موفقیت پزشکان در درمان آلرژی به بادام زمینی

واکنش حساسیتی به بادام زمینی

پزشکان بیمارستان آدن‌بروک کمبریج توانستند با موفقیت آلرژی ۸۵ کودک را به بادام زمینی درمان کرده و تحولی اساسی در زندگی این کودکان ایجاد کنند. با این حال پزشکان معتقدند هنوز زود است که این روش در سطح وسیع به کار گرفته شود.

پزشکان از روشی موسوم به حساسیت زدایی استفاده کردند و در نتیجه ۸۴ درصد کودکانی که در آزمایش بالینی شرکت کرده بودند توانستند پس از شش ماه روزانه پنج بادام زمینی بخورند بدون آنکه دچار واکنش حساسیتی یا نوع شدید آن شوک آنافیلاکتیک شوند.

در واقع پزشکان با این روش سیستم ایمنی کودکان مبتلا را آموزش دادند. آنها ابتدا مقادیر بسیار کم بادام زمینی را که سیستم ایمنی به آن واکنش نشان نمی‌داد به کودکان دادند تا به تدریج آستانه تحمل آنها را برای این ماده حساسیت زا بالا ببرند.



مبتلایان به آلرژی بادام زمینی باید این سرنگ تزریق فوری را که حاوی اپی‌نفرین است همیشه همراه داشته باشند



این روش درمانی ابتدا با معادل یک هفتادم پروتئین موجود در یک دانه بادام زمینی شروع شد.

کودکانی که در این کارآزمایی بالینی شرکت داشتند هر دو هفته یکبار به بیمارستان مراجعه می کردند تا زیر نظر پزشکان مقدار بیشتری بادام زمینی به آنها داده شود.

در صورتی که واکنشی ظاهر نمی‌شد آنها تا دو هفته بعد در خانه مصرف همان مقدار بادام زمینی را ادامه می‌دادند.

دکتر پاملا اوان یکی از محققان این پژوهش می‌گوید "این تحقیق وسیع اولین تحقیقی از این دست در دنیاست که به نتایجی چنین مثبت رسیده است."

او تاکید می کند که افراد نباید خود اقدام به چنین کاری کنند و این کار باید در مراکز درمانی و زیر نظر متخصصان انجام گیرد.

دکتر اندرو کلارک یکی از پژوهشگران به بی‌بی‌سی گفت: "مرحله بعدی این است که این روش را در دسترس بیماران قرار داد که البته نیازمند بودجه است، برای استفاده از مراکز تخصصی با پرسنل کارآزموده و تولید بادام زمینی با بالاترین کیفیت."

لنا باردن دختر یازده ساله ای که در این آزمایش شرکت کرده بود می گوید هر دو هفته یکبار باید به بیمارستان می‌رفتم و "بعد از یک سال توانستم پنج دانه بادام زمینی بخورم بدون هیچ واکنش حساسیتی."

محققان می گویند با اینکه اصول نظری برای درمان تمام آلرژی‌ها یکسان است اما نمی‌توان گفت آیا این روش در مورد دیگر حساسیت های غذایی هم به نتایجی چنین مثبت منجر می شود یا نه.

این تحقیق با استقبال پزشکان و پژوهشگران روبرو شده است اما برخی از آنها نیز نگرانی هایی را ابراز کرده‌اند.

پروفسور بری کی از بخش آلرژی و ایمنی شناسی بالینی امپریال کالج لندن می‌گوید: "موضوعاتی که هنوز به قوت خود باقی هستند این است که این نتایج تا چه مدت پایدار می‌مانند و دیگر اینکه این نتایج مثبت ممکن است باعث شود مبتلایان احساس امنیت کاذب پیدا کنند."

او می گوید مسئله دیگر این است که مصرف مداوم بادام زمینی با این که واکنش حساسیتی کامل در افراد بهبود یافته ایجاد نمی‌کند، اما می‌تواند بطور بالقوه عوارض جانبی مثل التهاب مری ایجاد کند.


حساسیت به بادام زمینی

در برخی افراد سیستم ایمنی واکنش شدیدی به پروتئین بادام زمینی نشان می‌دهد که می‌تواند خفیف یا شدید باشد. واکنش شدید که به آن شوک آنافیلاکتیک می‌گویند بسیار خطرناک است و می‌تواند منجر به مرگ شود.

بادام زمینی در میان حساسیت های غذایی بیشتر از همه ممکن است این واکنش شدید و خطرناک را تولید کند.

با اینکه بیماری حساسیت به بادام زمینی نام دارد اما اغلب میتلایان به گردو، فندق، بادام، پسته، بادام هندی و دانه‌های مشابه حساسیت دارند. برخی از انواع حبوبات هم که پروتئینی شبیه بادام زمینی دارند برای این مبتلایان خطرناک هستند.

معمولا بیماری بین ۱۴تا ۲۴ ماهگی تشخیص داده می‌شود. این بیماری در کسانی که اعضای خانواده‌شان سابقه اکزما، آسم و تب یونجه دارند بیشتر شایع است.

شیوع این حساسیت در غرب نیم تا یک درصد است. در ایران شیوع این حساسیت مشخص نیست اما تخمین زده می شود هشت تا ده درصد کودکان مبتلا به حسایت غذایی باشند.

بر اساس تحقیقی که بر روی ۳۳۹ نفر در استان خراسان انجام شده حساسیت به بادام زمینی (۳.۵ درصد)، پسته (۲.۸ درصد)، گردو (۲.۹ درصد) بوده است.

این بیماری درمان ندارد و پرهیز مطلق از این مواد و دقت بسیار در خوردوخوراک اساس درمان را تشکیل می‌دهد.

در واکنش خفیف احساس سوزن سوزن شدن لبها و دهان، تورم صورت، تهوع، کهیر، درد شکم و احساس گرفتگی گلو ظاهر می شود. در موارد شدید علاوه بر این موارد، تنگی نفس و خس‌خس سینه (مشابه آسم)، احساس وحشت و نزدیک بودن مرگ، تپش قلب و افت فشار خون ظاهر می شود که نیاز به درمان فوری دارد.

مبتلایان به حساسیت به بادام زمینی در بریتانیا باید مچ‌بند مخصوص داشته باشند که حاوی اطلاعات ضروری و نوع بیماری‌شان است. بعلاوه باید روی بسته‌بندی تمام محصولات غذایی درج شود که آیا حاوی بادام زمینی یا مواد مشابه هستند یا نه.

+32
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.