اوباما: به 'داعش' همان درسی را میدهیم که به القاعده دادیم
باراک اوباما: نیروهای آمریکایی نقشی پشتیبان در عراق دارند و درگیر جنگ نخواهند شد
باراک اوباما، رئیسجمهور آمریکا با تاکید بر حمایت نظامی از نیروهای درگیر با گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش سابق) در عراق و سوریه گفت که نیروهای این گروه "همان درسی را خواهند گرفت که رهبران القاعده گرفتند."
او در جمع نظامیان پایگاه هوایی مکدیل در فلوریدا خطاب به نیروهای گروه دولت اسلامی گفت: "اگر آمریکا را تهدید کنید، مأمنی نخواهید داشت و در نهایت، گرفتارتان میکنیم."
رئیسجمهور آمریکا اضافه کرد که شبهنظامیان دولت اسلامی به تهدیدی برای مردم عراق و خاورمیانه تبدیل شدهاند و اگر تحت کنترل درنیایند، میتوانند به تهدیدی برای آمریکا تبدیل شوند.
با این حال، آقای اوباما تاکید کرد که نظامیان آمریکا در عراق "ماموریتی برای جنگ" ندارند. او اضافه کرد که به عنوان فرمانده نیروهای نظامی، دستوری برای "یک جنگ زمینی دیگر" نیروهایش در عراق صادر نکرده است و نخواهد کرد.
او گفت که نیروهای آمریکایی در عراق، مامور ارائه حمایت و تامین پشتیبانی مورد نیاز ارتش عراق و پیشمرگههای کرد شدهاند و اضافه کرد که آمریکا "ظرفیتهایی بینظیر" برای کمک به روند مقابله با گروه دولت اسلامی دارد، از جمله با حملههایی هوایی، پشتیبانی لازم را برای پیشروی ارتش عراق و پیشمرگه های کرد فراهم کرده است.
او گفت که از میانههای ماه اوت (نزدیک به یک ماه اخیر) آمریکا به ۱۶۲ حمله هوایی به مواضع نیروهای گروه دولت اسلامی دست زده است.
حمایت دهها کشور
باراک اوباما گفت که جنگ در عراق "تنها جنگ آمریکا" نخواهد بود و اضافه کرد: "این درس را گرفتهایم که وقتی جنگی را در جایی به تنهایی پیش میبریم و خود مردم (آن مناطق) مشارکتی ندارند، همین که آنجا را ترک کنیم، مشکلات دوباره شروع میشود، برای همین، باید این روش را عوض کنیم."
او از اعلام حمایت بیش از ۴۰ کشور برای کمک به روند مقابله با گروه دولت اسلامی خبر داد. از جمله گفت که نیروهای نظامی هوایی فرانسه و بریتانیا هماکنون در کنار نیروهای آمریکا در عملیات هوایی در عراق مشارکت دارند.
به گفته رئیسجمهور آمریکا، عربستان سعودی پذیرفته است که بخشی از تدارکات مورد نیاز نیروهای درگیر با گروه دولت اسلامی را تامین کند، آلمان برای آموزش نظامیان اعلام آمادگی کرده است و کشورهای عرب نیز پشتیبانی لازم را برای دولت جدید عراق فراهم میکنند.
او توقف تامین مالی فعالیتهای گروه دولت اسلامی را از دیگر اهدافی خواند که برای مقابله با آن گروه در پیش گرفته میشود.
رئیسجمهور آمریکا همچنین گفت که بیش از ۳۰ کشور نیز در کمک به غیرنظامیان گرفتار در عراق "از سنی، شیعه، مسیحی ، یزیدی و اقلیتهای دیگر" مشارکت داشتهاند.
باراک اوباما به نظامیان آمریکایی گفت: "از کنگره خواستهام تا اختیارات لازم را به شما بدهد که بتوانید به وظایف خود عمل کنید."
او با اشاره به درخواستها برای کمک آمریکا به مقابله با روند شیوع بیماری ابولا در غرب آفریقا گفت: "هرجای دنیا اگر طوفان، بیماری یا زمینلرزهای رخ دهد یا انجام عملیات نجات ضروری باشد یا (به هر دلیلی) جهان تهدید شده باشد و کمک بخواهد -حتی کشورهایی که از آمریکا شاکی هستند- به سراغ آمریکا میآیند."
او گفت: "قرن حاضر تحت رهبری آمریکا پیش میرود."