عاملان تجاوز گروهی پغمان اعدام شدند

پلیس کابل حالا به دنبال دستگیری  سه نفر دیگر از عاملان تجاوز گروهی پغمان است


حکومت افغانستان حکم اعدام پنج نفر از عاملان تجاوز گروهی ولسوالی پغمان کابل را اجرا کرد.

رحمت‌الله نظری معاون دادستان کل افغانستان به بی‌بی‌سی گفت که اعدام پنج نفر از عاملان تجاوز گروهی پغمان و حبیب استالف از آدم‌ربایان نامی، ساعت سه بعد از ظهر به وقت محلی عملی شد.

آقای نظری گفت: "هر شش نفر اعدام شدند."

پلیس کابل در ماه اوت ده نفر را در ارتباط به دست داشتن در تجاوز گروهی در ولسوالی پغمان شناسایی و تعدادی از آنها را بازداشت کرد که پنج تن از آنها در محاکم ثلاثه افغانستان به اعدام محکوم شدند و حامد کرزی رئیس جمهوری پیشین افغانستان در آخرین روزهای کاری خود حکم اعدام آنها را امضا کرد.

۲ نفر دیگر از این هفت نفر(پررونده تجاوز) به جرم سرقت مسلحانه، به ۲۰ سال زندان محکوم شدند.

پلیس کابل می‌گوید سه نفر دیگر که آنها نیز در تجاوزگروهی و سرقت مسلحانه پغمان دست داشته اند، تاحال فراری اند و پلیس موفق به بازداشت آنها نشده است.

محمد ظاهر ظاهرفرمانده پلیس کابل، روز گذشته گفت که یکی از آنها توانسته است از افغانستان خارج شود و دو تن دیگر از آنها در جایی در داخل افغانستان پنهان اند.

تجاوز گروهی در افغانستان کم سابقه بوده و پس از رسانه‌ای شدن این رویداد افکار عمومی علیه آن واکنش جدی نشان داد و حامد کرزی رئیس جمهوری سابق افغانستان شخصا وارد ماجرا شد.

دادگاه ابتدایی و استیناف، به طور علنی برگزار شد و از سوی شبکه‌های تلویزیونی محلی به طور زنده پوشش داده شد.

اما دادگاه نهایی علنی نبود و حکم دادگاه تجدید نظر را تائید کرد.

امضای حکم اعدام عاملان تجاوز گروهی پغمان در آخرین روزهای کاری آقای کرزی صورت گرفت. او قبلا گفته بود که حکم اعدام این افراد باید به صورت علنی اجرا شود.

در سیزده سال حاکمیت آقای کرزی حکم اعدام علیه دست‌کم ۵۱ نفر تطبیق شده و ۲۷۰ نفر دیگر هم محکوم به اعدام شده اند که این حکم بر آنها اجرا نشده است.

حکومت جدید افغانستان به رهبری اشرف غنی احمدزی در حالی حکم اعدامی که به امضای رئیس جمهوری قبلی صادر شده بود را اجرا کرد که گروه‌های مدافع حقوق بشر از دولت افغانستان خواسته‌ بودند که اجرای حکم اعدام علیه پنج نفر از عاملان تجاوز گروهی پغمان را به تعویق اندازد.


شهروندان کابل در هفته‌های اخیر خواهان صدور حکم اعدام علیه عاملان تجاوز جنسی گروهی پغمان شده اند


دیدبان حقوق بشر که مقر آن در نیویورک است با پخش اعلامیه‌ای گفته بود که رئیس جمهور احمدزی اخیرا به اصلاحات در نظام قضایی افغانستان تاکید کرده و حالا فرصت دارد تا دستوری را برای بازنگری مستقلانه پرونده تجاوز گروهی پغمان صادر کند.


تجاوز جنسی گروهی در پغمان

این افراد روز ۳۱ مرداد شماری از مهمانان یک جشن عروسی را در منطقه ده عربان ولسوالی پغمان در شمال غرب کابل متوقف کردند، پول نقد و زیورات آنها را دزدیدند و در باغی به چهار زن بصورت گروهی تجاوز کردند.

منابع رسمی اعلام کرده اند که قربانیان بین ۱۸ تا ۳۵ سال دارند. به گفته این منابع به یکی از آنها بیش از ده بار تجاوز شده و یکی دیگری از قربانیان حامله بوده است.


اعدام حبیب استالف

علاوه بر پنج نفر متهم پغمان حبیب استالف سر دسته یک باند آدم ربا و سارقان نیز در کابل اعدام شد.

