وزیر ارشاد ایران: ۷۱ درصد مردم تهران ماهواره میبینند
وزیر ارشاد توضیح بیشتری در باره طرح پژوهشی مربوط به استفاده از برنامههای ماهوارهای در تهران و نحوه اجرای آن نداده است
علی جنتی، وزیر ارشاد ایران گفت نتایج یک "طرح پژوهشی" نشان داده است که ۷۱ درصد مردم در تهران بیننده شبکه های تلویزیونی ماهوارهای هستند.
به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، آقای جنتی امروز سه شنبه ۲۶ آذر (۱۷ دسامبر) گفت محدودیت هایی که تاکنون برای جلوگیری از استفاده شهروندان از تکنولوژیهای ارتباطی و رسانه ای جدید وضع شده، نتایج مورد نظر حکومت را به بار نیاورده است.
وزیر ارشاد ایران بدون توضیح بیشتر، برخی اقداماتی که در گذشته در زمینه های فرهنگی صورت گرفته را "خنده دار" توصیف کرد و هشدار داد: "کاری نکنیم که ۵ سال دیگر به اقدامات خود بخندیم."
علی جنتی ماه پیش هم با انتقاد از نتایج مقابله با شبکه های ماهواره ای گفته بود: "ایجاد پارازیت و ممانعت از دسترسی به شبکههای ماهوارهای نمیتواند تاثیرگذار باشد و باید به فکر راه حل باشیم و با تولید محتوای جذاب و مفید، مانع استفاده از تلویزیون بیگانه و رسانههای دیجیتال خارجی شویم."
پارازیتاندازی روی برنامه تلویزیون های ماهواره ای فارسی زبان از زمان تظاهرات اعتراضی نسبت به نتیجه اعلام شده انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری، به طور متناوب ادامه داشته است.
نهادهای جمهوری اسلامی ایران متهم شدهاند که با انگیزه جلوگیری از دسترسی آزادانه مردم این کشور به اخبار و اطلاعات، اقدام به پارازیت اندازی میکنند.
هشدر در مورد 'سقوط اخلاقی'
وزیر ارشاد ایران در بخشی دیگر از اظهارات امروز خود، با یادآوری اینکه "بیش از سه دهه در کشور در زمینه حجاب و عفاف تلاش شده است تا برای جامعه مصونیت ایجاد کنند" گفته: "با این وجود باید بررسی کنیم که از این نظر نسبت به ۱۰ سال قبل در چه شرایطی قرار داریم."
وی با ابراز نگرانی از اینکه "جامعه ما به تدریج دچار سقوط اخلاقی می شود" افزوده است: "باید دلایل رواج دروغ گویی، ریاکاری و خیانت در امانت را در جامعه بررسی کنیم و راهکارهای مقابله با آنها و جایگزینی راستگویی، امانت داری و وفای به عهد را بیابیم."
علی جنتی همچنین به برگزاری جلسات مختلف "شورای فرهنگ عمومی" در کشور اشاره کرده و افزوده است: "در این شورا ۳۱ نفر عضو هستند و نظیر چنین جلساتی در تمام استانها هم برگزارمی شود که در مجموع حدود ۱۰ هزار نفر درگیر آن هستند."
وی تاکید کرده: "باید ببینیم خروجی این جلسات چه بوده است و تا چه حد در راستای اهداف و راهبردهای ما و کشور تاثیر گذار بوده است".
شورای فرهنگ عمومی، از شوراهای عالی حکومتی ایران به ریاست وزیر ارشاد است که وظیفه سیاست گذاری های کلان فرهنگی را بر عهده دارد و از مسئولان ارشد دستگاه های متولی مسائل تبلیغاتی، فرهنگی و امنیتی تشکیل شده است.
آقای جنتی پیش از این خواستار کاهش محدودیت های حکومتی بر سر راه دسترسی به سایتهای اینترنتی و استفاده از شبکههای اجتماعی شده و از ممیزی سختگیرانه کتابها در وزارت ارشاد انتقاد کرده بود.
این مواضع وزیر ارشاد، با انتقاد گسترده عده ای از محافظه کاران مواجه شده است.