شوهر قربانی 'قتل ناموسی' در پاکستان: پلیس ایستاد و تماشا کرد
پلیس پاکستان در حال تحقیق در مورد سنگسار فرزانه بی بی است
شوهر آن زن پاکستانی که خانوادهاش او را روز روشن در برابر دادگاه عالی لاهور کشتند، نیروهای پلیس را متهم کرده است که شاهد این قتل بودند ولی فقط ایستادند و تماشا کردند و هیچ اقدامی برای جلوگیری از این جنایت نکردند.
خانواده فرزانه پروین روز سهشنبه در برابر ساختمان دادگاه عالی لاهور به او حمله کردند و این زن را که سه ماهه آبستن بود، کشتند چون بدون اجازه آنان ازدواج کرده بود.
محمد اقبال، شوهر او که توانست از حمله خانواده همسرش جان به در ببرد، به بیبیسی گفته است: "ما داد میزدیم و کمک میخواستیم ولی هیچکس گوش نکرد."
خبرنگاران میگویند سالانه صدها قتل بهاصطلاح "ناموسی" یا "شرافتی" در پاکستان اتفاق میافتد که قربانی آن زنان هستند.
ناوی پیلای، کمیسر حقوق بشر سازمان ملل متحد، گفته که از این واقعه "عمیقا تکان خورده است" و از دولت پاکستان خواسته که در این باره به "اقدامات فوری و قاطعانه" دست بزند.
او گفته است: "حتی نمیخواهم از عبارت 'قتل شرافتی' استفاده کنم. در کشتن یک زن به این شیوه، کمترین اثری از شرافت نیست."
آقای اقبال رفتار پلیس در سکوت مقابل حمله به همسر فقیدش را "شرمآور" و "غیر انسانی" خوانده است.
او گفته است: "آنها کشتهشدن فرزانه را تماشا کردند و هیچ کاری نکردند."
ازدواجهای از پیش تعیین شده در پاکستان رایج اند و ازدواج بر خلاف رضایت خانواده برای خیلی از مردم بسیار سنتی این کشور، اقدامی نامطلوب و نشدنی است.
محمد اقبال میگوید بستگان همسر مقتولش، او و خانوادهاش را تهدید میکنند
پدر فرزانه پروین پس از آنکه دخترش را کشت، خود را به پلیس تسلیم کرد ولی برادران و نامزد سابق او که در این قتل شرکت داشتند، هنوز آزاد اند.
مجاهد حسین، رئیس پلیس منطقه، گفته است: "ما چند نفر از آنان را دستگیر کردیم و بقیه هم دارند بازجویی میشوند."
پدر و مادر فرزانه پروین، شوهر او محمد اقبال را متهم کردند که دخترشان را ربوده و علیه او به دادگاه عالی لاهور شکایت کردند، اما خانم پروین به پلیس گفته بود که او به میل خود با این مرد ازدواج کرده است.
پلیس پاکستان گفته که این دو به مدت چند سال نامزد بودند.
فرزانه پروین روز سهشنبه برای شرکت در جلسه دادگاه داشت وارد ساختمان دادگاه عالی لاهور میشد که چند نفر از اعضای خانوادهاش او را به کناری کشیدند و به فرزانه بی بی و شوهرش حمله کردند. در این حملات، شوهر او موفق به فرار شد.
وقتی این زن تقلا کرد که خود را از دست بستگانش نجات دهد، او را روی زمین کشیدند و با کلوخ به سر ش کوبیدند. پروانه پروین روی پیادهرو مقابل دادگاه جان داد.
کمیسیون حقوق بشر پاکستان میگوید سال گذشته ۸۶۹ زن قربانی "قتل ناموسی" شدند. هرچند شمار واقعی این مقتولان میتواند بسیار بیشتر باشد چون اغلب آنها جایی ثبت نمیشود.
طبق قوانین پاکستان، خانواده مقتول میتواند قاتل را ببخشد و این قانون در چنین پروندههایی جلوی مجازات قاتلان را میگیرد.