پلیس کابل قبلا اعلام کرده بود که این فرد را بعد از عملیات پیچیده و دشوار پلیسی توانسته در شهر کابل به دام بیندازد.

به گفته پلیس کابل او در رویدادهای بزرگ آدم ربایی، دزدی‌های مسلحانه و قتل در افغانستان دست داشته است. به گفته فرمانده پلیس کابل او چند بار تلاش کرده بود که با پرداخت سه میلیون دلار خود را از بند رها کند.

حبیب استالف حدود یک سال قبل در شهر کابل بازداشت شد و آقای کرزی دو روز قبل از ختم ریاست جمهوری‌اش حکم اعدام او را امضا کرد.

اعدام‌های سیزده سال اخیر

براساس آمار از سال ۲۰۰۱ که رئیس جمهور کرزی زمام امور را در این کشور به عهده گرفت تاکنون حدود ۵۱ نفر اعدام شده و سازمان عفو بین‌الملل نیز گفته که تا نوامبر سال ۲۰۱۲ حدود ۲۰۰ نفر در فهرست اعدام قرار دارند.

سایت جهانی اعدام نیز نوشته که امکان دارد کسانی که در فهرست اعدام قراردارند، به ۵۰۰ نفر برسد که ۱۳۱ نفر آنان در سال ۲۰۰۸ به اعدام محکوم شدند. ۱۳۳ نفر در سال ۲۰۰۹ و حدود ۱۰۰ نفز نیز در سال ۲۰۱۰ به اعدام محکوم شده‌اند.

  •     در سال ۲۰۰۴ نخستین مورد اجرای حکم اعدام در افغانستان، پس از سقوط رژیم طالبان بر عبدالله شاه، از فرماندهان سابق مجاهدین، که به اتهام ارتکاب قتل محاکمه و مجرم شناخته شده بود، در زندانی در حومه کابل، پایتخت، با شلیک یک گلوله به سرش اجرا شد.
  •     در اکتبر سال ۲۰۰۷ ۱۵ نفر اعدام شدند، یکی از آن‌ها محکوم به قتل سه خبرنگار خارجی بود.
  •     در سال ۲۰۰۸ میلادی نیز ۱۷ نفر در این کشور اعدام شدند. که هفت تن با شلیک گلوله به صورت گروهی اعدام شدند.
  •     در سال ۲۰۰۹ و ۲۰۱۰ موردی از اجرای حکم اعدام در این کشور گزارش نشده است.
  •     در سال ۲۰۱۱ یک نفر به جرم حمله انتحاری در یک بانک در جلال‌آباد که باعث مرگ ۳۸ تن گردید، اعدام شد.
  •     در سال ۲۰۱۲ میلادی نیز ۱۴ نفر در این کشور اعدام شدند یکی از آنها سربازی به نام عبدالصبور بود که به جرم کشتن چهار سرباز فرانسوی در ولایت کاپیسا به اعدام محکوم شده بود.
  •     در سال ۲۰۱۳ نیز ۲ مورد اعدام در افغانستان گزارش شد. این دو به دلیل ربودن و کشتن یک کودک ۸ ساله در ولایت هرات اعدام شدند.
+111
رأی دهید
-3

