«نبرد من» هیتلر در میان پرفروشترین کتاب های الکترونیکی

فرنوش رام ( اسرائیل )

رادیو فردا : حدود نود سال پس از آنکه آدولف هیتلر «نبرد من» را نوشت، این کتاب بار دیگر در ردیف پرفروش ترین کتب جهان قرار گرفته است.
 
روزنامه اسرائیلی معاریو پنجشنبه نوزدهم دی در گزارشی در این باره می نویسد «ماین کامپ» («نبرد من»)، مانیفست نژادپرستانه و ضد یهود هیتلر، باردیگر مورد توجه جهانی قرار گرفته و فروش اینترنتی آن بویژه در آمریکا و اروپا چشمگیر است.
 
براساس این گزارش، ناشناس ماندن امکان خرید اینترنتی کتاب، دلیل اصلی پرفروش شدن دوباره آن است.
 
اما بهای نازل کتاب نیز در فروش آسان آن بی نقش نیست؛ کتاب عمدتا تنها به بهای یک یا حداکثر دو دلار به فروش می رسد.
 
به نوشته معاریو، خواندن این کتاب از تابلت ها و موبایل ها و یا دریافت نسخه چاپی خریداری شده از اینترنت رشد قابل ملاحظه ای را نشان می دهد.
 
 این درحالی است که کتاب فروشی ها دربسیاری از کشورهای جهان حاضر نیستند که این کتاب را آشکارا به فروش برسانند و بسیاری از مردم نیز خود حاضر نبوده اند با مراجعه به کتاب فروشی ها این کتاب را درخواست کرده و در ملا عام آن را در دست بگیرند و بخوانند.
 
 
در فهرست کتاب های پرفروش آی تیونز «نبرد من» در ردیف دوازده تا پانزده کتاب سیاسی پرخواننده در روزهای گذشته بوده است.
 
آخرین فهرست کتابهای پرفروش تعطیلات سال نو میلادی در آمریکا نشان می دهد کتاب نوشته سارا پیلین سیاستمدار مشهور راستگرای آمریکایی سه ردیف بالاتر از «نبرد من» بوده و کتاب نوشته مجری رادیویی مشهور محافظه کار آمریکایی گلن بک تنها یک پله بالاتر از «نبرد من» قرار گرفته است.
 
در وبسایت اینترنتی مشهور آمازون می توان نسخه های حدود صد روایت و متن منتشره از «نبرد من» را خریداری کرد که شش روایت آن تنها برای قابلیت داونلود تهیه شده و صدرنشین کتابهای روانشناسی اجتماعی و تبلیغی است و در جایگاه هفدهم از کتابهای ملی گرایانه قرار گرفته است.
 
اما کتاب تنها در آمریکا نیست که پرفروش است؛ بررسی فهرست پرفروش ترین های آمازون نشان می دهد که در بریتانیا خریداران اینترنتی کتاب، «نبرد من» را به جایگاه ششم در بخش «تاریخ آلمان» و پله بیستم درکتابهای ادبیات جنگ جهانی دوم ارتقا داده اند.
 
مایکل فورد یکی از صاحبان امتیاز فروش اینترنتی «نبرد من» از انتشاراتی Elite Minds Inc گفته است، «فروش عالی است» هرچند که تایید می کند برای این فروش، تبلیغ زیادی صورت نگرفته است.
 
مایکل فورد می گوید «علاقمندان تاریخ و بویژه آکادمیسین ها باید از امکان مطالعه کتاب برخوردار باشند».
 
معاریو واکنش برخی از خریداران اینترنتی کتاب را بازتاب داده است که از خواندن آن ابراز خرسندی کرده اند.
 
یکی از خوانندگان کتاب گفته است «۴۵ سال برای خواندن نوشته های هیتلر انتظار کشیدم؛ کاش زودترم انتظارم برآورده می شد».
 
یکی از کاربران ای بوک هم نوشته است که «کنجکاوی در باره این کتاب داشت مرا می کشت».
 
ری داگونو یکی از کاربران آمازون نیز نوشته است «مردم باید درک کنند که شناختن هیتلر یک ضرورت است تا از افتادن دوباره به دام رهبران پوپولیستی مانند او جلوگیری شود».
 
«نبرد من» کتابی در اصل نوشته شده به زبان آلمانی در ۷۲۰ صفحه، ناشر افکار و اندیشه های سیاسی آدولف هیتلر و جنبش نازی های آلمانی است.
 
هیتلر جوان زمانی که در سال ۱۹۲۴ به اتهام «خیانت» در زندان لندزبرگ در حبس بود، متن کتاب را به منشی خود رودولف هس که با او هم بند بود، دیکته کرد.
 
یک سال بعد جلد نخست کتاب با نام «تسویه حساب» و سپس جلد دوم با عنوان «جنبش سوسیالیسم ملی» منتشر شد.
 
اما ناشر آلمانی آن زمان عنوان طولانی چاپ های بعدی را که با نام «نبرد در برابر دروغ، حماقت و بزدلی» انتشار یافته بود، به «نبرد من» تغییر داد.
 
جلد نخست «نبرد من» در دوازده فصل، از دوران کودکی هیتلر تا شکل گیری حزب ناسیونال سوسیالیست «نازی» را دربرمی گیرد، و جلد دوم کتاب در پانزده فصل، ازعقاید فلسفی حزب نازی آغاز شده و به بررسی سیاست هایی که هر آلمانی «وفادار به منافع ملی» باید درپیش گیرد در زمینه های مختلف می پردازد.
 
در زمان حکومت نازی ها تدریس «نبرد من» در مدارس بخشی از برنامه گسترده تبلیغاتی نازی ها بود اما پس از جنگ جهانی دوم بازنشر کتاب هرگز در آلمان امکان پذیر نشد.
 
طبق قوانین آلمان، ایالت باواریا صاحب حقوق آثار هیتلر است. اما این ایالت بازنشر این کتاب را به مدت هفتاد سال ممنوع کرده است؛ ممنوعیتی که در اوایل سال آینده، ۲۰۱۵ به سر می رسد.
 
اما جمهوری اسلامی ایران نیز در چاپ و نشر «نبرد من» ید طولایی داشته است. ترجمه فارسی کتاب تا سال ۲۰۰۹ به چاپ هجدهم رسیده بود.

+32
رأی دهید
-8

Ahmad_Esfahani - اصفهان - ایران
خدا لعنت کند هیتلر و هیتلریان ها و افکار او را و طرفداران کله پوک و نفهم او را ، هنوز شنیدم یه عده در آلمان که سرشان را تراشیدند و البته توی سرشان هم مغزی نیست و عدهای ابله در ایران طرفدار این جنایت کار هستند.
جمعه 20 دي 1392 - 23:41
hassan5 - تهران - ایران
نکنه المانی های مگال دوباره هوس جهانگشایی دارند؟؟؟
شنبه 21 دي 1392 - 07:12
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.