زیادی خوش‌ اشتها هستید؟ بخوانید

اگر یکی دو ساعت بعد از غذا خوردن شکمتان به قار و قور می‌افتد و همیشه‌ی خدا گرسنه‌اید معنی‌اش این است که بزنیم به تخته زیادی خوش‌ اشتها هستید. با این توصیف احتمالاً کمی تا نیمه‌ای چاق هم هستید...

اگر دنبال راه‌حل‌هایی برای کاهش اشتهای خود و استارت زدن لاغری هستید مطالعه‌ی این مطلب به دردتان می‌خورد. لطفاً خط به خط با ما باشید.

گرسنه‌ام گرسنه

معده‌تان واقعاً خالی است یا اینکه فقط می‌خواهید چیزی بخورید! در هر حال عکس‌العملتان یکی است: اینکه نیاز به مواد غذایی دارید و باید غذا میل کنید؛ اما نتیجه کاملا متفاوت از آب در میاید. زمانی که گرسنه‌اید اوضاع تحت کنترل است چون شما فقط برای کسب انرژی غذا می‌خورید و به آن نیاز دارید؛ اما زمانی که معده‌تان خالی نیست غذا خوردن شما نتیجه‌ای غیر از چاق شدنتان نخواهد داشت.

چه باید کرد؟

برای اینکه بفهمید واقعاً گرسنه‌تان است یا نه باید اول آب بنوشید. چون آب بهترین ضد اشتهای طبیعی محسوب می‌شود. اگر بعد از آن معده‌تان همچنان قار و قور کرد یعنی اینکه واقعاً خالی است و انرژی کم آورده‌اید؛ یعنی اینکه قبلاً به میزان کافی یا درست غذا نخورده‌اید و لازم است چیزی میل کنید.

این مواد غذایی معده را حسابی پر می‌کنند

برای اینکه کاملا سیر شوید و چند ساعت بعد از غذا صدای معده‌تان در نیاید بهتر است از مواد غذایی «معده پر کن» در آخر غذا استفاده کنید؛ مثلاً از میوه‌های سرشار از پکتین مانند سیب استفاده کنید که معده را کاملا پر می‌کنند. سبزیجات پخته‌شده نیز همین خاصیت را دارند. در نهایت برای اینکه مغزتان فرصت دریافت و مخابره‌ی سیری را پیدا کند از مواد غذایی مناسبی استفاده کنید که نیاز به جویدن بیشتر داشته باشد.

اگر بعد از غذا بیش از حد احساس گرسنگی کردید نیازی نیست خودتان را ناراحت کنید؛ اما نباید یک پرس غذای دیگر هم نوش جان کنید. در این مواقع به سراغ میوه‌های خشک بروید که خیلی زود احساس سیری ایجاد می‌کنند.

بی‌خیال صبحانه نشوید

صبحانه را دست کم نگیرید و هیچ‌وقت از خیرش نگذرید. به خاطر اینکه مهم‌ترین وعده‌ی غذایی روزانه است. می‌پرسید چرا؟ چون همین صبحانه وعده‌های دیگر را تنظیم می‌کند. اگر صبحانه را کامل میل نکنید امکان اینکه خیلی زود انرژی کم بیاورید و مثلاً ساعت 11 صبح دلتان ضعف برود خیلی زیاد است. برای همین هم شروع به ریزه‌خواری خواهید کرد و تعادل غذایی آن روزتان به هم خواهد خورد. توصیه می‌کنیم برای صبحانه حتماً غلات، نان سبوس‌دار با پنیر، گردو یا کره، تخم‌مرغ، املت یا غیره و همچنین یک واحد میوه (نه آب میوه) میل کنید.

چاره‌ی کار آب خوردن نیست

بله درست است که آب یک ضد اشتهای طبیعی است اما اشتها را کاهش نمی‌دهد. برای همین بی‌فایده است که مدام آب بنوشید. درست است که آب معده را پر می‌کند و جای کمی برای مواد غذایی باقی می‌گذارد اما همین آب خیلی زود از معده خارج می‌شود و معده دوباره خالی خواهد شد. بهتر است موقع غذا خوردن مواد غذایی مناسب و شکم‌پرکن استفاده کنید؛ مانند مواد غذایی سرشار از پروتئین.

