مرور روزنامههای صبح تهران؛ پنجشنبه ٥ دی
روزنامه تهران امروز در تیتر یک شماره پنجشنبه خود از افزایش فشار مجلس نهم بر دولت حسن روحانی گزارش داده و نوشته است که «سه وزیر در معرض سوال و استیضاح» قرار گرفتهاند، و روزنامه اعتماد در توصیف اقدام اصولگرایان مجلس نوشته است: «تیم اقتصادی دولت زیر تیغ مجلس» قرار دارد.
روزنامههای قانون و ایران در تیتر یک شماره پنجم دیماه ضمن انتشار «انتقاد حسن روحانی از دروغپردازی زنجیرهای علیه دولت»، از قول رئیس جمهوری اسلامی نوشتهاند: «برخی هنوز پیام ۲۴ خرداد را نشنیدهاند.»
روزنامه همشهری ضمن انتشار عکسی از دانشآموزان آسیبدیده در آتشسوزی دبستان روستای شینآباد، از دومین روز تجمع اعتراض این دختران دانشآموز و خانوادههایشان در دفتر رئیس جمهوری اسلامی خبر داده است.
روزنامههای شرق و شهروند در شماره پنجشنبه بخشی از صفحات خود را به انتشار یادداشتها و گزارشهایی از «دهمین سالگرد زلزله بم» اختصاص دادهاند.
الناز محمدی، خبرنگار اعزامی روزنامه شهروند به بم درگزارشی با تیتر «زخم هویت بر شانههای بم»، نوشته است: «بمیها اگر حالا غم خانه و زندگی هم نداشته باشند، اگر حتی دوباره خانوادهای برای خودشان تشکیل داده باشند، باز هم بعد از ده سال، نتوانستهاند کمر راست کنند.»
روزنامه جوان، نزدیک به سپاه پاسداران، در شماره پنجم دیماه ضمن تائید وجود «دانشجویان محروم از تحصیل و استادان اخراجی»، بازگرداندن آنها به دانشگاه از سوی مقامهای وزارت علوم در دولت یازدهم را «اقدام تاملبرانگیز در برگرداندن دانشجویان مسئلهدار و استادان اخراجی» توصیف کرده است.
مقامهای دولت و رسانههای اصولگرا در دوره محمود احمدینژاد وجود دانشجویان ستارهدار و محروم از تحصیل و همچنین اخراج و بازنشستگی اجباری شماری از استادان دانشگاه را انکار میکردند.
روزنامه شرق در تیتر یک شماره پنجشنبه در گزارشی درباره پیامدهای افشای فساد مالی و پولشویی رضا ضراب سرمایهدار ایرانیالاصل مقیم ترکیه در استعفای سه تن از وزرای دولت رجب طیب اردوغان، خبر داده است که پدر رضا ضراب، متهم اصلی در پرونده فساد مالی ترکیه با محمود احمدینژاد رئیس دولت پیشین ایران رابطه دوستانه داشته است.
روزنامه جام جم از قول معاون ساماندهی امور جوانان در وزارت ورزش و جوانان از «انتظار یک میلیون جوان ایرانی برای دریافت وام ازدواج» خبر داده است. به نوشته این روزنامه محمود گلزاری تاکید کرده است که «گره ازدواج جوانان فقط با وام ازدواج باز نمیشود».
وزرای دولت روحانی زیر تیغ استیضاح اصولگرایان مجلس نهم
روزنامه تهران امروز در تیتر یک شماره پنجشنبه خود از افزایش فشار مجلس نهم بر دولت حسن روحانی گزارش داده و نوشته است که «سه وزیر در معرض سوال و استیضاح» قرار گرفتهاند، و روزنامه اعتماد در توصیف اقدام اصولگرایان مجلس نوشته است: «تیم اقتصادی دولت زیر تیغ مجلس» قرار دارد.
روزنامه تهران امروز نوشته است که رضا فرجی دانا «به دلیل انتصابهایش در وزارت علوم» و بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت به خاطر «عدم دریافت قیمت واقعی گاز از پتروشیمی»، در معرض سوال نمایندگان قرار گرفتهاند و باید در صحن پاسخگوی نمایندگان باشند.
به گزارش این روزنامه، در این میان «بحث استیضاح محمدرضا نعمتزاده وزیر صنعت، معدن و تجارت با جدیت بیشتری از سوی نمایندگان دنبال میشود» و شماری از نمایندگان با امضای طرح استیضاح این وزیر دولت حسن روحانی «خواستار پاسخگویی وزیر درباره نابهسامانیهای بازار و گرانی کالاهای اساسی شدهاند».
