دختران ایرانی به دنبال مجوز برای تمرین کشتی

 جمعی از دختران ایرانی به صورت گروهی تلاش برای کسب مجوز فعالیت کشتی زنان در ایران را آغاز کرده‌اند. آنها می‌گویند اگر کشتی ورزش ملی ایران است، یعنی ورزش ملی زنان و مردان ایرانی.




مریم حاجیان، الهام حیدری و پروانه حسینی



راه‌اندازی سایت اختصاصی، صفحه فعال در فیسبوک، امضای پتیشن و رایزنی با قهرمانان و دست‌اندرکاران رشته کشتی و مشارکت در مسابقات مهم به عنوان سفیران کشتی زنان ایران، از جمله اقداماتی است که تاکنون انجام داده‌اند.

فعالیت رسانه‌ای در مسابقات جهانی ۲۰۱۳ بوداپست و حضور فعال در جام جهانی ۲۰۱۴ لس‌آنجلس، گام‌های دیگری بود که حامیان آزادی کشتی زنان در ایران برداشته‌اند. آنها نمایندگی دختران پر شمار علاقه‌مند به کشتی در ایران را برعهده گرفته‌اند.

پروانه حسینی، الهام حیدری و مریم حاجیان به دویچه وله می‌گویند ضمن مذاکره با مسئولان فدراسیون کشتی آمریکا، حمایت آنها از حضور هر چه بیشتر زنان در کشتی، از جمله عرصه داوری را جلب کرده‌اند.

حامیان کشتی زنان

الهام حیدری که نخستین داور زن ایرانی در رشته کشتی است، در کانادا اقامت دارد؛ رشته تحصیلی او تاریخ است و پایان‌نامه‌اش هم مونتسکیو.

او درباره فعالیت‌هایی که به اتفاق دوستانش در محل برگزاری جام جهانی انجام داده‌اند می‌گوید: «هدف اصلی ما مطرح کردن امکان حضور دختران ایرانی در کشتی با مسئولین کشتی ایران بود که در محل مسابقات حضور داشتند. گفت‌وگو با نایب‌رئیس فدراسیون درباره ضرورت و مزایای راه‌اندازی کشتی بانوان، همچنین موانع و مشکلات موجود و بررسی راه‌حل‌های احتمالی برای رفع این موانع.»

پروانه حسینی، پژوهشگر انسان شناسی و مطالعات خاورمیانه است و ساکن آریزونا. او می‌گوید: «با وجود استعداد و علاقه چشمگیری که در ایران به کشتی وجود دارد، آیا برخورداری و بروز توانایی زنان ایرانی در کشتی امری بعید است؟ چه چیزی مانع شکوفا شدن این استعداد بوده؟ کشتی بخشی از تاریخ، فرهنگ و هویت ماست، بسته نگه داشتن درهایش به روی زنان چه معنایی دارد؟»

پاسخ خود پروانه حسینی به این سؤال‌ها چیست؟ او به دویچه وله گفت تلاش جمعی ما در سایت "iranianwomenwrestling.com" پاسخگویی به همین ابهامات است. در صفحه فیسبوک "تاسیس ورزش کشتی بانوان ایرانی" نیز همین هدف را دنبال می‌کنیم. تعداد کاربرانی که ما را دنبال می‌کنند، مدام در حال افزایش است.

مریم حاجیان، دانشجوی روانشناسی در دانشگاه سیاتل است. او می‌گوید با وجود اینکه کشتی زنان موجب حفظ این ورزش در جدول بازی‌های المپیک شد، باز هم تغییری در نگرش مقام‌های ورزش ایران ایجاد نشده و زنان ایرانی حق فعالیت و حتی انجام تمرینات در این رشته ورزشی را ندارند.

حاجیان می‌گوید تداوم ماندگاری کشتی در المپیک، منوط به عمل کردن به وعده‌هایی است که کشورهای مختلف برای توسعه کشتی زنان داده‌اند. رفع محدودیت حضور زنان در کشتی ایران ضرورتی است که دیر یا زود باید اتفاق بیافتد.

مینا علیزاده با دوبنده کشتی

مینا علیزاده، ورزشکار شناخته‌شده ایرانی نیز از فعالیت دختران ایرانی در کشتی حمایت کرده. او عضو پیشین تیم ملی قایقرانی است. دختری که برای تیم ملی ایران هم در مسابقات قهرمانی آسیا در مالزی پارو زده و هم در مسابقات جهانی ۲۰۰۹ به میزبانی جمهوری چک.

قبلاً هم دختران ایرانی در کشتی فعال بوده‌اند. مانند افسون روشن ضمیر در تیم ملی آمریکا یا یاسمین سپیدرودی در آلمان. اما فعالیت حرفه‌ای آنها، از ابتدا در خارج از کشور بوده. مینا علیزاده اولین دختری است که در تیم ملی جمهوری اسلامی ایران عضویت داشته و با وجود این دوبنده کشتی پوشیده و در تمرینات این رشته ورزشی حضور یافته.

مینا علیزاده که در آلمان زندگی می‌کند، موفقیت‌های ورزشی متعددی نیز در رقابت‌های داخلی این کشور به دست آورده؛ از جمله در مسابقات موسوم به "قهرمانی جنوب آلمان" (Süddeutsche Master) و همچنین رقابت‌های ایالت "نوردراین وستفالن"، همچنین در رشته "دراگون بُت" و در کانو کانادایی. او برای اعلام حمایت از کشتی زنان، چند روزی نقش "دختر ایرانی کشتی‌گیر" را ایفا کرد.

