عراقچی برای 'گفتگو در باره پرونده هستهای ایران' به آلمان رفت
قرار است آقای عراقچی در سفر یک روزه خود به آلمان با قائم مقام وزیر امور خارجه این کشور دیدار و گفتوگو کند
عباس عراقچی، معاون حقوقی و بینالملل وزیر امور خارجه ایران به آلمان رفته است. خبرگزاریهای ایران هدف از این سفر را "گفتوگو درباره مذاکرات هستهای" و "شرکت در نشست بنیاد کوربر" ذکر کردهاند.
خبرگزاری ایسنا امروز یکشنبه ۲۴ آذر (۱۵ دسامبر) گزارش کرده که آقای عراقچی، که از اعضای تیم مذاکره کننده هسته ای ایران است، در این سفر یک روزه با قائم مقام وزیر امور خارجه آلمان دیدار و گفتوگو می کند.
بنیاد کوربر موسسه ای خصوصی است که به نام بنیانگذار آلمانی آن کورت کوربر در سال ۱۹۸۱ میلادی تأسیس شده و از جمله اهداف اصلی خود را "مواجهه با مشکلات جاری جامعه بین المللی" و "ایجاد پل میان ملت ها" میداند. بسیاری از سیاستمداران و دیپلمات های دنیا، در نشست های سالانه این بنیاد شرکت می کنند.
مسافرت عباس عراقچی به آلمان در شرایطی صورت می گیرد که در روزهای اخیر، ابهاماتی در مورد نحوه ادامه مذاکرات هسته ای ایران و قدرت های بزرگ جهانی ایجاد شده بود.
این ابهامات پس از آن خبرساز شد که خبرگزاری ها گزارش کردند که تیم کارشناسان هسته ای ایران، روز جمعه جلسه مذاکرات فنی با کارشناسان گروه ۱+۵ در وین را نیمه کاره رها کرده و به تهران باز گشته است.
به نوشته برخی رسانه ها، این کار در واکنش به اقدام روز پنجشنبه وزارت دارایی آمریکا در قرار دادن نام ۱۹ فرد و شرکت ایرانی و خارجی در فهرست تحریم های ایالات متحده انجام شده بود.
مقامات وزارت امور خارجه ایران به این اقدام آمریکا واکنش تندی نشان دادند و آن را بر خلاف روح توافقنامه ژنو دانستند.
بر اساس توافقنامه ژنو که ماه پیش بین ایران و شش قدرت جهانی امضا شد، ایران تعهد کرد بخشی از فعالیتهای هستهای خود را کند یا متوقف کند و در عوض، فشار بعضی از تحریم ها کاهش یابد و در شش ماه آینده تحریم تازه ای علیه این کشور اعمال نشود.
"کارل بیلت، وزیر امور خارجه سوئد اقدام آمریکا در افزود نامهای جدید به فهرست تحریمها را "غیرمفید" دانسته، ولی تاکید کرده که در خصوص بازگشت ایرانی ها از وین 'اغراق' شده و مشکل خاصی در ادامه مذاکرات وجود ندارد"
در واکنش به تحریم های جدید، وزارت امور خارجه ایران بدون اینکه ترک مذاکرات را به تحریمهای جدید مرتبط بداند از سیاست های "نسنجیده" امریکا انتقاد کرد.
با این حال محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، امروز در صفحه فیس بوک خود نوشته که دولت ایران مذاکرات اتمی را "با جدیت" دنبال می کند و در برابر هر اقدام "نامناسب و غیرسازنده" واکنش مناسب نشان خواهد داد.
وی همچنین "اقدامات نامناسب" اخیر مقامات آمریکایی را مورد انتقاد قرار داده است.
کارل بیلت، وزیر امور خارجه سوئد نیز اقدام آمریکا در افزودن نام های جدید به فهرست تحریم ها را "غیرمفید" دانسته ولی تاکید کرده که در خصوص بازگشت ایرانی ها "اغراق" شده و مشکل خاصی در ادامه مذاکرات وجود ندارد.