«آخوند انگلیسی و سکولار»؛ نوبت به «برانداز» بودن روحانی رسید

مجید محمدی ( جامعه شناس )

تا پیش از ریاست جمهوری حسن روحانی تمام روسای قوه‌ی مجریه به براندازی نظام یا همکاری با دشمن و انحراف از مبانی جمهوری اسلامی متهم شده بودند: از بنی صدر و موسوی تا خاتمی و رفسنجانی و احمدی نژاد.

بنی صدر بعد از استیضاح مجبور به خروج از کشور شد؛ موسوی در زندان اختصاصی است؛ خاتمی ممنوع الخروج است؛ و شمشیر چند پرونده‌ی قضایی را بالای سر اعضای خانواده‌ی هاشمی رفسنجانی (مهدی، فائزه و فاطمه) نگاه داشته‌اند. احمدی نژاد نیز در دو سال آخر به هدایت «جریان انحرافی، لیبرال بودن و تنش در جامعه» متهم شد و اگر جنبش سبزی در کار نبود پیش از پایان دوره استیضاح می شد.

هنوز هفت ماه از آغاز دولت روحانی نگذشته است که پروژه‌‌ی برانداز معرفی کردن روحانی و دولت وی کلید خورده است. کلید زننده‌ی این پروژه ها در ایران نیز کسی نیست بجز محمدتقی مصباح یزدی. مصباح یزدی برای بی‌اعتبارسازی و براندازی دولت روحانی مثل همیشه به سه تاکتیک دست یازیده است:

۱) انگلیسی معرفی کردن روحانی،
۲) اعلام بی اعتقادی وی به مبانی دینی و ارزش‌های دینی،
و
۳) اعلام رد شدن وی از خط قرمزهای نظام.
 
«آخوند انگلیسی»

کم نیست تعداد کسانی که بر اساس نظریه‌ی توطئه روحانیت شیعه را عوامل استعمار و بالاخص بریتانیا تلقی می‌کنند. این تصور مثل همه‌ی انواع دیدگاه‌های مبتنی بر نظریه‌ی توطئه هیچ مبنای تحلیلی و عقلانی ندارد به جز تلاش برای حذف رقیب با اتهامات بی‌پایه. این اتهامات هم از سوی مخالفان نهاد روحانیت شیعه و هم از سوی برخی روحانیون علیه یکدیگر مطرح شده است. نظریه‌‌ی توطئه بدیل نقادی سیاست‌ها و راهبردها و ایده‌هاست، راهی میان بر برای نفی رقیب بدون تلاش تحلیلی و انتقادی.

اکنون یکی از همین روحانیونی که به نظریه‌ی توطئه باور دارد یکی دیگر از روحانیون را به انگلیسی بودن متهم می کند. مصباح با اتکا بر درس خواندن روحانی در یکی از دانشگاه‌های بریتانیا او را غیر مستقیم دست پرورده‌ی بریتانیا معرفی می کند: «شایسته است عده‌ای برنامه‌های مطالعات راهبردی و استراتژیک انگلستان را مطالعه کنند تا به صورت مستند مشخص شود دشمن از کجا قصد نفوذ دارد، ریشه تفکر بسیاری از کسانی که در آنجا تحصیل کرده‌اند، به یکدیگر شباهت دارد و چه بسا این مسأله از راه‌های نفوذ دشمن برای براندازی اسلام و انقلاب اسلامی است... چه بسا این مسأله از راه‌های نفوذ دشمن برای براندازی اسلام و انقلاب اسلامی است، هرچند این اشخاص متوجه این مسئله نیستند.» (رسا ۱۳ اسفند ۱۳۹۲)

او از مجرای نظریه‌ی انگلیسی بودن روحانی و انگلیسی بودن جنبش سبز این دو را نیز به هم مرتبط می سازد: «پایه ایدئولوژیک فتنه ۸۸ در لندن شکل گرفت و در واقع کسانی که پایه‌گذار آن فتنه بودند، در انگلستان تحصیل کرده بودند و پایه‌های ایدئولوژیک آنها، همانجا شکل گرفته بود.» (همانجا) او روشن نمی‌کند کدام یک از فعالان یا رهبران جنبش سبز در بریتانیا تحصیل کرده بودند و با این توجیه دیگر نظریه‌ی توطئه مبنی بر امریکایی بودن این جنبش چه سرانجامی پیدا می کند.