نمایندگان امضاکننده استیضاح محمدرضا نعمت زاده به نوشته روزنامه تهران امروز «استفاده از مدیران بازنشسته، ناکارآمد و مسئلهدار، حذف مدیران باتجربه، عدم اعتقاد به استفاده از نخبگان جوان و به حاشیه راندن نیروهای توانمند» را نیز از جمله دلایل استیضاح احتمالی وزیر صنعت، معدن و تجارت عنوان کردهاند.
تهران امروز همچنین از قول محمد بیاتیان نماینده بیجار و عضو فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت و از امضاکنندگان طرح استیضاح محمدرضا نعمت زاده نوشته است: «طرح استیضاح وزیر صنعت در حال حاضر دارای ۵۰ امضا از سوی نمایندگان مردم در خانه ملت است که اگر اعضای کمیسیون کشاورزی نیز به این طرح بپیوندند، تعداد امضاها به بیش از ۷۰ امضا خواهد رسید و روز یکشنبه هفته آینده به هیئت رئیسه مجلس ارائه میشود».
روزنامه اعتماد نیز در گزارشی با تیتر «تیم اقتصادی دولت زیر تیغ مجلس» نوشته است: «طرح استیضاح نعمتزاده یکشنبه اعلام وصول میشود.»
اعتماد با اشاره به این که از هفدهم آذرماه در مجلس زمزمههایی درباره استیضاح احتمالی علی طیب نیا وزیر اقتصاد آغاز شد نوشته است: «مجلسیها در مدت کوتاه بعد از استقرار دولت یازدهم تنها به وزیر اقتصاد اکتفا نکرده و بارها نام وزرای دیگر اقتصادی از جمله عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی، حمید چیتچیان وزیر نیرو، بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت و محمدرضا نعمتزاده وزیر صنعت معدن تجارت را که در زمان رای اعتمادگیری نیز به دلیل شرایط سنی با اما و اگرهای نمایندهها مواجه بود، را به عنوان گزینههای استیضاح بر زبان رانده و حتی به جمعآوری محورهای استیضاح و سوال از آنها پرداختند».
این روزنامه در توصیف اقدام نمایندگان اصولگرا برای فشار بر دولت حسن روحانی نوشته است که آنها میخواهند تا «تیغ تیز استیضاح مجلسیها زیر گلوی تیم اقتصادی دولت باقی بماند».
اعتماد در عین حال نوشته است که درباره علی طیب نیا «تیغ تیز استیضاح مجلسیها با خبر استعفای وزیر اقتصاد درهم تنید و با دلجویی مجلسیها ختم به خیر شد، اما گویا مجلسیها قصد ندارند فرصت مقتضی را به کابینه اقتصادی دولت روحانی بدهند و این بار سایه سنگین استیضاح خود را از باب همایون به خیابان سمیه سوق دادهاند و بنا دارند تا کهنهکار صنعتی کابینه یعنی محمدرضا نعمتزاده را به زیر تیغ استیضاح ببرند».
انتقاد روحانی از دروغپردازی زنجیرهای علیه دولت
روزنامه قانون و همچنین روزنامه ایران ارگان مطبوعاتی دولت، در تیتر یک شماره پنجم دیماه ضمن انتشار «انتقاد حسن روحانی از دروغپردازی زنجیرهای علیه دولت»، از قول رئیس جمهوری اسلامی نوشتهاند: «برخی هنوز پیام ۲۴ خرداد را نشنیدهاند».
به نوشته روزنامه قانون، حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی چهارشنبه چهارم دیماه در جلسه هیئت دولت «به دروغپردازی زنجیرهای برخی از رسانهها و سایتهای خبری نسبت به دولت» اشاره کرد و گفت: «مایه تاسف است که برخی هنوز پیام مردم در حماسه انتخابات ۲۴ خرداد را نشنیدهاند.»
این روزنامه نوشته است که حسن روحانی تاکید کرد که «مطالبه جدی مردم» در انتخابات ۲۴ خردادماه سال جاری «از همه مسئولان و نهادهای سیاسی و اجتماعی و به ویژه بخشهای تبلیغی و اطلاعرسانی، اخلاق و راستگویی است».
به نوشته روزنامه قانون، حسن روحانی در جلسه هیئت دولت همچنین گفت که «دروغپردازان بدانند، این گونه اقدامات غیراخلاقی، تنها به تنفر و انزجار بیشتر مردم از آنان میانجامد و عزم مردم را در حمایت از دولت منتخب خویش، مستحکمتر خواهد کرد».
روزنامه سپاه برای حمله به وزیر علوم "وجود دانشجویان محروم از تحصیل" را پذیرفت
روزنامه جوان، نزدیک به سپاه پاسداران، در شماره پنجشنبه خود با انتشار گزارشی مسئولان وزارت علوم را به دلیل بازگرداندن شماری از دانشجویان محروم از تحصیل و استادان به دانشگاهها مورد حمله قرار داده است.
