انتقاد لاریجانی از عملکرد دولت احمدینژاد در اجرای هدفمندی یارانهها
علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی، روز یکشنبه بار دیگر عملکرد دولت احمدینژاد در زمینه اجرای هدفمندی یارانهها را به باد انتقاد گرفت و او را به سوء مدیریت متهم کرد.
آقای لاریجانی که اختلافهایش با محمود احمدینژاد، پیش از این نیز از عرصه مجلس به رسانهها کشیده بود، در جلسه علنی مجلس افزود که «اگر بودجه جاری کشور تا این حد متورم نبود»، کشورهایی که وی آنها را «زیادهخواه» نامید، «میتوانستند نسبت به مساله هستهای ایران تا این حد گردنکلفتی بکنند؟»
رییس مجلس شورای اسلامی، از پرداختن به جزییات این امر خودداری کرد.
علی لاریجانی در دوران ریاست جمهوری محمود احمدینژاد یکی از اصلیترین منتقدان وی در درون حکومت ایران بود. از جمله در مهرماه سال گذشته که قیمت ارز در بازار ایران افزایشی بیسابقه داشت و در حالی که دولت وقت، تحریمهای بینالمللی را دلیل اصلی نابهسامانی بازار عنوان میکرد، آقای لاریجانی، سیاستهای اقتصادی دولت را عامل اصلی بحران اقتصادی دانست.
انتشار فیلمی از جلسه خصوصی فاضل لاریجانی، برادر رییس مجلس و سعید مرتضوی در جلسه رای اعتماد به شیخ الاسلامی، وزیر کار، نیز باعث تیره تر شدن رابطه آقای لاریجانی با احمدینژاد شد و او در سخنانی، رییس جمهوری وقت ایران را به «عدم رعایت شئونات جمهوری اسلامی» متهم کرد.
علی لاریجانی در سخنان پیش از دستور روز یکشنبه مجلس، از بودجه تورمی گرفته تا گسترش کمی دولت و از افزایش هزینههای جاری کشور تا عوامزدگی در اجرای هدفمندی یارانهها، به طور تلویحی و بیآنکه نام احمدینژاد را ذکر کند، عملکرد دولتهای نهم و دهم را مورد حمله قرار داد.
وی بودجه فعلی کشور را «متورم» خواند و گفت: «همه دولتها در ادوار مختلف پس از انقلاب، از کوچک کردن دولت و کاهش هزینه جاری سخن گفتند. سوال اینجاست که کدام موفق شدند؟»
به گفته رییس مجلس شورای اسلامی، امروزه درآمد کل ایران، برابر با هزینه جاری ادارههای دولتی شده و پولی برای عمران کشور باقی نمانده است.
علی لاریجانی ریشه این وضع را کشمکشها در عرصه سیاست داخلی نامید و گفت: «کسی شجاعت برای اقدام ندارد».
رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنان تند خود علیه کابینههای محمود احمدینژاد، باردیگر بدون ذکر نام وی، اجرای قانون هدفمندی یارانهها را به شدت مورد حمله قرار داد.
خبرگزاری مهر از قول علی لاریجانی نوشت: «اجرای قانون هدفمندی یارانهها، گرفتار افکار پوپولیستی و عوامزدگی شد و به جای مجال برای توسعه کشور، هزینههای جاری را دستکم ۲۷هزار میلیارد تومان افزایش داد».
وی این نکته را هم مطرح کرد که «سالهاست سیاست اصل ۴۴ [قانون اساسی] ابلاغ شده و قانون آن به تصویب رسیده، ولی آیا واقعا امروز صنعت و اقتصاد کشور در دست ملت است یا سایه بخشهای دولتی و شبهدولتی همچنان اقتصاد را به بیماری مزمن کمبهرهگی مبتلا کرده است؟»
علی لاریجانی پس از توصیههایی به نمایندگان در مورد چگونگی برخورد با لایحه بودجه سال آینده، ساختار سازمان ملل متحد و نهادهای وابسته بهآن را هم مورد انتقاد قرار داد و گفت:«تشکیلات سازمان ملل، چه آژانس [بینالمللی انرژی اتمی] و چه شورای امنیت که با کمکهای کشورهای [عضو] و ازجمله ایران اداره میشوند، تصمیم به تحریم ایران و [اعمال] این همه فشار بر ایران گرفتهاند».