«آخوند سکولار»

تاکتیک دیگر مصباح برای بی اعتبار کردن روحانی، «سکولار» معرفی کردن اوست. او البته به صراحت وی را سکولار و عرفی معرفی نمی کند اما معادل آن یعنی بی اعتقادی به ارزش‌ها و مبانی دینی در اداره‌ی امور را پیش می کشد: «بسیار مایه تأسف است که برخی از کسانی که مسئولیتی در کشور دارند، عدم پیشرفت در علوم انسانی را وجود برخی خط قرمزها، یعنی مبانی دینی و ارزش‌های اسلامی می‌دانند.» (همانجا) طرح مسئله‌ی علوم انسانی اسلامی روش تمامیت خواهان برای تسخیر مدیریت و کرسی‌های دانشگاهی در ایران بوده است. مصباح یزدی کاهش فضای امنیتی در بخش فرهنگ را مقدمه‌ی فتنه و براندازی حکومت معرفی می کند: «در این دولت به صراحت بیان شده که وظیفه ما اعتلای هنر است و کاری به دین نداریم؛ لذا از هنرپیشه زمان شاه هم به خاطر هنرش تقدیر می‌شود، و این رفتارها یعنی کاشتن نهالی که ثمره‌اش فتنه دیگری خطرناک‌تر از فتنه ۸۸ را رقم می‌زند.» (تابناک، ۱۵ اسفند ۱۳۹۲)



«آخوند حقوقدان»

روحانی در کارزارهای انتخاباتی خود را یک حقوقدان معرفی کرد و «نه سرهنگ». او بدین طریق می خواست به رقبای سیاسی و منتقدانش بگوید که به حقوق شهروندی ایرانیان از هر دین و قوم و جنسیت و باور معتقد است. اما جمهوری اسلامی بر اساس تبعیض بنا شده است: تبعیض میان زن و مرد، میان شیعه و غیر شیعه، میان باورمند به نظام و مخالف نظام، میان باورمند به فقه و مخالف اجرای آن، و بالاخص میان روحانی و غیر روحانی.

این تبعیض که در قوانین و فرایندها و روال‌های جاری نهادینه شده با حقوق شهروندی برای همگان ناسازگار است و اگر مقامی بخواهد روی حقوق شهروندی برابر و برابری در مقابل قانون اصرار بورزد و از نمایشی و تزیینی بودن آنها گذر کند به براندازی متهم می‌شود: «اگر امروز نیز بحث حقوق شهروندی مطرح می‌شود که در آن بهائی و مسلمان، انقلابی و ضد انقلاب برابرند، از همان تفکر ناشی می‌شود. لذا باید احساس خطر کرد وقتی بعد از گذشت ۳۵ سال از انقلاب اسلامی، عالی‌ترین مقام کشور بعد از رهبری، سخنی بگوید که بنی صدر هم جرأت گفتن آن را نداشت. هرچند این عده سخن خود را در لفافه و به صورت غیر مستقیم بیان می‌کنند.» (همانجا)

پروژه‌ی بنی صدری کردن دولت روحانی

مقایسه‌ی بنی صدر و روحانی دقیقا به معنای کلید زدن پروژه‌ی براندازی دولت یا مجبور کردن آن به استیضاح است. عین همین کار با دولت خاتمی نیز صورت گرفت. دولت خاتمی با عقب نشینی‌های تاکتیکی و راهبردی جلوی سقوط خود را پیش از پایان دوره گرفت. اکنون باید دید دولت روحانی با کدام عقب نشینی‌ها با این نوع حملات مواجه خواهد شد. دولت روحانی از ابتدا خیزهای بلندی برنداشته است تا با عقب نشینی از آنها مخالفان خود را آرام کند. بنیان دولت روحانی بر حفظ هسته‌های سخت نظام و تزیین در دکور و صورت‌های بیرونی یا اصلاحات بسیار جزئی قوام گرفته است. عقب نشینی روحانی چیزی زیادی از تمایزات این دولت با اقتدارگرایان تمامیت خواه را باقی نخواهد گذاشت. 