در حالی که مقامهای دولت و رسانههای اصولگرا در دوره محمود احمدینژاد وجود دانشجویان ستارهدار و محروم از تحصیل را انکار میکردند، روزنامه جوان در شماره پنجم دیماه ضمن تائید وجود «دانشجویان محروم از تحصیل و استادان اخراجی»، بازگرداندن آنها به دانشگاه از سوی مقامهای وزارت علوم در دولت یازدهم را «اقدام تاملبرانگیز در برگرداندن دانشجویان مسئلهدار» توصیف کرده است.
این روزنامه نزدیک به سپاه پاسداران همچنین نوشته است که از زمان استقرار دولت یازدهم «بسیاری از دانشجویان و اساتید مسئلهدارکه قبل از این به دلایل مختلف از ادامه تحصیل بازمانده یا از دانشگاه اخراج شده بودند، نسبت به بازگشت به دانشگاهها امیدوار شدند و از این فرصت بهرهبرداری کردند».
روزنامه جوان همچنین دانشجویان محروم از تحصیل در دولت محمود احمدینژاد را با فهرستی «از فساد اخلاقی، قاچاق مواد مخدر و روانگردان گرفته تا ترویج افکار کمونیستی و سوسیالیستی» متهم کرده اما نوشته است که بازگرداندن آنها به دانشگاه در دوره سرپرستی جعفر توفیقی و وزارت رضا فرجی دانا «بدون در نظر گرفتن سوابق عملکرد دانشجویان محروم از تحصیل و با رویکردی سیاسی» انجام شده است.
روزنامه نزدیک به سپاه پاسداران در این گزارش تاکید کرده است که «رضا فرجی دانا وزیر علوم، جعفر توفیقی مشاور ارشد، مجتبی صدیقی معاون دانشجویی، جعفر میلی منفرد معاون آموزشی وزارت علوم و همچنین غلامرضا ظریفیان جملگی از هواداران فتنه هستند».
روزنامه جوان همچنین نوشته است: «برخی مسئولان وزارت علوم که خود از فعالان و هواداران فتنه سال ۸۸ بودند به محض استقرار در وزارت علوم ضمن تغییر مسئولان این وزارتخانه و رؤسای برخی از دانشگاهها اقدام به فراخوان دانشجویان محروم از تحصیل و اساتید بازنشسته و اخراجی کردند و با درخواست پرونده آنان از دانشگاهها زمینه ادامه تحصیل و تدریس آنان را فراهم آوردند».
در گزارش منتشر شده در روزنامه جوان که به گزارشهای امنیتی-قضایی شباهت دارد تاکید شده است که «افراد ذکر شده با برقراری ارتباط با فعالان دانشجویی هوادار فتنه، آنان را برای پیگیری مطالبات و خواستههای خود از درون دانشگاهها و به روایتی ایجاد تنش در فضای دانشگاهها برای تغییر رؤسای آنها و فشار بر مجلس و دیگر دستگاهها تحریک کردند».
روزنامه جوان، نزدیک به سپاه پاسداران، به رغم انتساب فهرست بلندی از اتهامات دانشجویان محروم از تحصیل و استادانی که به دانشگاهها بازگشتهاند، و همچنین نسبت دادن اتهامات مختلف به وزیر علوم و معاونانش، نوشته است که به دلیل «پنهانکاری مسئولان وزارت علوم و عدم انتشار اسامی افرادی که به دانشگاهها بازگشتند، آمار دقیقی از این افراد در دست ندارد».
انتشار اخباری از فعالیت اقتصادی خانواده ضراب در ایران با حمایت احمدینژاد
روزنامه شرق در تیتر یک شماره پنجشنبه گزارشی درباره پیامدهای افشای فساد مالی و پولشویی رضا ضراب سرمایهدار ایرانیالاصل مقیم ترکیه در استعفای سه تن از وزرای دولت رجب طیب اردوغان، خبر داده است که پدر رضا ضراب، متهم اصلی در پرونده فساد مالی ترکیه با محمود احمدینژاد رئیس دولت پیشین ایران، رابطه دوستانه داشته است.
حمید بقایی مشاور احمدینژاد اما این موضوع را رد کرده و به روزنامه شرق گفته است: «رسانههای ترکیه خبر کذب میزنند. این موضوع صحت ندارد، حتی اگر صحت هم داشت چه ربطی به آقای احمدینژاد دارد؟»
به نوشته روزنامه شرق، سایتهای خبری در ایران درباره این ارتباط اخباری منتشر کردهاند و از جمله «سایت اصولگرای افکارنیوز گزارش داده است که دستور ساخت کارخانه فولاد "کاوه تیکمهداش" متعلق به حسین ضراب در سال ۱۳۸۶ در جلسه تقدیر رئیس جمهوری از کارآفرینان تبریزی توسط احمدینژاد صادر شده است».
