تاجزاده: مرگ بر آمریکا شمشیر جنگ با حقوق ملت شده است
مصطفی تاجزاده، عضو ارشد دو حزب اصلاح طلب جبهه مشارکت و سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی که در زندان اوین تهران به سر میبرد، در نامهای سرگشاده خطاب به آیت الله علی خامنهای نوشته است که شعار «مرگ بر آمریکا شمشیر انسداد طلبانی شده است که قصد دارند با آن به جنگ حقوق اساسی ملت بروند».
به گزارش سایت کلمه، تاجزاده با اشاره به «تبلیغات گسترده تمام تریبونهای رسمی علیه آمریکا» در روزهای اخیر، نوشته است: «نظرسنجیهای اخیر نشان میدهد که ۸۰ تا ۹۰ درصد مردم نسبت به مذاکره و برقراری رابطه با ایالات متحده نظر مثبت دارند. البته بدون آنکه عملکرد ۶۰ سالهاش را درباره ایران فراموش کرده یا به کاخ سفید اعتماد داشته باشند.»
او در این زمینه به دو کشور روسیه و بریتانیا اشاره کرده است که مردم با وجود «اعتماد نداشتن به دولتهایشان»، اما موافق گسترش روابط با هردو کشور هستند.
تاجزاده افزوده است که مردم «میدانند دولتها میتوانند در عین بیاعتمادی به یکدیگر به دلیل منافعشان با یکدیگر به مذاکره و معامله بپردازند».
او درباره نتایج نظر سنجیهای اخیر ادامه داده است که «در ناموفق بودن تبلیغات و گفتمان رسمی همین بس که بخشی از ده تا بیست درصد پاسخگویان نظرسنجی مذکور که طرفدار تداوم وضع موجود بین ایران و آمریکا هستند، موافق نیستند که شعار مرگ برآمریکا هم چنان در تریبونهای رسمی منعکس شود.»
تاجزاده، برای این به گفته او «مخالفت گسترده مردمی با طرح این شعار در تریبونهای حکومتی» دو دلیل ذکر کرده است؛ دلیل نخست اینکه «در سطح بینالمللی آن را به سود ایران و ایرانی آن هم در شرایط کنونی نمیبینند.»
اما دلیل دوم به گفته او داخلی است. وی تاکید کرده که مردم «به تجربه دریافتهاند هرگاه که اقتدارگراها به فضای ضدآمریکایی دامن زدهاند، بگیر و ببندها افزایش یافته است».
این زندانی سیاسی، میگوید: «مگر در همین ایام شاهد نبودیم که طرفداران پرشور مرگ بر آمریکا بیش و پیش از آمریکا مرگ منتقدان را آرزو کردند؟ پس حق داریم نتیجه بگیریم که مرگ بر آمریکا شمشیر انسدادطلبانی شده است که قصد دارند با آن به جنگ حقوق اساسی ملت بروند.»
او با بیان اینکه «نمونههای فراوانی میتوان عرضه کرد که هر زمان صدا و سیما بر آتش مرگ بر آمریکا دمید، شاهد پاشیده شدن گرد مرگ بر فضای سیاسی کشور و افزایش توقیف و تعطیلی و بازداشتها بودهایم»، تاکید کرد: «به باور من امروز نیز هم زمان با تلاشهای مدبرانه دولت برای لغو تحریمهای کمرشکن، حزب پادگانی بر طبل مرگ بر آمریکا میکوبد. با این توهم که فضای امنیتی-پلیسی را تداوم بخشد و اجرای فصل سوم قانون اساسی یا حقوق ملت را به محاق برد.»
انتقاد از صدا و سیما
معاون سابق سیاسی-امنیتی وزارت کشور ایران، در بخش دیگری از نامه سرگشاده خود خطاب به رهبر جمهوری اسلامی، به انتقاد از عملکرد صدا و سیما پرداخت.
او در بیان این انتقاد نوشته است که در جمهوری اسلامی، دو سری نهاد وجود دارد. «دسته اول که مسئولانش منصوبان رهبرند و خودی تلقی میشوند، ماورای نقد و هرگونه چون و چرایند. دلیل آن نیز تصمیم نظام یعنی خواست شخص جناب عالی مبنی بر حمایت مطلق از آنها ذکر میشود. انتقاد به این نهادها خط قرمز صدا و سیماست و برای رسانههای دیگر نیز تبلیغ علیه نظام محسوب میشود و بعضا موجب پیگرد قضایی میگردد.»
به نوشته تاجزاده، گروه دوم «نهادهای غیرانتصابیاند» که بستگی دارد چه کسانی در راس آنها قرار گیرند.
تاجزاده با بیان اینکه، مسئولان صدا و سیما، عملکرد خود در انتقاد از نهادهای انتخابی «نشانه دموکراتیک بودن نظام» میدانند، این سوال را مطرح میکند که «چرا این حق رهایی بخش را درباره قوه قضاییه، شورای نگهبان و یا سپاه به کار نمیبندند و چرا نقد عملکرد این دستگاهها در آن رسانه ممنوع است؟!»
او تاکید میکند که به همین ترتیب، احزاب و جناحهای سیاسی، مشمول «آپارتاید سیاسی صدا و سیما» میشوند و به دو جناح «خودی و غیر خودی» تقسیم میشوند.
این زندانی سیاسی، خطاب به آیتالله خامنهای نوشته است: «حقیقت آن است که صدا و سیما با حمایت جناب عالی خود را به طور مطلق آزاد میبیند که به هرکس مایل باشد، اهانت روا دارد و هر تهمتی را به او وارد سازد و یقین دارد که احدی یارای آن را ندارد که آن رسانه را مجبور به قرائت جوابیه خود کند یا به پای میز محاکمه بکشاند.»
او ادامه داده است که موضوعات در صدا و سیما هم به دو دسته تقسیم میشوند. «نخست مسائلی که مسئولیت تصمیمگیری در مورد آنها با رهبر است» یا رهبری «بحث آزاد در مورد آن را به مصلحت» نمیداند.
این زندانی سیاسی، ادامه داده است که در عرصه حوادث خارجی نیز عملکردی «یک سویه»، «جانبدارانه» و «بر مبنای استانداردهای دوگانه» است و «هر تظاهراتی علیه دولتهایی که روابط سردی با ما دارند، با آب و تاب و به نام اعتراضهای مردمی پوشش میدهد اما اجتماعات مشابه علیه حکومتهای دوست را توطئه غرب میخواند که در جهت راهاندازی انقلاب مخملی برگزار شده است.»
مصطفی تاجزاده، معاون وزیر کشور در دولت محمد خاتمی یک روز پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ بازداشت شد.