با دستور شفاهی شهاب مرادی کلاسهای موسیقی فرهنگسراها تعطیل شد
تقاطع: برخی گزارشها حاکی از آن است که با دستور شهاب مرادی، “رییس سازمان فرهنگی–هنری شهرداری تهران”، کلاسهای آموزش موسیقی در فرهنگسراها و سایر زیرمجموعههای این سازمان در تابستان امسال تعطیل شدهاند.
یک منبع آگاه با بیان اینکه تعطیلی کلاسهای موسیقی در زیرمجموعههای شهرداری تهران بدون صدور هر گونه بخشنامه صورت گرفته، به “تقاطع” گفت که به صورت “نرم” و “شفاهی” از مدیران همه فرهنگسراها به جز فرهنگسرای ارسباران خواسته شده که کلاسهای موسیقی را تعطیل کنند.
این منبع از محرومیت نزدیک به ۱۰ هزار هنرجوی موسیقی از این کلاسها به دنبال این تصمیم خبر داد و خاطرنشان کرد که درخواستی مبنی بر پیگیری این موضوع به شورای شهر تهران ارایه شده است.
پیشتر روزنامه “اعتماد” چاپ تهران، در شمارهی روز دوشنبه (۱۹ خرداد) خود نوشته بود که رییس سازمان فرهنگی-هنری شهرداری تهران چندی پیش، به بهانهی “تغییر دادن رویهی کنونی در آموزش موسیقی” و “تعالی این رشته هنری” در جلسهای با روسای فرهنگسراها «به طور شفاهی از آنها خواسته که برای ترم تابستانی این دورههای آموزشی از متقاضیان ثبت نام نکنند».
ادر همین ارتباط زند وکیل، مدیر “فرهنگسرای اشراق” با اشاره به احتمال اجرای “سیاستهای جدیدی برای موسیقی” به “اعتماد” گفته: «ما فعلا ثبت نامی برای ترم تابستانه خود نداریم.»
حمیدی، “معاون فرهنگسرای ارسباران” نیز گفته که «ثبت نام دراین فرهنگسرا آغاز شده ولی اینکه این دورهها برگزار شود یا خیر به سیاستهای سازمان برمیگردد». هرچند که به گفته وی «هنوز دستوری برای برگزار نشدن این دورهها ابلاغ نشده است».
در این میان، عبدالحسین مختاباد، خواننده، موسیقیدان و عضو کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران، ضمن تایید لغو کلاسهای آموزش موسیقی در فرهنگسراها از سوی شهاب مرادی، استدلال وی مبنی بر “کسادی بازار آموزشگاههای موسیقی” را “توجیهی غیرمنطقی” توصیف کرده و گفته است: «این استدلال مانند این است که بگوییم مدارس دولتی هم برای آنکه مدارس غیرانتفاعی از رونق نیفتند، باید تعطیل شوند.»
آقای مختاباد پیشتر نیز در در جلسه روز ۱۱ خردادماه شورای شهر گفته بود که “سازمان فرهنگی-هنری شهرداری” «در اقدامی که هیچ اندیشهای پشت آن نبوده» کلاسهای آموزش موسیقی را در تمامی فرهنگسراها و مجموعههای متعلق به شهرداری تهران تعطیل کرده است.
هادی ساعی، “عضو هیات رییسه” این شورا نیز ضمن تایید این سخنان از مراجعهی شمار زیادی از مردم به شورا در این خصوص خبر داده و گفته بود که «با این اقدام حدود ۵۰۰ مربی موسیقی از کار بیکار و ۱۰ هزار هنرجوی آموزشگاههای موسیقی سرگردان شدهاند».
در واکنش به این انتقادها، بابک ربوخه، “مسوول واحد موسیقی سازمان فرهنگی-هنری شهرداری تهران” با تکذیب خبر تعطیلی دورههای آموزشی موسیقی تاکید کرده که «قرار نیست دورهای تعطیل شود» بلکه این دورهها «با شکل و شمایلی جدید و رویهای نو و با هدف تعالی موسیقی» و اگر لازم باشد با “اساتید بهتر و متبحرتر” تشکیل خواهند شد.
پیش از این در روز دوم اردیبهشت ماه، شهاب مرادی در نخستین نشست رسانهای خود با بیان اینکه «آموزش و ترویج موسیقی جزو اهداف ما نیست»، از اهمیت “موسیقی فاخر” سخن گفته و تاکید کرده بود که از نظر او «موسیقی فاخر چیزی است که وقتی آن را بشنوید دلتان هوای دیدن مادرتان یا هوای زیارت کند».