رابی ویلیامز به کلوب ۴۰‌ساله‌ها پیوست

رابی ویلیامز بدون شک از موفق‌ترین ستاره‌های پاپ برخاسته از بریتانیاست. در نوجوانی با شهرت و اعتیاد درگیر شد. چند سالی از دنیای موسیقی دور ماند، اما سرانجام با دست پر بازگشت؛ دستی که تا به امروز خالی نشده است.

بیشتر منتقدان رابی ویلیامز را هنرمندی ذاتی می‌دانند که به خوبی می‌داند چطور جمعیت هواداران و تماشاگران را سر ذوق آورد. از همین رو چندان جای تعجب نیست که از خود رکورد نیز بر جای گذاشته است. رابی ویلیامز در کتاب رکوردهای گینس رکورد بیشترین میزان فروش بلیط در یک روز را به نام خود ثبت کرده است.

فروش ۶۸ میلیون نسخه آلبوم و دریافت چندین جایزه بریت (جایزه سالانه موسیقی بریتانیا) بیش از هر هنرمند بریتانیایی دیگر، او را به یکی از ستاره‌های بزرگ حال حاضر دنیای موسیقی تبدیل کرده است.

یک آگهی روزنامه

رابی ویلیامز ۱۳ فوریه ۱۹۷۴ در شهر استوک آن ترنت، واقع در مرکز انگلستان، به دنیا آمد. والدین او در آن زمان یک مشروب‌فروشی را اداره می‌کردند و رابی از همان سن پایین یاد گرفت تا چگونه به بهترین حالت دیگران را سرگرم کند.

در ۳ سالگی در یک مسابقه استعدادیابی نفر اول شد. چند سال بعد در چندین باشگاه تئاتر به روی صحنه رفت و در ۱۴ سالگی در نقش "آرت فول داجر" در نمایشنامه اولیور توییست بازی کرد. مادر رابی ویلیامز کسی بود که بایستی خواننده شدن رابی را به پای او نوشت.




گروه تیک دت، از چپ به راست: جیسون اورانج، هاوارد دونالد، مارک اوون، گری بارلو و رابی ویلیامز



زمانی که او ۱۵ساله بود، مادرش یک آگهی در یک روزنامه را دید که به دنبال خواننده برای یک گروه پسرانه به نام "تیک دت" (Take That) می‌گشت. به تشویق مادر، رابی ویلیامز به آدرسی که داده شده بود، رفت. از آنجا بود که رابی ویلیامز رسما قدم در راه موسیقی گذاشت.

این گروه پنج نفره به موفق‌ترین گروه‌موسیقی پسرانه دهه ۹۰ میلادی تبدیل شد.

فشار و تغییراتی که این موفقیت با خود به همراه داشت، برای رابی ‌ویلیامز که در آن زمان نوجوانی بیش نبود، بیش از حد ظرفیت و توان بود. الکل، مواد مخدر، مهمانی‌های شبانه و نیز درگیری با مدیر گروه در نهایت منجر به آن شد که او پس از پنج سال همکاری، از گروه کنار گذاشته شود.

در آن زمان افول ستاره شهرت و موفقیت رابی ویلیامز مسأله‌ای بود که انتظارش دیر یا زود می‌رفت. اجراهای انفرادی‌اش چندان با استقبال روبرو نشدند و او نیز همچنان به سبک زندگی پر حاشیه‌اش ادامه داد. تا جایی که در نهایت در سن ۲۳ سالگی راهی یک کلینیک ترک اعتیاد شد.

بازگشت به اوج

تک ترانه "فرشته‌ها" بلیط بازگشت رابی ویلیامز به دنیای شهرت بود. او با این ترانه در سال ۱۹۹۷ بار دیگر نام خود را در دنیای موسیقی مطرح کرد؛ این بار نه به عنوان عضوی از یک گروه بلکه به عنوان خواننده‌ای که تنها به روی صحنه می‌رود.

هر چند ترانه "فرشته‌ها" تنها توانست به جایگاه چهارم جدول ترانه‌ها راه یابد، اما فروش نیم میلیون نسخه از آن، این ترانه را تبدیل به یکی از ماندگارترین آثار رابی ویلیامز کرد. موفقیت "فرشته‌ها" همچنین موجب شد تا نخستین آلبوم انفرادی رابی ویلیامز به نام "Life thru a lens" به پرفروش‌ترین آلبوم روز بریتانیا تبدیل شود.




