سایه مقدسی، دانش آموز نخبه ایرانی در آلمان درگذشت
تابناک: آن گونه که پدر سایه میگوید، اگر سرکنسول ایران در فرانکفورت کوتاهی نکرده بود، بیماری دخترش تشدید نمیشد و عمرش به دنیا بود؛ این را میگوید و سرکنسول را عامل مرگ دخترش میخواند.
«سایه مقدسی»، دانش آموز نخبه اهل مراغه که پس از یک و نیم سال تحمل رنج بیماری نادرش، اواخر بهمن ماه سال گذشته مورد توجه مسئولان قرار گرفت و با دستور رئیس جمهور و حمایت وزیر آموزش و پرورش برای مداوا راهی آلمان شد، ساعتی پیش بدرود حیات گفت و رخت از دنیا بر بست.
این دانش آموز چهارده ساله سمپادی که با انتشار دو دفتر شعر، جوانترین شاعر مراغه شناخته میشد، از بیماری خونی نادری به نام آی.ال.ال (ILL) رنج میبرد که درمان آن در کشورمان میسر نشده بود و به همین دلیل راهی بیمارستان دانشگاه فرانکفورت شد تا مراحل درمان را طی کند اما کارشکنیهای صورت گرفته مشکلاتی برای وی ایجاد کرد.
محمد رضا مقدسی، پدر سایه در این باره گفت: سرکنسول ایران در فرانکفورت مسول مرگ دخترم است؛ از مسولان و دستگاه قضایی کشورم میخواهم که کارشکنی های سرکنسول و ارسال نامه او به بیمارستان جهت متوقف شدن درمان دخترم را پیگیری کنند.
وی افزود: «محمد صادق عبداللهی» سرکنسول ایران در فرانکفورت، ضمن سر باز زدن از بیمه کردن ما، نامهای خطاب به پروفسور «پیتر بادر» رییس دپارتمان پیوندهای سلولی و پزشک معالج سایه نوشت و با دخالت در امور پزشکی اعلام کرد که سایه میتواند برای درمان به ایران برگردد؛ همین موضوع کار درمان سایه را یک ماه به تعویق انداخت.
وی در ادامه به حل مشکل توسط وزارت آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: بعد از رسانهای کردن این کارشکنیها، نماینده ویژهای از سوی وزیر آموزش و پرورش به دیدارمان آمد و با دستور وی، پس از یک ماه درمان سایه از سر گرفته شد، اما کار از کار گذشته و بیماری دخترم تشدید شده بود.
البته پدر سایه گلایهاش به اینجا ختم نمیشود. او که معلم است و در همین کسوت به آلمان اعزام شده تا هم امرار معاش کند و هم مراقبت از سایه را عهده دار باشد، از کار بی حقوق خود در دو ماه و نیم اخیر میگوید و علت عمل نشدن سایه را هزینه سنگین درمان ذکر میکند که برای عمل های پی در پی میبایست میپرداخته و به علت بیمه نبودن، از پسش بر نمیآمده تا اینکه نماینده وزارت آموزش از راه رسیده و مشکل بیمه را در 24 ساعت حل کرده است.
این گلایه ها در حالی بیان میشود که یکی از کارکنان کنسولگری ایران در فرانکفورت در این باره گفته: هرگز دستور مکتوب و رسمی برای پرداخت هزینههای سایه مقدسی از سوی هیچ نهادی به ما داده نشد؛ تنها قرار بر این بود که این خانواده به عنوان معلم به اینجا عازم شوند و بعد خودشان درمان دخترشان را پی بگیرند و به همین دلیل ما هم نمیتوانستیم چهارصد هزار یورو برای درمان بپردازیم.
پدر سایه در پاسخ به این ادعا میگوید: مرا به عنوان کارمند وزارت آموزش و پرورش به آلمان اعزام کردند و با حکم به اینجا آمدم و میبایست بیمه میشدم که کنسولگری از این کار سر باز زد و اقدامش غیر قانونی بود. سرکنسول مسئول مرگ دخترم است و از دستگاه قضایی ایران میخواهم تا این جنایت را پیگیری کند.