+73
رأی دهید
-8

دستان سام نریمان - بیرمینگهام - انگلستان
آخوند انگلیسی ۲زاری که میگن شما هستید
یکشنبه 18 اسفند 1392 - 23:27
perser68 - فلوریدا - امریکا
انقدر همدیگه رو بجوید و بخورید تا بدون هیچ هزینه‌ای ایران ما از دست آخوند و آخوند زاده آزاد شه!آخخخخخخخ چه حالی‌ داره این ملا یان مفت خور رو در حال فرار ببینیم و عبا و عمامه که خوبه شلوار و شورتشون هم از تنشون در اومده باشه!ملا‌ها انقدر بی‌ غیرت تشریف دارن که بدشون هم نمیاد اون اندام سفید آفتاب ندیده خودشون رو برای نجات جونشون نشون بدن،اما فاطی کماندوها چه کنن؟حتی نوک بینیشون رو هم آفتاب ندیده!اون روز گرونترین شراب قرمز رو باید سر کشید((:
یکشنبه 18 اسفند 1392 - 23:14
دوستدار - استهکلم - سوئد
این گونه اختلافات نمایشی بیش نیست! برای فریب افکار عموم این گونه نمایشها را درست میکنند. رژیم اخوندی در بحران زنده می ماند. بحران اول انقلاب ننگین 1357, بحران جنگ هشت ساله و مشکلات بعداز جنگ , بحرانی که توسط خاتمی درست شد, و همچنین بحران اعتراضات مردم همراه با موسوی و کروبی و به وجود امدن گروه سبز و بعد بحران احمدی نژاد و ندانم کاریهایش و حالا هم بحران بحث برانگیز مذاکرات هسته ای و روحانی. خدا رحمی به ملت در خواب ایران بکند.
یکشنبه 18 اسفند 1392 - 23:59
seyed ali geda - لندن - انگلیس
همه آخوندها خائنان به ایران هستند و در این شکی نیست. لعنت به آخوند، چه انگلیسی‌ ، چه روسی و چه آمریکایی‌ .
دوشنبه 19 اسفند 1392 - 00:19
perser68 - فلوریدا - امریکا
حالا بدون شوخی‌ و خیلی‌ هم جدی،هیکل جنی‌ جنتی و تمساح یزدی رو تصور کنید بدون لباس در حال دویدن!ترس از مردن و زیر دست و پایه مردم به تنگ اومده افتادن!گوش‌های دراز! فقط باید ازشون عکس گرفت و تو مجله تایم نیویورک چاپش کرد!عکاسش فکر می‌کنم جایزه نوبل رو ببره هههههههههههه
یکشنبه 18 اسفند 1392 - 23:20
greentree - تهران - ایران
آقای روحانی دشمنی دشمن تر از باند مصباح یزدی برای ایران و ایرانی‌ وجود نداره ،،این باند کاملا از انگلیس دستور میگیره و همین باند با رفتار رهبری کاملا آشناست و میدونه چه طور مجتبی و سردران سپاه را تحت سلطه خودش در بیاره
دوشنبه 19 اسفند 1392 - 00:31
new idea - لندن - انگلستان
استیضاحش کنید تا با بیل بندازنتون بیرون از ایران..دیگه وقتش رسیده.بانوی هند هم که پیشبینی‌ کرده این طغیان رو،کارتون بد ساختست!
دوشنبه 19 اسفند 1392 - 01:45
علی چپ دس - رشت - ایران
برادران منتقد نمیدونن آقاشون انگلیسیه . واقعا که . مردم نادان و یر زیر برف
دوشنبه 19 اسفند 1392 - 04:56
senator x - تهران - ایران
