کانادا واکسن آزمایشگاهی ابولا به غرب آفریقا میفرستد
احتمالا اولویت در دریافت واکسن به کادر پزشکی داده خواهد شد
کانادا واکسن آزمایشگاهی بیماری ابولا را در اختیار بیماران در غرب آفریقا قرار می دهد.
با تصمیم سازمان بهداشت جهانی در مورد اخلاقی بودن استفاده از داروهای مقابله با بیماری ابولا قبل از آزمایش آنها روی انسان، روز چهارشنبه، ۲۲ مرداد (۱۳ اوت)، مقامات بهداشتی کانادا اعلام کردند که بین هشتصد تا یکهزار واحد واکسن آزمایشگاهی را در اختیار مراکز درمانی در غرب آفریقا قرار می دهند.
اداره بهداشت عمومی کانادا گفته است که مقدار کمی از این واکسن در کانادا باقی میماند تا در صورت بروز وضعیت اضطراری، به کار رود و بقیه در اختیار نیازمندان در آفریقا قرار میگیرد.
این سازمان افزوده است که واکسن مورد اشاره تا کنون روی انسان آزمایش نشده اما آزمایشهای انجام شده روی حیوانات نتایج مثبتی داشته است. با توجه به کمی مقدار واکسن، تصمیمگیری در مورد دریافتکنندگان آن دشوار است اما مقامات بهداشتی گفتهاند احتمالا پزشکان و پرستاران و سایر کارکنان درمانی در اولویت قرار خواهند داشت.
دولت کانادا در حالی از ارسال این مقدار واکسن به آفریقا خبر میدهد که موجودی داروی آزمایش نشده مقابله با ابولا در کشورهای دیگر کمابیش تمام شده است.
شامگاه گذشته گزارش شد که "آخرین موجودی" این دارو در بریتانیا که برای دو بیمار کافی است به لیبریا ارسال شده و شرکت آمریکایی دست اندرکار تحقیقات در تولید این دارو نیز گفته است که موجودی این شرکت تمام شده است.
داروهایی که مورد استفاده قرار گرفته فقط روی حیوانات آزمایش شده است و نتیجه تجویز آنها برای انسان مشخص نیست. با اینهمه، با توجه به مرگبار بودن این بیماری، سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که کاربرد این دارو در مرحله آزمایشگاهی مانع اخلاقی ندارد.
نتیجه استفاده از این داروها هم مشخص نیست. روز گذشته، یک کشیش اسپانیایی که هنگام کار در مراکز درمانی ابولا در آفریقا به این بیماری مبتلا شده و با داروی آزمایش نشده تحت درمان بود در اثر این بیماری درگذشت.
او سومین بیماری بود که از داروی آزمایش نشده استفاده کرد. برای دو بیمار دیگر، که دو مددکار آمریکایی هستند، این دارو تجویز شده و گزارشهای پزشکی حاکی بهبودی آنان است.
تولید داروهای ضد ابولا به سرعت امکانپذیر نیست و شرکت آمریکایی فعال در این زمینه گفته است که احتمالا تا پایان سال جاری نمیتواند مقادیر بیشتری از این دارو را در اختیار بیماران قرار دهند.
ابولا یک بیماری بسیار کشنده و مسری است و شیوع آن در آفریقا تا کنون بیش از یکهزار قربانی گرفته است. سازمان بهداشت جهانی آمار مبتلایان به این بیماری را بیش از هزار و هشتصد تن گزارش کرده است.