زردچوبه 'ممکن' است به ترمیم سلول‌های مغز کمک کند

پژوهش های قبلی حاکی از آن است که زردچوبه ممکن است خاصیت های ضد سرطانی داشته باشد


براساس یافته های پژوهشی که نتایج آن در مجله پژوهش های سلول پایه منتشر شده است زردچوبه ممکن است قابلیت مغز را برای ترمیم خود بیشتر کند.

این پژوهش که توسط محققان آلمانی انجام شده، نشان می دهد که یکی از عناصر موجود در زردچوبه ممکن است به رشد آن بخشی از سلولهای عصبی کمک کند که حدس زده می شود بخشی از ساز و کار ترمیم مغز را برعهده دارند.

پژوهشگران می گویند این تحقیقات که روی موشها انجام شده می تواند راه را برای تولید داروهای جدیدی برای درمان سکته مغزی و آلزایمر هموار کند.


تزریق ادویه

پژوهشگران مرکز تحقیقات عصب شناسی در یولیش آلمان در این پژوهش تاثیر "آروماتیک‌تورمرون"، را که در زردچوبه یافت می‌شود بررسی کرده اند.

پس از تزریق این ماده به موشها از مغز آنها عکسبرداری شد. نتایج عکس برداری نشان داد که بخش هایی از سلول های مغز که در رشد سلول های عصبی دخالت دارند تحت تاثیر آروماتیک تورمرون فعالتر شده اند.

پژوهشگران می گویند این ماده موجود در زردچوبه ممکن است به تکثیر سلولهای مغز کمک کند. در بخشی از این تحقیقات پژوهشگران مقداری از سلول های بنیادی موشها را در محلول هایی حاوی آروماتیک‌تورمرون با غلظت‌های مختلف خواباندند.

سلول های بنیادی عصبی این قابلیت را دارند که به انواع و اقسام سلولهای مغزی تبدیل شوند و پژوهشگران معتقدند که این سلولها در ترمیم آسیب یا بهبود بیماری‌ می توانند نقش داشته باشند.

دکتر مارلیا آدله روئگر یکی از اعضای این گروه پژوهشی گفت:"ظاهرا در جانوران توسعه یافته تری مثل انسان قابلیت این ماده در حد ترمیم قسمت های آسیب دیده مغز نیست. ولی به نظر می رسد که در ماهی ها و جانوران کوچکتر به خوبی عمل می کند."

این پژوهش نشان داد که هر چه غلظت آروماتیک‌تورمرون بیشتر باشد رشد سلولهای بنیادی عصبی هم افزایش می یابد. در عین حال مشخص شد که سلولهای آغشته به این ماده موجود در زردچوبه، با سرعت به گروههای متخصص از سلول های مغزی تبدیل می شوند.

دکتر روئگر افزود:"این جالب است که تاثیر سلولهای بنیادی عصبی با آروماتیک‌تورمرون بیشتر می‌شود.

"چنین تغییری در کارکرد سلولهای بنیادی ممکن است به روند ترمیم مغز کمک کند."

دکتر روئگر و همکارانش در حال بررسی احتمال انجام آزمایشهای مشابهی روی انسان هستند.


بیماریهای پیچیده


زردچوبه و زنجبیل از یک خانواده گیاهی هستند



دکتر لاورا فیپس از موسسه خیریه تحقیقات آلزایمر بریتانیا می گوید:"هنوز مشخص نشده که آیا دستاوردهای این پژوهش در مورد انسان نیز صادق است و آیا سلولهایی که به این شکل تولید و فعال می شوند می توانند به افراد مبتلا به آلزایمر کمک کنند یا نه."

دکتر فیپس می افزاید:"برای تشخیص تاثیرات این ماده روی مغز افرادی که به بیماریهای پیچیده ای مثل آلزایمر مبتلا هستند باید تحقیقات مفصل تری انجام شود و تا آن زمان مردم نباید به مصرف پورد کاری، زردچوبه و یا ادویه های دیگر هجوم بیاورند."

آروماتیک‌تورمرون یکی از دو عنصر اصلی موجود در زردچوبه است که ممکن است روی بدن انسان تاثیر داشته باشد.

پژوهش هایی که قبلا صورت گرفته حاکی از آن است که عنصر دیگری در زردچوبه به نام کورکومین ممکن است به کاهش تورم در بدن کمک کرده و خاصیت های ضد سرطانی هم داشته باشد.

+9
رأی دهید
-1

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.