قوه قضاییه ایران برای بستن وایبر یک ماه به دولت مهلت داد
معاون اول قوه قضاییه ایران در نامهاش از وزیر ارتباطات انتقاد کرده است
قوه قضاییه ایران به وزیر ارتباطات و فنآوری اطلاعات یک ماه فرصت داده تا "زمینه و بستر فنی مورد نیاز مسدودسازی و کنترل اطلاعاتی موثر" شبکههای ارتباطی مجازی مانند وایبر، واتساپ و تانگو را فراهم کند.
به گزارش میزان، خبرگزاری قوه قضاییه ایران، غلامحسین محسنی اژهای، معاون اول قوه قضاییه در نامهای به محمود واعظی، وزیر ارتباطات هشدار داده که "در غیر این صورت قوه قضائیه در راستای وظایف ذاتی خود نسبت به مسدودسازی شبکههای اجتماعی دارای محتوای مجرمانه" اقدام خواهد کرد.
آقای اژهای در این نامه به مطالبی که درباره آیتالله خمینی در این شبکههای اجتماعی دستبهدست میشود اشاره کرده و آن را مصداق "محتوای مجرمانه و ارتکاب به انواع جرائم علیه عفت و اخلاق اسلامی و امنیت عمومی" خوانده است.
در هفتههای اخیر مطالب طنزآمیز و جوکهای زیادی درباره آیتالله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی به خصوص در وایبر، یکی از برنامههای پیامرسان موبایلی منتشر شده است.
پیشتر پلیس ایران اعلام کرده بود که سرنخهایی از عوامل این شوخیهای وایبری پیدا کرده است.
برخورد با متخلفین 'در هر رده'
"علیرغم استمهال سه ماهه جنابعالی و همکاران محترم مبنی بر اعلام آمادگی در خصوص فرآهمآوری امکان مسدودسازی و پالایش هوشمند محتوای مجرمانه در شبکههای موصوف و ارائه شبکههای اجتماعی داخلی همسطح با شبکههای مذکور، معالاسف تا کنون اقدام موثری به عمل نیامده است."
بخشی از نامه معاون اول قوه قضاییه ایران به وزیر ارتباطات
معاون اول قوه قضاییه ایران در نامهاش به مهلت سهماههای اشاره کرده که وزارت ارتباطات برای فراهم کردن امکان "مسدودسازی و پالایش هوشمند محتوای مجرمانه" در شبکههای ارتباطی موبایل و "ارائه شبکههای اجتماعی داخلی هم سطح" درخواست کرده بود.
آقای اژهای از این که در این فرصت "اقدام موثری" در این زمینه انجام نشده، ابراز تاسف کرده است.
او هشدار داده که در صورت ادامه این وضعیت تا یک ماه دیگر، قوه قضاییه در "راستای وظایف ذاتی خود" این شبکهها را که "بعضا توسط دولتهای معاند نظام جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور مدیریت میشود، مسدود میکند.
آقای اژهای همچنین تهدید کرده که قوه قضاییه با متخلفین از دستورات قضایی در هر ردهای برخورد خواهد کرد.
پیش از این هم مقامهای حکومتی بارها برای محدود کردن دسترسی کاربران ایرانی به این نرم افزارها اقدام کرده و گفتهاند که این نرم افزارها به دلیل "انتقال اطلاعات" از داخل ایران به خارج و "استفاده بیگانگان" از آنها فیلتر میشوند.