ایران وایر نیز می نویسد :
محمدرضا مقدسی پدر سایه، چند ساعت پس از مصاحبه با ایران وایر در تماسی مجدد، مرگ دخترش را اطلاع داد. او میگوید: «سایه تمام شد، سایه دیگر جان ندارد.» پدر ومادر سایه از بیمارستان اجازه گرفتهاند که چند ساعتی را کنار سایه بگذرانند. محمدرضا مقدسی پدر سایه تاکید میکند که محمدصادق عبدالهی سرکنسولگر ایران در فرانکفورت مقصر اصلی مرگ فرزندش است و میگوید: «صدای مرا به گوش مردم و مسئولان برسانید. ما به دستور رییس جمهور به آلمان اعزام شدیم اما کار شکنیهای سرکنسولگر باعث شد، دخترم جانش را از دست بدهد. سایه امید داشت، ما هم امید داشتیم اما لجبازیهای یک آدم، باعث شد، سایه از بین برود.» او با اشاره به آزمایشهایی که روزهای اول ورود به آلمان روی سایه انجام گرفت، میگوید: «وقتی پزشکان پرونده سایه را بررسی کردند و آزمایشاتی انجام دادند به ما گفتند که زمان مناسبی او را رساندهاید و برای بیماری سایه درمان قطعی وجود دارد. پرفسور پیتر بادر، پزشک معالج سایه به ما گفت که آیندهی درمان سایه روشن است اما توقف درمان، همه چیز را خراب کرد.» سایه مقدسی دانش آموز شاعر مراغهای و عضو سازمان استعدادهای درخشان (سمپاد) به دستور رییس جمهور برای مداوای بیماری ای. ال.ال به آلمان اعزام شد. آموزش و پرورش، محمدرضا مقدسی را با عنوان معلم مدرسه ایرانیهای فرانکفورت معرفی کرد تا همراه سایه به آلمان بروند و مراحل درمانی سایه طی شود. الان نزدیک به سه ماه است که محمدرضا مقدسی در مدرسه ایرانیهای فرانکفورت ادبیات درس میدهد: «هنوز نه حقوقی به من دادهاند. نه تا الان که سایه جان داد وضعیت اقامت ما را مشخص کردند و نه مکانی برای اقامت ما در نظر گرفتند. زیرزمینی در اختیار ما گذاشتند و تمام.» سرکنسولگر ایران در فرانکفورت با این که نامه رسمی آموزش و پرورش مبنی بر استخدام پدر سایه را دریافت کرده بود، حاضر به تنظیم قرارداد و در نظر گرفتن حق بیمه برای خانواده مقدسی نشد. او هزینهی بالای درمان سایه را دلیلی برای سرباز زدن از تنظیم قرداد و بیمه عنوان میکرد و پیشتر در گفتو گو با ایران وایر عنوان کرده بود که فقط به دستور مستقیم رییس جمهور و یا وزیر امورخارجه حاصر به تنظیم قرارداد هستم . بیمارستان فرانکفورت چهار هفته پس از بستری سایه به دلیل عدم دریافت بیمه، طبق قانون آلمان درمان را متوقف کرد. پزشک معالج سایه، همان وقت در گفتو گو با ایران وایر این موضوع را تایید کرد و گفت: درمان سایه به دلیل نداشتن بیمه، متوقف شده است. پرفسور پیتر با ارسال نامهای به سرکنسولگر ، خواستار روشن شدن وضعیت بیمه سایه شد. اما سرکنسوگر در پاسخ نامه، بابت مزاحمت یکی از هم میهنانش از او عذرخواهی کرد و عنوان کرد که سایه را برای مداوا به ایران بفرستند. این نامه در حالی از سوی محمدصادق عبدالهی سرکنسولگر ایران نوشته شد که پزشکان ایرانی، تنها چارهی درمان بیماری او را اعزام به آلمان عنوان کرده بودند.
حدود یکماه درمان سایه متوقف شد تا اینکه بعد از رسانهای شدن ماجرا، درمان، از سر گرفته شد امابه گفتهی محمدرضا مقدسی بدن سایه دیگر کم آورده بود. صبح روز گذشته پرفسور پیتر بادر ناامید از درمان سایه، از پدر ومادرش اجازه خواست که درمان سایه را متوقف و دستگاهها را قطع کنند. محمدرضا مقدسی این اجازه را نداد. چند ساعت پس از مطرح شدن این موضوع سایه در همان بیمارستان، زیر دستگاههای تنفسی جان داد. او میگوید: «من از آقای عبدالهی به عنوان عامل مرگ دخترم، به ریس قوه قضاییه، رییس جمهور، وزیر آموزش پرورش شکایت میبرم . اما شکایت اصلیام را پیش خدا میبرم . او جان دختر من را گرفت. دختر من شاعر بود. او امیدهای زیادی داشت. امیدهایی که حالا باید خاک شوند.» از او میپرسم آیا سایه را به ایران برمیگردانید: «میگوید فعلا امدهایم با دخترم خداحافظی کنیم. فردا صبح تصمیم میگیریم.»