اعتراض به نمایش چهره حضرت عباس در فیلم رستاخیز
بهادر زمانی نقش حضرت عباس را در فیلم رستاخیز بازی کرده است
نمایش چهره شخصیت ابوالفضل عباس، فرزند امام علی در فیلم رستاخیر ساخته احمدرضا درویش با واکنش چهره های اصولگرا و شخصیتهای بلندپایه مذهبی رو به رو شده است.
آیت الله ناصر مکارم شیرازی، از مراجع تقلید شیعیان در قم در نامهای خطاب به حجت الله ایوبی، رئیس سازمان سینمایی ایران، نسبت به عبور از "خطوط قرمز" تذکر داده است.
او در نامه خود نوشته است: "عده قابل توجهی به دفتر ما شکایت کردهاند که چرا در فیلم رستاخیز چهره حضرت قمر بنی هاشم و جمعی دیگر از شهدای کربلا (ع) به طور مشخص نشان داده شده و میدانیم این کار آثار نامطلوبی دارد و نیز به بعضی از وقایع تاریخی آن ایراد کردهاند."
"آیا بنا بر این است که سازمان سینمایی قداست مقدّسات را بشکند و از خطوط قرمز بگذرد!"
پیشتر آیت الله محمدعلی علوی گرگانی هم با انتشار بیانیهای به "حرمت شکنی عظمت امام زادگان" اعتراض و آن را محکوم کرده بود.
چند مداح سرشناس در تهران، از جمله منصور ارضی و عبدالرضا هلالی، به فیلم رستاخیز و روایتی که در این فیلم از وقایع دوره تاریخی عاشورا ارائه می شود، اعتراض کردند و قرار است هیئت های مذهبی در اعتراض به فیلم مذکور تجمع کنند.
رستاخیز نخستین فیلم ایرانی پس از انقلاب ایران است که چهره یکی از شخصیت های مقدس شیعیان را به تصویر می کشد.
سازندگان این فیلم گفته اند که با بهره گیری از مشاوره شخصیت های مذهبی و مراجع تقلید به این نتیجه رسیده اند که چون عباس بن علی جزو چهارده معصوم نیست، بنابراین نشان دادن چهره او در فیلم از لحاظ شرعی مانعی ندارد.
رستاخیز در سی و دومین جشنواره فیلم فجر به نمایش در آمد و احمدرضا درویش سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی را برای این فیلم گرفت.
این فیلم مقطع تاریخی مرگ معاویه تا روز عاشورا و کشته شدن امام حسین، امام سوم شیعیان را روایت میکند.
پیش از در فیلم های ایرانی معمولا با جایگزین کردن هالهای از نور یا روشهای دیگر از نمایش صورت این شخصیتهای مقدس مذهبی امتناع میشد.
پیشتر تلاش سازندگان سریال مختارنامه برای نشان دادن چهره شخصیت عباس بن علی با مخالفت تعدادی از مراجع تقلید رو به رو شده بود.