این حقیقت دارد که با کاهش حجم غذا اندازه‌ی معده هم به مرور کوچک‌تر می‌شود. اگر عادت دارید تند غذا بخورید معده بیش از اندازه پر می‌شود و به مرور بزرگ می‌شود. برای همین هم اولا به این زودی‌ها سیر نمی‌شوید و ثانیاً خیلی زود گرسنه‌تان می‌شود.

زمانی که اشتها زیاد است باید تمام تلاشتان را بکنید حجم غذایی که می‌خورید را کاهش دهید تا به مرور اندازه‌ی معده‌تان کوچک‌تر شود؛ اما این کار نیاز به زمان و صبر زیادی دارد. در واقع حدود 2 تا 3 ماه طول می‌کشد که بتوانید به این وضعیت عادت کنید و سایز معده‌تان کوچک‌تر و اشتهایتان کمتر شود.

گاهی حالش را ببرید

درست است که تصمیم گرفته‌اید اشتهایتان را کاهش دهید اما معنی‌اش این نیست که زیاده از حد به خودتان سخت بگیرید. زمانی که یک ماده‌ی غذایی با پرزهای چشایی تماس می‌یابد در مغز هورمونی به آندورفین ترشح می‌شود که احساس لذت ایجاد می‌کند. برای همین هم حالمان خوب می‌شود.

زمانی که یاد بگیرید درست غذا بخورید از هر آنچه می‌خورید لذت ببرید لازم نیست زیاد بخورید تا به این لذت برسید. فرض کنید دلتان بستنی یا پفک می‌خواهد لازم نیست خودتان را محروم کنید؛ اما نباید پشت سر هم پفک‌ها را روانه‌ی دهانتان بکنید. بهترین کار این است که پفک را روی زبانتان بگذارید و اجازه دهید به آرامی ذوب شود. در همان حال روی لذتی که از طعم آن می‌برید تمرکز کنید.

با بستنی و دیگر تنقلات هم همین کار را بکنید. خواهید دید با چند عدد پفک یا چند قاشق بستنی به همان لذت یک بسته یا یک پیاله خواهید رسید. مسئله‌ی دیگری که بهتر است همیشه در ذهن داشته باشید گذشتن از چیزی به نفع دیگری است. زمانی که مثلاً هوس شکلات کردید از خیر بستنی یا پفک بگذرید و برعکس.

جراحی آخرین گزینه‌تان باشد

حتماً اسم حلقه‌ی معده، بای پس و اسلیو به گوشتان خورده است. در بیشتر مواقع تغذیه‌ی نامناسب، مشکلات روحی روانی، پرخوری، ریزه‌خواری و غیره باعث می‌شود که کنترل معده از دست فرد خارج شود و دیگر نتواند خورد و خوراکش را کنترل کند. در این صورت روش‌های جراحی می‌تواند راه‌حلی برای مشکل باشد اما حواستان باشد که همیشه جراحی آخرین گزینه است نه اولین.

حلقه‌ی معده

در این روش حلقه‌ای دور معده کار می‌گذارند تا حجم معده را کاهش دهد. در این صورت فرد مجبور است کمتر غذا بخورد چون در غیر این صورت معده خیلی زود پر شده و به اصطلاح سرریز می‌شود؛ یعنی اینکه فرد استفراغ می‌کند.

عمل بای پس

در این روش معده را با تغییر دادن مسیر غذا کوچک‌تر می‌کنند. در واقع معده را به روده وصل می‌کنند تا غذا مستقیماً وارد آن شود. البته به این سادگی که ما می‌گوییم نیست اما هدف نهایی این عمل این است که فرد غذای کمتری مصرف کند و مواد غذایی نیز کمتر جذب شوند.

اسلیو

در این عمل قسمتی از معده را جدا می‌کنند و معده به شکل لوله‌ای شبیه موز در می‌آید که عبور غذا را به کندی انجام می‌دهد. در واقع بعد از این عمل فرد خیلی زود احساس سیری می‌کند و نیازی پرخوری ندارد.

اما اما...

اما حواستان باشد که تمام این جراحی‌ها معایب و عوارض خود را دارند. این روش‌ها برای افرادی مناسب است که دچار چاقی زیاده از حد هستند. برای همین لازم نیست شما که کمی اضافه‌وزن دارید خودتان را درگیر جراحی‌های این‌چنینی بکنید. به خاطر اینکه عوارض آن تا آخر عمر در بدنتان خواهد ماند. بهتر است با روش‌های طبیعی به جنگ اشتهای زیاد خود بروید و بااراده و صبوری عادت‌های غذایتان را اصلاح کنید.

+39
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.