دوستدار - استهکلم - سوئد:بانظر شما کاملا موافقم,بدبختی اینجاست که سالیان سال است که ملت بی خبرندیا خودشانرا ببی خبری زدند. رژیم با دو تاکتیک زنده است,ایجاد بحران و پدیدآور دان دشمن فرضی, آقای خامنه ائی دشمن شما نه آمریکاست نه انگلیس ,دشمن شما ملت ایران هستند, میگی نه؟ اگه تونستی فقط 5دقیقه بیا تو میذان توپخانه قدم بزن,البته بدونه سگات
دوشنبه 19 اسفند 1392 - 07:24
baharmazaheri - عجمان - دبي
perser ۶۸ گًل گفتی خیلی ممنون دوست عزیز تاریخ ورق خواهد خورد به زودی ایران آزاد میشود و مردم هم باید تغییر کنند خوب ببینند و بفهمند حقیقت کجاست به امید آنروز،،،،،،،،،،،،،،
دوشنبه 19 اسفند 1392 - 08:21
Behdin - آمستردام - هلند
کاربران گرامی‌ من نمی‌خوام نفوس بد بزنم، ولی‌ سپاه پاسداران، ارتش شاهنشاهی نیست که با انقلابیون کنار بیاد، این‌ها این قدرت را بدون خون و خون ریزی رها نخواهند کرد. ببینید در سال ۸۸ بر سر مردم چه آوردند. مردمی که برانداز نبودند و در چهارچوب این رژیم کاندید ریاست جمهوری خود را حمایت میکردند. پس با براندازان چه خواهند کرد ؟
دوشنبه 19 اسفند 1392 - 09:41
shirzan e irani - استکهلم - سوئد
Behdin - آمستردام - هلند- هم میهنِ گرامی‌ ، اینها تا زمانی‌ قدرت دارند که مردم در جهل باشند، اگر مردم آگاه شوند اینها جلوتر خودشان را هماهنگ میکنند، امثالِ خاتمی یا روحانی میخواهند حکومت را به سمتِ جمهوریت پیش برند و اسلامی , و امثال مصباح و خامنه ائی که فریبِ او را خورد به سمتِ حکومتِ خلیفه گری اسلامی ، به همین خاطر مصباح ، مذبوحانه تلاش می‌کند، و هر روز به زر مفت زدن مشغول، به او میدان داده اند که هر چه توان دارد انجام دهد، اما این کارِ او از موضعِ قدرت نیست که از ضعف است، درست است که سپاه و دیگرِ ارگانها در حکومت هستند اما اکثریتشان با طیفِ خاتمی و روحانی هستند ، به تازه گی‌‌ این را هم که اعتراف کردند، بنابر این قدرتِ اصلی‌ در حالِ حاضر دستِ طیفِ روحانی است، طیفِ مصباح یزدی که هنوز چانه زنی‌ می‌کند به خاطرِ اثباتِ نظریه خود است ...
دوشنبه 19 اسفند 1392 - 11:54
shirzan e irani - استکهلم - سوئد
...مانندِ مشأیی که به خاطر داریم چگونه تبلیغ میکرد و با جدیت حرفهایش را دنبال میکرد، اتفاقِ بزرگی‌ که افتاده این است این حکومت به کارگردانی خداوند پی‌ برده میدانند که پایشان حسابی‌ روی پوستِ خربزه است و کم کم متوجه میشو ند داشتن سلاح و قدرت غصبی تا زمانی‌ کاربرد دارد که خداوند میدان میدهد، وقتی‌ بخواهد میدان را بگیرد تمامِ ارتشِ دنیا هم کاره ائی نیستند ، چه رسد به حکومتِ آخوندی، / شاد باشید.
دوشنبه 19 اسفند 1392 - 11:54
همسایه دکتر شریعتی - ایران - ایران
شغال بیشه مازندران را نگیرد جز سگ مازندرانی! فقط زور آخوند جماعت به اخوند می رسه و بس. ایکاش این اخوندا توی جبهه ها بودن مینداختیمشون توی میدون مین که حداقل یه فایده ای داشته باشن!
دوشنبه 19 اسفند 1392 - 18:06
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.