سازمان بهداشت جهانی: استفاده از داروهای آزمایش نشده ابولا غیراخلاقی نیست

سازمان بهداشت جهانی امروز اعلام کرد تجویز داروهای آزمایش نشده ابولا برای مبتلایان غیر اخلاقی نیست.

به گفته این سازمان، با درنظر گرفتن شیوع و مرگبار بودن بیماری که تاکنون جان بیش از هزار نفر را در غرب آفریقا گرفته، استفاده از این داروها قابل قبول است.

سازمان بهداشت جهانی هفته پیش اعلام کرده بود که ابولا به یک فوریت بهداشتی جهانی تبدیل شده است.

این سازمان پس از نشست دیروز کارشناسانش در سوئیس، نظر خود را در این باره امروز (سه‌شنبه ۲۱ مرداد، دوازدهم اوت) در بیانیه‌ای اعلام کرد:

"با در نظر گرفتن شرایط خاص شیوع این بیماری، به شرط آنکه که ضوابط مشخصی رعایت شده باشند، هیات کارشناسان به اتفاق آرا به این نتیجه رسید که استفاده از دارویی که تاثیر و عوارض جانبی آن روشن نیست، به عنوان دارویی آزمایشی برای درمان یا پیشگیری، منع اخلاقی ندارد."

با این حال سازمان بهداشت جهانی تاکید کرده تجویز این داروها باید با رضایت بیماران باشد و نتایج درمان باید بررسی و منتشر شوند.

دولت لیبریا، یکی از کشورهایی که ابولا در آن شایع است، از آمریکا درخواست کرده تا داروی آزمایش نشده 'زی‌مپ' را در اختیار این کشور قرار دهد.

این دولت تاکید کرد که از خطرات استفاده از این داروی آزمایش نشده آگاه است اما در صورت عدم استفاده از این دارو، مرگ مبتلایان به این بیماری "قطعی" است.
داروهای ابولا

در همین حال تولید کننده زی‌مپ یعنی شرکت داروسازی مپ اعلام کرده که این دارو را فقط به میزان محدود می تواند فراهم کند.



تابلویی در مونروویا پایتخت لیبریا: خطر ابولا واقعی است



زی‌مپ که ترکیبی از آنتی بیوتیک‌هاست به پروتئین‌های سطح ویروس حمله می‌کنند.

تا به حال این دارو برای درمان دو امدادگر آمریکایی به کار گرفته شده و گفته می‌شود علائمی از بهبود در آنها دیده شده است.

گزارش شده این دارو به کشیشی که در لیبریا به ابولا مبتلا شد هم داده شده، اما او امروز در اسپانیا درگذشت.

تا به حال چند دارو سودمندی خود را در درمان ابولا در حیوانات نشان داده اند، اما هیچکدام مراحل آزمایش انسانی را طی نکرده‌اند.

تنها دارویی که روی انسان آزمایش شده TKM-Ebola نام دارد. این دارو در ماده ژنتیکی ویروس اختلال ایجاد می‌کند و مانع از تولید پروتئینی می‌شود که باعث عوارض بیماری می‌شود.

آزمایش این دارو روی داوطلبان سالم در ابتدای سال ۲۰۱۴ آغاز شد اما مقامات بهداشتی آمریکا خواستار تحقیقات بیشتری درباره بی خطر بودن این دارو هستند.

به گفته تولید کننده، آزمایش دارو بر روی انسان به زودی از سر گرفته خواهد شد.


واکسن

تحقیقات و آزمایش برای ساخت واکسن ابولا هم سرعت گرفته و شرکت داروسازی بریتانیایی گلاکسواسمیت‌کلاین آزمایش این واکسن را از ماه آینده آغاز می‌کند و به احتمال زیاد در سال ۲۰۱۵ این واکسن در دسترس قرار خواهد گرفت.



انتقال کشیش مبتلا به ابولا به اسپانیا



آزمایش واکسن در میمونها حاکی از موثر بودن آن بوده است.

با این حال کارشناسان می‌گویند تنها راهی که می توان مطمئن شد این واکسن کارایی کافی دارد استفاده از آن در کشورهایی است که ویروس شیوع دارد؛ اگر واکسن جلوی گسترش بیماری را در این کشوها بگیرد می‌توان یقین کرد که موثر است.


ویروس مرگبار

ابولا درمان ندارد از این رو تشخیص زودهنگام آن در نجات جان بیماران اهمیت حیاتی دارد. میزان مرگ بر اثر این بیماری می‌تواند تا نود درصد برسد.

از زمان شیوع آن در بهمن سال گذشته در گینه ۱۷۷۹ نفر به این بیماری ویروسی مبتلا شده اند.

دوره کمون بیماری حدود سه هفته است. بیماری با علائمی شبیه آنفلوآنزا شروع می‌شود، به همراه تب بالا و اسهال و استفراغ، و در نهایت به خونریزی داخلی یا خارجی، لخته شدن خون در تمام بدن، از کار افتادن ارگان‌های متعدد و مرگ منجر می‌شود.

ویروس ابولا در سال ۱۹۷۶ ابتدا در خفاش میوه شناسایی شد. این خفاش بجز زیستگاه طبیعی‌اش در کارخانه‌های پنبه پاک‌کنی هم زندگی می‌کند.

اما این خفاش تنها میزبان ویروس ابولا نیست و در حیوانات دیگر از جمله میمون‌ها دیده می‌شود.

مردم مناطقی از آفریقا از این خفاش‌ها و میمون تغذیه می‌کنند و گاهی گوشت آنها هم به فروش می‌رسد و به این ترتیب ویروس به انسان منتقل می‌شود.

انتقال ویروس از طریق تماس مستقیم با ترشحات فرد یا حیوان مبتلا (ادرار، مدفوع، خون، اسپرم و استفراغ یا جنازه) است.

+6
رأی دهید
-1

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.