تهدید به تجاوز علیه 'بدحجابان' ایران؟؟
نمونه ای از پوسترهایی که علیه "بدحجابی" در ایران تهیه و توزیع شده است
خبرگزاری تسنیم اخیرا مطلبی را منتشر کرده که تاکید دارد بر اساس همان منطقی که شخصی بودن حق پوشش برای زنان ایران به رسمیت شناخته می شود، می توان "حق التذاذ" بدون اجازه مردان از آنها نیز به رسمیت شناخت و "تجاوز" تلقی نکرد. این مطلب، یکی از مجموعه واکنش های اصولگرایان به کمپین "آزادی های یواشکی زنان" است که در آن، زنان ایرانی تصاویر بدون حجاب خود را بر روی فیس بوک منتشر می کنند.
مطابق این نوشته، به رسمیت شناختن "حق عریانی برای زن"، بر "منطق سست غربی" استوار است و بر مبنای همین منطق می توان گفت چون به "لحاظ فطری و خلقت مرد به سوی زیبایی های زن میل پیدا می کند و علاقه مند به ایجاد رابطه جنسی است، پس حق دارد از چیزی که از آن خوشش می آید بهره ببرد".
نوشته خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران، به فاصله چند روز از انتشار پیشنهاد جنجالی یک وبلاگ اصولگرا منتشر شده که بر مبنای بخشی از آن بهتر است "جرم تعرض و مزاحمت به زنان بدحجاب را از مزاحمت به زنان محجبه جدا کرد" و برای تعرض به "زنان بدحجاب و بی حجاب به دلیل مشارکت آن زن در ایجاد این جرم، تخفیف و عفو فراهم نمود".
مقصر دانستن یا تحقیر آن گروه از قربانیان تجاوز که پوشش مورد نظر محافظه کاران را ندارند، در ادبیات گروهی از آنها موضوع تازه ای نیست.
یکی از خبرسازترین نمونه های این نگاه، اظهارات یکی از فعالان رسانه ای جبهه پایداری بود که در دی ماه ۱۳۹۱، با مقصر دانستن رفتارهای "تحریک آمیز" در وقوع تجاوزهای جنسی نوشت: "بدپوششی، تجاوز دختران به آرامش روانی مردان است"، و افزود: "نمی توان فضا را پر از تحریک و تنش کرد و آن وقت انتظار داشت هیچ کس خطا نکند."
اشاره به موضوع تجاوز به عنوان "مجازات"، در مواردی دیگری نیز در ادبیات محافظه کاران خبرساز شده که برخی از آنها، حتی بازتاب جهانی پیدا کرده است.
به عنوان نمونه، در شهریور گذشته، یکی از مسئولان محلی دولت سابق، در مطلبی نوشت اگر باراک اوباما دستور حمله نظامی به سوریه را بدهد، "در خاک آمریکا و دیگر نقاط جهان هستند حرام زاده هایی که به راحتی می توانند به ساشا (دختر اوباما) تجاوز کنند. فقط کافی است با آنان دوست شد و ارتباط برقرار کرد که شده."
نگاه تحقیرآمیز برخی محافظه کاران به قربانیان تجاوز جنسی، حتی در هنگام وقوع برخی موارد عملی وقوع این جنایت نیز بازتاب رسانه ای داشته است. یک نمونه های جنجالی این رویکرد، اظهارات امام جمعه خمینی شهر در پی تجاوز دستجمعی به چند زن در این شهر در خرداد ۱۳۹۰ بود که تأکید می کرد قربانیان، "آدم های علیه السلامی نبوده اند." در پی آن واقعه، اظهارات یکی از متهمان نیز خبری شد که تاکید داشت "وضعیت" قربانیان از عوامل تجاوز به آنها بوده است.
با وجود همه این سوابق، انتشار علنی مطالبی در توجیه تجاوز به زنان بی حجاب در یک خبرگزاری رسمی، پدیده متفاوتی است.
این مطالب در شرایطی منتشر شده که هفته های اخیر، شاهد وقایعی همچون برگزاری تجمعات خیابانی (بدون مجوز) علیه بدحجابی، "اعتراف گیری تلویزیونی " از جوانان حاضر در یک ویدیوی معروف رقص در تهران، راه اندازی صفحه اینترنتی برای شناسایی شرکت کنندگان در کمپین "آزادی های یواشکی زنان" (که ساعاتی پیش توسط فیس بوک بستهشد)، انتقاد امام جمعه تهران از "برداشته شدن روسری ها" در مناطق مختلف و افزایش بی سابقه انتقادات به دولت روحانی بر سر موضوعات فرهنگی بوده اند.
ظاهرا این واکنش ها، نشان دهنده مصمم شدن محافظه کاران حاکم به جلوگیری قهرآمیز از "شکسته شدن قبح" عبور از خط قرمزهای فرهنگی حکومت است. رویکردی که به وضوح، با رویکرد "رعب آفرینی" در میان جوانانی صورت می گیرد که در معرض عبور از چنین خط قرمزهایی هستند.
گذشته از آنکه تهدید تلویحی زنان "بدحجاب" به تجاوز، در راستای همین رویکرد باشد یا نه، به نظر می رسد که پذیرفتن مسئولیت انتشار آن در یک خبرگزاری رسمی - به خودی خود- تصمیم مهمی است.