یکی از متخصصان برجسته خواب در بریتانیا از سازنندگان تلفنهای هوشمند و تبلت خواسته تا "مسئولیت بیشتری" به خرج دهند و امکانی را فراهم کنند که این وسایل شبها به صورت خودکار وارد "وضعیت خواب" شوند و نور کمتری از خود ساطع کنند.
به گفته پروفسور پل گرینگراس، نور این وسایل باعث به هم خوردن تنظیم ساعت بدن میشود و افراد را دچار مشکلات بیخوابی میکند.
وقتی هوا تاریک می شود، بدن هورمون ملاتونین، معروف به هورمون خواب، ترشح میکند که باعث میشود افراد به خواب بروند.
اما طول موجهای خاصی بخصوص نور طیف آبی-سبز میتواند این سیستم را مختل کنند.
پروفسور گرینگراس یکی از محققانی بوده که در باره تاثیر نور این وسایل بر خواب افراد تحقیق کرده است.
نتایج این تحقیق نشان داد که روال فعلی در تولید تلفنهای هوشمند و تبلتهای جدید این است که این وسایل بزرگتر و پرنورتر و با کنتراست بیشتر باشند و بیشتر نور آبی ساطع کنند.
پروفسور گرینگراس به بیبیسی گفت: "این وسایل برای استفاده در روز عالی هستند اما برای شب بسیار بدند."
به گفته پروفسور گرینگراس، یافتههای موجود دلالت بر این میکنند که این وسایل هنگام شب میتوانند به خواب رفتن را "تا یک ساعت" به تاخیر بیندازند.
پروفسور گرینگراس میگوید که اکنون اپلیکیشنهایی برای کاهش نور آبی-سبز این وسایل طراحی شده و نرمافزارهایی مثل f.lux نیز میتواند بطور خودکار این طیف نور را فیلتر کنند.
او از سازنندگان تلفنهای هوشمند و تبلت خواست تا چنین امکانی را در محصولات خود تعبیه کنند و از همه مهمتر اینکه چنین قابلیتی بطور خودکار فراهم باشد: "این وسایل مفرح هستند، اما ما باید از مضرات آنها در شب محافظت شویم."
بردن تلفن یا تبلت به رختخواب روز به روز رایجتر میشود و تحقیقاتی که در بریتانیا انجام شده نشان میدهد که از هر ده جوان ۱۸ تا ۲۴ ساله بریتانیایی، نه نفر خود را پیش از خواب در معرض نور آبی تلفنهای هوشمند یا تبلت قرار میدهد.
این رقم در مورد افراد مسنتر فقط کمی کمتر است، از این رو ۲۸ میلیون نفر در بریتانیا شبها به طور متوسط حداکثر هفت ساعت میخوابند.
سال گذشته تحقیق بسیار وسیعی که موسسه تحقیقات سرطان بریتانیا در مدت چهل سال بر روی بیش از صد هزار زن بالای شانزده سال انجام داد، نشان داد هر چه نور اتاق خواب حین خواب شبانه بیشتر باشد احتمال چاقی در زنان افزایش مییابد.