مغز در سه ماه اول زندگی روزانه 'یک درصد' رشد می‌کند

مغز در سه ماه اول زندگی روزانه یک درصد و در مجموع ۶۴ درصد رشد می‌کند.

دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا با مطالعه مغز نوزادان به این نتیجه رسیدند که مغز در سه ماه اول سریعترین سرعت رشد را دارد و روزانه یک درصد رشد می‌کند اما بعد از سه ماه سرعت رشد کندتر شده و به ۰.۴ درصد کاهش پیدا می‌کند.

برای این تحقیق دانشمندان مغز ۸۷ نوزاد سالم دو تا نود روزه را با تصویربرداری‌های پی در پی (۲۱۱ بار MRI در مقاطع زمانی مختلف)  بررسی کردند.

بطور متوسط مغز در زمان تولد ۳۴۱ سانتی‌متر مکعب حجم دارد که پس از سه ماه به ۵۵۸ سانتی‌متر مکعب می رسد.

در زمان تولد، مغز نوزاد تقریبا یک سوم (۳۳%) اندازه مغز فرد بالغ است اما در پایان سه ماه به حدود نصف (%۵۵) اندازه فرد بالغ می‌رسد.

علاوه بر این سرعت رشد مغز در نوزادان پسر روزانه ۲۰۰ میلی‌متر مکعب بیشتر از نوزادان دختر است.

در سه ماهه اول، در میان بخش‌های مختلف مغز مخچه (که در هماهنگی حرکات و تعادل نقش دارد) از سایر قسمت‌ها سریعتر رشد می کند و دو برابر می شود اما هیپوکامپ (که در حافظه نقش دارد) کندترین رشد را دارد و در این مدت فقط ۴۷ درصد رشد می‌کند.

این تحقیق نشان داد طولانی بودن زمان بارداری بر اندازه مغز تاثیر می گذارد و نوزادانی که یک هفته دیرتر (بعد از ۳۸ هفته بارداری) به دنیا می‌آیند پنج درصد مغزشان بزرگتر است.

محققان می‌گویند در حالیکه سالهاست به رشد حجمی مغز توجه شده، رشد ساختاری آن به اندازه کافی بررسی نشده است.

در دویست سال گذشته مهمترین روش پزشکان برای بررسی تکامل مغز کودکان، اندازه گرفتن قطر دور سر بوده است اما اکنون می‌توان از روش‌های پیشرفته تصویربرداری مثل سی‌تی اسکن و MRI در استفاده کرد.

با تهیه اطلس رشد ساختاری مغز نوزادان، پزشکان قادر خواهند بود با بررسی تصاویر مغز نوزاد با این اطلس به وجود اختلال یا ناهنجاری در اوایل زندیگی پی ببرند و این در تشخیص و شناسایی نخستین نشانه‌های بیماری های مغز و دستگاه عصبی می‌تواند اهمیت حیاتی داشته باشد.

+16
رأی دهید
-1

cobalt3 - کرج - ایران
اما علم هنوز نتونسته جواب بده چرا مغز بعضی از این برادرا در سه ده اول زندگی و ششدهه آخر زندگی نیم درصد هم رشد نمیکنه کبلائی.
‌چهارشنبه 22 مرداد 1393 - 18:33
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.