رابی ویلیامز در کنار همسرش آیدا فیلد



در سال ۲۰۰۰ این خواننده بریتانیایی با ترانه‌های "Rock DJ"، "Kids" و "Eternity" جدول ترانه‌های برتر اروپا را به تسخیر خود درآورد.

یک سال بعد رابی ویلیامز تصمیم گرفت تا سبک موسیقی دهه ۵۰ میلادی را زنده کند و آلبومی با همان حال و هوا به بازار دهد؛ تصمیمی‌که چندان به مذاق شرکت تهیه موسیقی که با او قرارداد بسته بود، خوش نیامد. پافشاری او اما موجب شد تا آلبوم "Swing When You're Winning" چندی بعد راهی بازار شود و فروشی چشمگیر پیدا کند.

هواداران رابی ویلیامز از اینکه نسخه جدیدی از ترانه‌های فرانک سیناترا و دین مارتین را می‌شنیدند، سر ذوق آمده بودند. نسخه رابی ویلیامز از ترانه "Have You Met Miss Jones?" که در اصل از سوی فرانک سیناترا خوانده شده بود، در فیلم پرفروش "خاطرات بریجیت جونز" مورد استفاده قرار گرفت.

همکاری مجدد با تیک دت

در ۱۶ ژوئیه ۲۰۱۰ انتشار خبری ویژه هواداران موسیقی را غافلگیر کرد. در این روز رابی ویلیامز اعلام کرد که قصد دارد همکاری با گروه "تیک دت" را از سر بگیرد. او همراه با گری بارلو، خواننده تیک دت و رقیب سرسخت دیرینش، ترانه‌ای با نام "شرم" (Shame) را نوشت که در آن جنگ و جدل‌های رابطه پرتنش‌شان به تمسخر گرفته شده بود.

علیرغم حضور در برنامه‌های تلویزیونی پرطرفدار آمریکایی و تبلیغات گسترده در این کشور، با این حال رابی ویلیامز نتوانست آنطور که در اروپا به شهرت رسیده، در ایالات متحده نیز کسب نام کند. هیچ‌کدام از آلبوم‌هایش نتوانستند در میان ۴۰ آلبوم برتر جای بگیرند و تنها دو آلبوم و دو تک ترانه وی به جمع ۱۰۰ ترانه ‌و آلبوم برتر راه یافتند.






رابی ویلیامز در کنسرتی در لندن در ژوئن سال ۲۰۱۲ که به مناسبت شصتمین سالگرد تاجگذاری ملکه الیزابت دوم برگزار شد



همین امر نیز موجب شد تا او در سال ۲۰۰۶ به لس‌آنجلس رفته و در این شهر ساکن شود. در آنجا بود که رابی ویلیامز با آیدا فیلد، هنرپیشه ترک−آمریکایی آشنا شد. آن‌ها در سال ۲۰۱۰ با یکدیگر ازدواج کردند و دو سال بعد صاحب دختری با نام "تئودورا رز" شدند.

رابی ویلیامز ترانه "Go Gentle" را برای دخترش خوانده است. این ترانه نخستین ترانه‌ی آلبوم جدید این خواننده بریتانیایی به نام "Swings Both Ways" است.

تا کنون بیش از ۷۰ میلیون نسخه آلبوم از رابی ویلیامز در سراسر جهان به فروش رفته و جوایز بی‌شماری نصیب او شده‌اند.

مسئولان شهر استوک آن ترنت، زادگاه رابی ویلیامز، تصمیم دارند تا به مناسبت ۴۰ ساله شدن ستاره شهرشان مراسم ویژه‌ای را برای او برگزار کنند. آنها اعلام کرده‌اند که در نظر دارند چندین خیابان جدید شهر را به اسم ترانه‌های رابی ویلیامز نامگذاری کنند: Angels Way‌، Candy Lane، Supreme Street.

+21
رأی دهید
-4

apocryphal - اورلاندو - ایالات متحده
چقدر جالبه اسم شعر یا ترانه های پرطرفدارو روی خیابونا بذارن, مثلا اسم یه خیابون بشه الهه ی ناز
جمعه 25 بهمن 1392 - 06:30
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.