نظام بهداشت و درمان ایران برای مردان طراحی نشده است

امید به زندگی در مردان ایرانی ۷۲ سال است که باید تا پایان قانون برنامه پنجم توسعه به ۷۴ سال افزایش یابد

دکتر مطهره علامه رئیس اداره سلامت میانسالان وزارت بهداشت ایران می‌گوید نظام بهداشتی کشور برای ارائه خدمات به مردان طراحی نشده و اغلب مراجعان به نظام بهداشتی را زنان تشکیل می‌دهند.

در نشست خبری هفته ملی سلامت مردان که با شعار "سوانح و حوادث در کمین سلامت مردان" امروز دوشنبه (پنجم اسفند) برگزار شد دکتر علامه گفت "شبکه از آمادگی کافی برای ارائه خدمات به مردان برخوردار نیست. از طرف دیگر خود مردان نیز علاقه‌ای به دریافت خدمات ندارند."

به گفته رئیس اداره سلامت میانسالان وزارت بهداشت، برای ارتقا سلامت مردان باید "نگرش جدیدی" در ساختار نظام بهداشت و درمان کشور ایجاد شود.

در روزهای گذشته نیز ناصر کلانتری قائم مقام وزیر بهداشت گفته بود "مردان به دلیل تفکر خاصی که دارند بر این باورند که قوی‌تر هستند و دیرتر مریض می‌شوند برای همین کمتر به پزشک مراجعه می‌کنند."

این درحالیست که مردان بیشتر از زنان در بیمارستان‌ها و بخش‌های بیمارستانی بستری می‌شوند.

به گفته دکتر عباسعلی ناصحی، مدیرکل دفتر سلامت اجتماعی، اعتیاد و روان وزارت بهداشت، مردان ایرانی دو تا سه برابر زنان به دلیل اختلالات روانی بستری می‌شوند چون مردان نسبت به زنان توجه کمتری به سلامت خود و پیشگیری دارند.

"تصور مردان این است که آسیب‌ناپذیر هستند و به همین دلیل زمانی برای بیماری خود مراجعه می‌کنند که در مراحل سخت بیماری قرار دارند؛ این درحالیست که از نظر تحلیل روانی، مردان در ناخودآگاه خود نسبت به زنان ترس بیشتری از مرگ دارند."

در این نشست آمارهایی نیز از مرگ و میرهای شغلی و بیماریهایی که سلامت مردان را تهدید می کند ارائه شد.

آرزو دهقان مدیر روابط عمومی اورژانس گفت "مردان قشر آسیب‌پذیر جامعه در حوادث هستند. در نظام کشوری مراقبت حوادث حدود ۷۰ درصد افرادی که به اورژانسهای بیمارستانی به دلیل حوادث و سوانح مراجعه می‌کنند، مردان هستند. در مجموع رخداد حوادث در مردان دو برابر زنان است."

علاوه بر این "۸۴ درصد از حوادث غیر ترافیکی نیز مربوط به مردان است" که بیشتر این حوادث در "گروه سنی ۳۴-۲۰ سال" یعنی مقطع سنی مولد و نان‌آور جامعه اتفاق افتاده است.

به گفته رضا عزتیان رئیس اداره خدمات بهداشت حرفه‌ای و مشاغل خاص مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت "حضور زنان در شغلهای اداری سبب شده تا مردان به سمت شغل‌های پرخطر بروند."

به گفته مقامات وزارت بهداشت وضعیت نگران‌کننده سلامت مردان ایرانی سبب شده تا برای بهبود آن پیش‌نویس سند جامع سلامت مردان تدوین شود که قرار است ۱۸ فروردین سال آینده همزمان با هفته سلامت رونمایی شود.


سلامت مردان ایرانی

    مردان ایرانی ۵ برابر بیشتر از زنان در معرض سوانح، حوادث و بیماری‌های شایع قرار دارند
    ۳۷ درصد از مردان ایرانی اضافه وزن دارند که ۱۱ درصد آنها دچار چاقی مفرط هستند
    امید به زندگی در مردان ایرانی ۳ تا ۵ سال کمتر از زنان است
    سرطان‌های پوست، معده، مثانه، پروستات و کولون در مردان ایرانی شایع‌تر از زنان است

اختلالات روانپزشکی در مردان ایرانی

شیوع کلی اختلالات روانپزشکی در مردان ۱۵ تا ۶۴ ساله کشور ۸ .۲۰ درصد است:

    شیوع اختلالات اضطرابی ۱۲ درصد
    شیوع اختلالات خلقی ۱۱. ۹ درصد
    شیوع اختلالات افسردگی به عنوان مهم‌ترین اختلال خلقی ۱۰. ۷ درصد
    سوء مصرف مواد در جمعیت ۱۵ تا ۶۴ سال، ۹۱ درصد (در زنان فقط ۹درصد)

+12
رأی دهید
-2

sayeh tars - لندن - بریتانیا
تمام نظام برای حفظ و پرورش آخوند طراحی شده مردان که جای خود دارد
‌سه شنبه 6 اسفند 1392 - 12:32
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.