینایی تا سه خط بهبود پیدا کرد. همچنین بیماران از بهبود دید عمومی و پیرامونی خود خبر دادند.
بیماران در این دوره آزمایشی توانستهاند سلولهای تزریق شده را برای 37 ماه حفظ کنند و کوچکترین نشانهای از پسزدگی و یا رشد بیش از اندازه سلولها در آنها مشاهده نشدهاست.