این روزنامه همچنین به نقل از سایتهای اینترنتی در ایران درباره «حسین ضراب پدر رضا ضراب» نوشته است: «مدیر عامل کارخانه فولادسازی تیکمهداش در تبریز، حسین ضراب است و رئیس هیئت مدیره کارخانه نیز رضا ضراب پسر اوست».
به نوشته روزنامه شرق، «آگهی تاسیس کارخانه به طور کلی به نام خانواده ضراب است در سال ۱۳۸۶ طرح توجیهی ساخت کارخانه فولاد کاوه تیکمهداش در سفر استانی هیئت دولت مستقیما از طرف خود ضراب در جلسه تقدیر رئیس جمهوری از کارآفرینان تبریزی به احمدینژاد داده شده و در پایان جلسه دستور موافقت محمود احمدینژاد صادر شد و در مدت کوتاهی کلنگ افتتاح کارخانه فولاد کاوه تیکمهداش با حضور مقامات کشوری و استانی به زمین زده شد».
روزنامه شرق همچنین نوشته است که «تنها در سال ۱۳۸۷، ۹ آگهی تاسیس شرکت فولاد در روزنامه رسمی از سوی خانواده ضراب به ثبت رسیده است» و «شرکت فولادگستران قائم سهند، شرکت صنایع فولاد سدید تیکمهداش، شرکت فولادسازان نصر تیکمهداش، شرکت مجتمع صنایع فولاد قائم تیکمهداش، شرکت صنایع فولاد نوین تیکمهداش، شرکت صنایع فولاد کاوه تیکمهداش، شرکت صنایع نورد مهر تیکمهداش، شرکت صنایع ذوب الغدیر تیکمهداش و شرکت مجتمع صنعتی آذر سهند تیکمهداش» از جمله شرکتهایی هستند که سایت اصولگرای افکارنیوز رضا ضراب را به عنوان عضو هیئت مدیره آنها معرفی کرده است» و همه «این شرکتها به جز صنایع فولاد کاوه، در دو تاریخ یعنی در تاریخ ۲۹ و ۱۵ آبان سال ۸۷ تاسیس شدهاند».
یک میلیون جوان ایرانی در انتظار وام ازدواج
روزنامه جام جم از قول معاون ساماندهی امور جوانان در وزارت ورزش و جوانان از «انتظار یک میلیون جوان ایرانی برای دریافت وام ازدواج» خبر داده است.
به نوشته این روزنامه، محمود گلزاری معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان روز چهارشنبه در یک نشست خبری گفت که «پیدا کردن کار و تهیه مسکن از سنگهای بزرگی است که راه ازدواج جوانان را سد کرده است» و با قرار گرفتن «یک میلیون جوان ایرانی» در لیست انتظار «دریافت وام ازدواج مدتی است که جوانان نمیتوانند به کمکهزینههایی مانند وام ازدواج نیز دل خوش کنند».
این روزنامه از قول معاون وزارت ورزش و جوانان نوشته است که «برای رفع مشکل پرداخت وام ازدواج قرار است با رئیس کل بانک مرکزی جلسه تشکیل شود، و در این جلسه درباره پرداخت و افزایش میزان وام ازدواج در سال آینده مذاکره خواهیم کرد» اما «گره ازدواج جوانان فقط با وام ازدواج باز نمیشود».
محمود گلزاری در عین حال تاکید کرده است که «ازدواج بسته مفصلی است و با پرداخت وام ازدواج سه میلیون تومانی نمیتوان گره آن را باز کرد، زیرا جوانان مشکلاتی مانند اشتغال، ازدواج و مسکن دارند که باید به نیازهای آنها پرداخت».
به نوشته روزنامه جام جم، معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان در نشست خبری روز چهارشنبه با اشاره به این که «آمارها در حوزه آسیبهای اجتماعی قابل استناد نیست»، گفت که «زندگی جوانان در خانههای مجردی خیلی جای نگرانی ندارد».
این روزنامه همچنین از مخالفت معاون وزارت ورزش و جوانان با فیلترینگ خبر داده و از قول محمود گلزاری نوشته است: «فضای مجازی حقیقتی بزرگ است و اکنون بخش عظیمی از زندگی انسانها را دربرگرفته است و باید آن را به رسمیت شناخت.»
به نوشته جام جم، محمود گلزاری با اشاره به این که «نگاه دولت یازدهم به فضای مجازی مثبت است، و باید از این پدیده خوب به عنوان فرصت استفاده کرد»، درباره فیلترینگ سایتهای اینترنتی و شبکههای اجتماعی گفته است: «ممکن است در یک پارک هم آسیب اجتماعی رخ دهد، اما این مشکل نمیتواند دلیل مناسبی برای بستن پارک باشد.»