واکسن میمون ها را در مقابل ابولا ایمن کرد

اولین واکسن آزمایشی به زنی در آمریکا تزریق شد

دانشمندان می گویند که میمون های واکسینه شده در "دراز مدت"‌ در برابر ویروس ابولا ایمنی کسب کرده اند که چشم انداز آزمایش های موفق انسانی را روشن تر می کند.

این آزمایش ها توسط موسسه ملی بهداشت آمریکا نشان داد که میمون ها حداقل برای ۱۰ ماه ایمن ماندند.

آزمایش انسانی این واکسن در آمریکا شروع شده و بعد در بریتانیا و آفریقا هم تکرار خواهد شد.

سازمان بهداشت جهانی می گوید که بیش از دو هزار نفر در شیوع جاری ابولا در غرب آفریقا مرده اند.

هم اکنون چندین نمونه معالجات آزمایشی برای کمک به مهار ابولا تحت بررسی است.

اینها شامل واکسنی است که توسط موسسه ملی آلرژی و بیماری های عفونی آمریکا و شرکت داروسازی گلاکسواسمیت کلاین ساخته شده است.

در این واکسن از یک ویروس از لحاظ ژنتیکی اصلاح شده یک شامپانزه که حاوی عناصر دو گونه ابولاست استفاده شده. این دو گونه یک "زعیر" است که هم اکنون در غرب آفریقا شایع است و دیگری ویروس معمولا موسوم به "سودان".

این واکسن باعث تکثیر ویروس در بدن نمی شود و امید می رود که سیستم ایمنی به اجزای ابولا در واکسن واکنش نشان دهد و مقاومت حاصل کند.

نتایج مطالعه آزمایش واکسن در میمون ها، که تصمیم برای شروع آزمایش های انسانی بر آن استوار است، اکنون در نشریه "نیچر مدیسین" چاپ شده است.

چهار میمون "ماکاکوی خرچنگ خوار" برای پنج هفته از یک دوز مرگبار از ابولا جان به در بردند. با این حال فقط نیمی از آنها ده ماه بعد از واکسینه شدن هنوز زنده بودند.

دکتر آنتونی فاچی مدیر موسسه ملی آلرژی و بیماری های عفونی آمریکا به بی بی سی گفت: "جنبه مثبت این واکسن این است که ظرف پنج هفته یا کمتر به طور کامل ایمنی حاصل می شود."

او گفت که خبر نگران کننده این است که دوام واکسن زیاد نیست اما اگر با یک تزریق ثانوی تقویت شود آن وقت بسیار با دوام تر می شود.

او اشاره کرد که این واکسن ماه ها قبل روی میمون ها آزمایش شد و موثر بود و براساس آن است که آزمایش های انسانی در آمریکا شروع شده.

اولین بار هفته گذشته یک زن ۳۹ ساله این واکسن را دریافت کرد.

همچنین آزمایش های جداگانه ای در مقابل گونه "زعیر" ابولا انجام خواهد شد.

اینها قرار است در آمریکا، در دانشگاه آکسفورد بریتانیا و همچنین در مالی و گامبیا انجام شود.

سازمان بهداشت جهانی می گوید که اطلاعات مربوط به ایمنی این شیوه ها تا نوامبر ۲۰۱۴ اعلام خواهد شد و اگر این واکسن ایمن باشد فورا در کشورهای غرب آفریقا به کار گرفته خواهد شد.

خدمه سازمان های بهداشتی و کسانی که در خط مقدم مبارزه با ابولا کار می کنند برای واکسینه سازی در اولویت خواهند بود.

بسته به اینکه چه میزانی از واکسن در ایمن سازی بیمار موثر خواهد بود برای تولید ۴۰۰ تا ۴۰۰۰ هزار دوز واکسن مواد اولیه وجود خواهد داشت.

سازمان بهداشت جهانی اخطار داده است که امید به دسترسی به یک واکسن نباید مانع از اجرای کامل شیوه هایی شود که هر بار در گذشته باعث مهار بیماری شده است.

+7
رأی دهید
-1

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.