mountainman - استکهلم - سوئد
الان عده ای حقوق بشر زده میاد میگن چرا اعدام میکنید.
‌چهارشنبه 16 مهر 1393 - 16:25
Puzzle21 - سئول - کره جنوبى
آخ متنفر هستم از کسایى که بیخود دم از حقوق بشر میزنن بله رعایت حقوق افراد خیلى خوب و لازم هست ولى نه براى آدمهاى امثال اینا اون زمانى که داشتن غلط اضافى مى کردن باید به عاقبت کارشون فکر مى کردن و اینکه پس حق و حقوق اون ٤ تا زن و خانوادهاشون پس چى اى مدافعین حقوق بشر . من که با اعدام واسه این عوضى ها کاملا موافقم
‌چهارشنبه 16 مهر 1393 - 18:05
توفیق - سیاتل - آمریکا
مرد کوهی جان، این‌همه اعدام کردن چرا هنوز که هنوزه باز هم تجاوز میشه؟ شما که سوئد زندگی‌ میکنی‌ یک بار از خودت سوال کن: اونجا کسی‌ رو اعدام نمی‌کنن اما میزان جرم به مراتب پایین تر از ایران یا افغانستان که اعدام می‌کنن هست. اگر اعدام جلوی این کارها رو می‌گرفت، چرا سوئد نمیکنه؟
‌چهارشنبه 16 مهر 1393 - 20:01
hovakhshatare - تهران - ایران
mountainma - آدم حقوق‌بشرزده باشه خیلی بهتره تا توحش‌زده باشه. چون حقوق‌بشر چیز بدی نیست اما توحش‌طلبی و لذت بردن از خونریزی چیز بدیه.
‌چهارشنبه 16 مهر 1393 - 22:21
piki82 - تورین - ایتالیا
توفیق - سیاتل - آمریکا. خوب به نظر شما اگر اینها رو اعدام نکنن و چند سال بعد آزاد بشن و به یک زن حمله دیگه تجاوز کنن درست هست ??? بعد به نظر شما همون سوئد یا هرجای دیگه ای..فقط چون اعدام نمیکنن این اتفاقات کم هست ??? نه عزیز من ! به نظر من 100% باید این بیماران رو اعدام کنن ! مطمئن باش اگر تو جامعه رفاه نسبی باشه..آموزش کافی باشه ! و 100 تا چیز دیگه. ,خود به خود آمار جرم و جنایت هم پایین میاد و بعد میشه در مورد برداشتن اعدام فکر کرد ! از نظر من دید شما سطحی هست !
‌پنجشنبه 17 مهر 1393 - 00:04
mountainman - استکهلم - سوئد
hovakhshatare - تهران - ایران حقوق بشر برای اروپا و برای ادمهایی هست که بشر هستن انسان هستن و متاسفانه اکثر شماها این رو تشخیص نمیدید و هر اعدامی رو که میبینید سریع میگید متوقف کنید که به حقوق بشر لطمه میزنه .
‌پنجشنبه 17 مهر 1393 - 02:01
92ارشام - لندن - ایران
اعدام اگر مشکل را حل میکرد اینهمه اعدام و شلاق و...بایستی همه قدیس باشند نه متجاوز،دوست عزیز کار این وحشی ها موردتایید هیچکس نیست اما تا فاحشه خانه نباشد و جوانها نتوانند ارضا شوند یا متجاوز میشوند یا مانند خانم لامپ استعمال میکنند.هرچیزراهی دارد.تازه امارلواط اجباری مانند ناظم مدرسه که بچه های 8 و 9ساله را مورو تجاوز قرار میداد.فاحشه خانه محلی برای اینکاره و طرفین هم راضی به اینکار هستند.والا متعصبانه اعدام را تجویز کردن نشانگر 36سال بعد از انقلاب و تشدید فحشا فساد تن فروشی و..هست.
جمعه 18 مهر 1393 - 13:32
hovakhshatare - تهران - ایران
mountainman - اولا که حرف شما کاملا ن‍ژادپرستانه و فاشیستی است، ثانیا کجا گفته شده که حقوق بشر برای کشورهای متمدن است؟ آیا اعلامیه‌ی حقوق بشر ماده‌ای، متممی، چیزی داره که ما خبر نداریم؟ در ضمن یه قاتل، به هر حال یه قاتله، حالا چه افغانی باشه، چه سوئدی و چه آمریکایی. آیا یه قاتل انگلیسی انسان‌تر از یه قاتل افغانیه؟ آیا یه متجاوز آلمانی انسان‌تر از یه متجاوز پاکستانیه؟ شاید توی خاورمیانه جرایم بیشتری نسبت به اروپا اتفاق بیفته اما بالاتر بودن جرایم، مردم خاورمیانه رو از انسانیت ساقط نمی‌کنه. ضمن این که برای بررسی این که چرا جرایم بیشتری در خاورمیانه اتفاق میفته باید فاکتورهای بسیار زیادی رو مورد توجه قرار داد از جمله مذهب، عرف، فرهنگ، سنت، وقایع تاریخی، اقلیم، محیط زیست، جامعه، وضع اقتصادی، وضع سیاسی و خیلی چیزهای دیگه. هیچ‌کسی قاتل و متجاوز متولد نمی‌شه و مجموعه‌ای از شرایط هستند که زمینه رو برای ظهور جرم مناسب می‌کنند و هرگز تمام بار یک جنایت به تنهایی بر عهده‌ی شخص مجرم نیست. حذف کردن مجرم فقط پاک کردن صورت مساله است.
شنبه 19 مهر 1393 - 02:55
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.