«یک خرابکار اوکراینی در نیروگاه اتمی بوشهر دستگیر شد»
+40
رأی دهید
-4
نیروگاه اتمی بوشهر
روزنامه همشهری از دستگیری یک «متخصص اوکراینی» به علت «خرابکاری» در نیروگاه هستهای بوشهر خبر داده است.
گزارش روز شنبه ۱۵ شهریور همشهری، این فرد اوکراینی را «وابسته به پیمانکار روس» نیروگاه اتمی بوشهر معرفی کرده که «با یک عملیات از پیش طراحی شده و با برنامهریزی قبلی اقدام به خرابکاری در تاسیسات بوشهر» کرده بود.
در این گزارش، اشارهای به تاریخ خرابکاری ادعایی و زمان دستگیری و سرنوشت متخصص اوکراینی نشده است.
نیروگاه اتمی بوشهر تنها نیروگاه اتمی ایران است که کار ساخت آن در دوران حکومت محمدرضاشاه پهلوی آغاز شد هرچند در سال ۱۳۹۰ به شبکه برق سراسری کشور وصل شد.
جمهوری اسلامی همواره آمریکا، اسرائیل و کشورهای اروپایی را به تلاش برای خرابکاری در تاسیسات هستهای خود متهم کرده است.
اصغر زارعان، معاون امنیت سازمان انرژی اتمی، نیز به روزنامه همشهری گفته است: «سرویسهای اطلاعاتی غرب با جمعآوری اطلاعات، از نیازهای ما مطلع میشدند و میدانستند مثلا چه تجهیزاتی را باید تهیه کنیم. آنها در مسیر تأمینکنندگان قطعات هستهای ایران قرار میگرفتند و پیش از آنکه قطعه به ایران منتقل شود، به ایالت نیومکزیکوی آمریکا منتقل میشد و در مرکزی به نام 'سندیا لب' ظریفترین و پیچیدهترین کارهای ممکن روی قطعه را انجام میدادند و سپس قطعه را به ایران میفرستادند.»
آقای زاراعان هفته گذشته نیز گفتهبود که ایران تا کنون موارد متعددی از اقدامات «جاسوسان خارجی» و خرابکاریهای ناشی از لوازم تقلبی برای تاسیسات هستهای خود را خنثی کرده است.
وی روز سوم شهریور نیز از شناسایی و جلوگیری از «خرابکاریهای سختافزاری و نرمافزاری هستهای» خبر داده و کشورهای آلمان، فرانسه، انگلیس و آمریکا را به تلاش برای «خرابکاری» در تاسیسات هستهای ایران متهم کردهبود.
پیش از این و در مهرماه ۱۳۹۲ نیز، علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران از دستگیری چهار نفر به علت آنچه که تلاش برای انجام «عملیات خرابکارانه» در یکی از تاسیسات هستهای ایران خواند، خبر داده بود.
آقای صالحی بدون اشاره به نام این تاسیسات، گفته بود که افراد بازداشت شده از ابتدا تحت نظر بودند اما «به آنها اجازه داده شد تا حدودی کار خود را انجام داده تا بهموقع دستگیر شوند.»
سایتها و تاسیسات مرتبط با برنامه اتمی ایران تاکنون چند بار هدف عملیات خرابکارانه قرار گرفتهاند. از جمله در سال ۱۳۸۹ یک بدافزار اینترنتی که به «استاکس نت» مشهور شد، به سایتهای اتمی ایران و به ویژه مرکز غنیسازی اورانیوم نطنز حمله کرد و حدود یک هزار سانتریفوژ این مرکز را برای مدتی از کار انداخت.
رسانههای آمریکایی در آن هنگام گزارش دادند که استاکس نت، پروژه مشترک اسرائیل و آمریکا برای صدمه زدن به برنامه اتمی ایران بوده و از آن به عنوان «شدیدترین نمونه حمله سایبری به مراکز هستهای در دنیا» نام بردند.
faranak-montreal - مونترال - کانادا
همونی هست که واسه آقا جان هفته پیش شعر میگفت
دوشنبه 17 شهريور 1393 - 00:53
persik - کیف - اکراین
این روسها برای پول خواهرمادرشونم میفروشن چه برسه نیروگاه اتمی ایرانو»
یکشنبه 16 شهريور 1393 - 20:15
kambizian - تهران - ایران
از گروه pussy riot بوده
دوشنبه 17 شهريور 1393 - 11:23