علیزاده که دوره تخصصی مشاوره ورزشی را طی می‌کند، خود را از حامیان توسعه و گسترش ورزش زنان معرفی کرده و می‌گوید این حق طبیعی هر مرد و زنی است که در رشته ورزشی دلخواهش تمرین کند: «من دوبنده پوشیدم و در فرانکفورت کشتی تمرین کردم تا بگویم: بله، دختران ایرانی می‌توانند».

+56
رأی دهید
-10

تورج - لندن - انگلیس
فاطی کماندو که داشتیم فقط فاطی کج کارو کم داشتیم. (البته شوخی بود) به امید آزادی زنان ایران زمین
دوشنبه 11 فروردين 1393 - 12:05
goosfand - نیویورک - آمریکا
قیافه‌ها رو نگاه! واقعا کشتی‌-گیرند! آخه یکی‌ نیست بهش بگه دختر جان برو دنبال زنانگی و زیبائی تا یه مقدار جذاب بشی‌؛ آخه کشتی‌ میخوای بگیری که چی‌؟! که، مثل این فمنیست‌ها، بگی‌ که هر کاری رو که مردها اجام میدند، زنها هم میتونند؟! بابا چرا فکر می‌کنید برابری زن و مرد به معنی‌ نسخه‌برداری از کارهای مردونه است؟
دوشنبه 11 فروردين 1393 - 12:19
واقع بین ایرانی - هامبورگ - المان
از همین حالا و قبل از کسب موافقت برای گرفتن مجوز کشتی اعلام میکنیم ما زمین خورده شما هستیم
دوشنبه 11 فروردين 1393 - 13:10
shirzan e irani - استکهلم - سوئد
بسیار هم خوب ، لازم است خانمها از نظرِ قدرتِ بدنی از مردان کم نیاورند، گذشت سوسول بازی و فوفول بازی، زمانه عوض شده، وقتی‌ مردان زیرِ ابرو بر می‌دارند و نازک میریسند، چرا خانمها مانندِ یل در میدان نباشند :)
دوشنبه 11 فروردين 1393 - 15:13
biparva-jan - تهران - ایران
زنان هر چه قدر هم ورزش بکنند از نظر بدنی از مردان کم میاورند. این طبیعته زن و مرده و باید باهاش کنار اومد.
دوشنبه 11 فروردين 1393 - 20:10
faranak-montreal - مونترال - کانادا
shirzan e irani - استکهلم - سوئد-مردای میدل ایست میان اینجا یک راست میرن لیزر چنان مث مرغ بریونی موهارا میسوزونن که نگو بوی کز دادگی تما ساختمون را بر میداره بعدش یقه باز میپوشان جگر کنن, من قبلا محل کارم نزدیک یک انستیتو لیزر بود همشه این راهرو پر بود از مردی ایرانی کباب شده
دوشنبه 11 فروردين 1393 - 23:35
Boogie Nights - لندن - انگلیس
faranak-montreal - مونترال - کانادا. خب این قضیه کجاش عجیب و تعجب برانگیز بوده؟ چون بار دومه این مامنت رو میبینم.دنیای الان موی بدن رو نمیپسنده و برای همین مردهایی که پرمو هستن هم میرن بدنشون رو لیزر میکنن تا صیغلی و تر تمیز و مدرنتر و زیباتر بشن.و تو نژادهایی مثل خاور میانه و یا اسپانیایی و ایتالیایی یا بعضی از آمریکاییها مردها معمولا پر مو هستن و طبیعیه بیشتر مشتریای سالنها از اینها باشن.در ضمن بازار پر هست از دستگاههای مو تراش مخصوص بدن برای آقایون.این فکر که مرد باید پشمالو باشه خیلی قدیمی و دموده شده و تو هر دوره طبق روز باید طبق روز بود.هیچ ربطی هم به مردانگی یا زنانگی نداره این قضیه!
‌سه شنبه 12 فروردين 1393 - 03:44
آذری باهوش - میانه - ایران
faranak-montreal - مونترال - کانادا. دوست عزیز. آیا شما قیمت این لیزر درمانی را میدانی؟ ضمنا در ایران بهتر است یا در خارج؟
‌سه شنبه 12 فروردين 1393 - 05:46
faranak-montreal - مونترال - کانادا
آذری باهوش - میانه - ایران-من نمیدونم فقط میدونم گاهی اسپسیال میزارن واسه ١ سال be نصف قیمت کاتالوگش میاد همش تو خونهها
‌سه شنبه 12 فروردين 1393 - 16:18
shirzan e irani - استکهلم - سوئد
faranak-montreal - مونترال - کانادا - به قولِ معروف هر گردی که گردو نیست، فکر کن با شانه‌های افتاده بدنِ گوشتالو ورزش ندیده ، شکمهایِ بر آمده پر از چربی‌ و فربه ، پاهایِ باریکِ سی‌ سلالنگی، وکس بیندازند چه شود، وکس رویِ بدنی جالب است که پر از عضله‌ باشد و آن را برق بیندازد ، قصدِ توهین به مردانِ ایرانی نیست ولی‌ وقتی‌ آب از لب و لوچه‌شان برای زنانِ تیپِ غربی سرازیر میشود بدانند زنانِ ایرانی هم تیپ حالیشونه و هم قیافه و اندام مردانه, ولی‌ دنیایشان را در کاخی میسازند که تنها مردِ ایرانی بتواند در آن جای گیرد که از این بابت کلاهِ گشادی مانندِ دیگرِ چیزها بر سرشان رفته.
‌پنجشنبه 14 فروردين 1393 - 12:41
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.