احمدیمقدم: استفاده مسئولان از فیسبوک عبور آرام آرام از خط قرمز است
اسماعیل احمدیمقدم، فرمانده کل نیروی انتظامی ایران، از استفاده برخی مسئولان دولتی از شبکه اجتماعی فیسبوک انتقاد کرده و این کار را «عبور آرام آرام از خط قرمز» توصیف کرده است.
آقای احمدیمقدم روز دوشنبه ۱۱ آذر گفته است: «این روش که برخی مسئولان آرام آرام شروع به عبور از خط قرمز کرده و وارد فضاهایی میشوند که استفاده از آن برای شهروندان ممنوع است، چیز خوبی نیست و همه باید در این زمینه رعایت کنند.»
هماکنون تعدادی از وزرای دولت حسن روحانی مانند محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه، بیژن زنگنه، وزیر نفت و اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس جمهوری در فیسبوک فعال هستند.
تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی مانند محمدرضا باهنر، نایب رییس مجلس نیز عضو فیسبوک هستند. حتی دفتر علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی هم در فیسبوک و هم در توییتر فعال است.
تاکید فرمانده کل نیروی انتظامی بر ممنوعیت استفاده از فیسبوک برای شهروندان در حالی بیان شده که رییس مرکز آمار و انفورماتیک قوه قضائیه، ممنوعیت عضویت در فیسبوک را رد کرده است.
به گزارش همشهری آنلاین، حمید شهریاری گفته است: «ما با شبکه فیسبوک مخالف نیستیم بلکه با فسادی که در این شبکه انجام میگیرد و اقداماتی که علیه امنیت ملی در آن شکل میگیرد مخالفیم.»
آقای شهریاری افزوده که «عضویت در فیسبوک جرم نیست» اما «کاری که در این شبکه اجتماعی انجام میگیرد جرم است.»
اما فرمانده نیروی انتظامی کل کشور گفته که «نگاه ما به بحث اینترنت و استفاده از شبکههای اجتماعی، نگاهی مبتنی بر فرصتمحوری است» ولی «برخی مسئولان باید به خاطر داشته باشند که با زیر پا گذاشتن قوانین راه را بر تخطی از قوانین هموار نسازند.»
با وجود این اظهارات، اسماعیل احمدیمقدم نیز تاکید کرده که «حضور در فضای مجازی جرم نیست، اما ابزار و نحوه استفاده از آن ممکن است به گونهای باشد که منجر به عمل مجرمانه شود.»
فرمانده نیروی انتظامی در توضیح این مسئله گفته است: «همان طور که خرید اینترنتی عملی مجرمانه نیست، اما ممکن است از طریق همین سامانه، برداشت غیرمجاز اینترنتی صورت گیرد که این یک جرم است و پلیس با آن برخورد میکند.»
شبکههای اجتماعی فیسبوک و توئیتر که میلیونها ایرانی عضو آنها هستند، از سوی دستگاه های امنیتی و مخابراتی ایران فیلتر هستند اما بر سر رفع یا ادامه فیلترینگ آنها در میان مسئولان حکومتی و چهرههای بانفوذ اختلاف نظر وجود دارد.
علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، از حامیان رفع فیلتر فیسبوک است و گفته که به عقیده او، «عضویت در این شبکه اجتماعی جرم نیست و کسانی که عضو آن هستند ارتباطات سالم و درستی دارند.»
اما فاطمه رهبر، از نمایندگان اصولگرای مجلس، با انتقاد از تلاش دولت حسن روحانی برای رفع فیلتر فیسبوک گفته که این مسئله در مجلس پیگیری میشود.
آیتالله ناصر مکارم شیرازی، از مراجع تقلید شیعه نیز از علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به علت «اصرار به رفع فیلتر فیسبوک» انتقاد کرده و پرسیده است که این اصرار «چه معنایی دارد؟»
دولت ایران، به گفته نهادهای بینالمللی مدافع آزادی اطلاعات، از بزرگترین دشمنان اینترنت در جهان است.