مذاکرات هسته‎ای ژنو بدون توافق پایان یافت

کاترین اشتون و محمد جواد ظریف به خبرنگاران گفتند "با خوش بینی به دور بعدی مذاکرات خواهند رفت"

بعد از بیش از سه روز مذاکرات فشرده میان ایران و گروه ۵+۱ در ژنو سوئیس، قدرت‌های جهانی و ایران بدون توافق به گفتگوهای خود پایان دادند اما تاکید کردند که دور بعدی مذاکرات بر سر برنامه هسته ای ایران در کمتر از دو هفته دیگر برگزار خواهد شد.

این گفتگوها که در دو روز پایانی با حضور وزرای خارجه کشورهای مذاکره کننده و تنها در غیاب وزیر خارجه چین، بسیار حساس و "امیدبخش" شده بود، روز شنبه (نهم نوامبر) تا پاسی از شب به درازا کشید و در نهایت کاترین اشتون، مسول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران در ساعات آغازین روز یکشنبه به خبرنگاران گفتند "با خوش بینی به دور بعدی مذاکرات خواهند رفت".

خبر "عدم توافق" طرفین دقایقی پیش از این کنفرانس خبری و توسط لوران فابیوس، وزیر امور خارجه فرانسه منتشر شده بود. آقای فابیاس که از او به عنوان مخالف اصلی توافق در اردوی کشورهای غربی یاد شده است، به خبرنگاران گفته بود که کشورش هنوز به اهدافی که در این مذاکرات انتظار داشته، نرسیده است.

محمد جواد ظریف هم ساعاتی پیش از پایان این مذاکرات، گفته بود که خوش‌بینی‌ها برای حصول یک توافق میان کشورش و قدرتهای جهانی کم رنگ شده اما اگر توافقی هم در این دور از مذاکرات حاصل نشود فاجعه ای روی نداده است.




مذاکرات روز سوم تا اوایل بامداد روز یکشنبه به طول انجامید و خبرنگاران ساعت‌ها منتظر اعلام نتایج آن شدند



آقای ظریف، ساعاتی پیش از پایان مذاکرات در ژنو و در مصاحبه‌ای اختصاصی با جرمی بوئن، سردبیر خاورمیانه بی‌بی‌سی، گفت ممکن است که ایران و قدرت‌های جهانی در این دور مذاکرات به توافقی نرسند، اما: "این که در این دور مذاکرات به نتیجه نرسیم فاجعه نیست، چون این آغاز یک روند است.

او همچنین تاکید کرد تحریم‌های شدید بانکی و نفتی علیه ایران دلیل تغییر رویه ایران نیست: "نتیجه خالص تحریم‌ها ساخت ۱۹ هزار سانتریفوژ و همچنین دشواری‌هایی برای مردم ایران بوده است."

وزیر خارجه ایران همچنین گفت غرب نمی‌تواند با رسیدن چنین نتیجه‌ای "مدعی پیروزی شود."

این در حالی است که آقای ظریف ساعاتی پیش‌تر از رسیدن به مرحله تنظیم توافقنامه میان ایران و قدرت‌های جهانی خبر داده بود.

با وجود عدم توافق طرفین در این مذاکرات، گفتگوهای دو جانبه و سه جانبه بی‌سابقه‌ای میان نمایندگان عالیرتبه ایران و آمریکا در جریان این گفتگو‌ها روی داد که در نوع خود و پس از قطع روابط دیپلماتیک میان تهران و واشنگتن، بی‌سابقه بود.

وزیر خارجه ایران در کنفرانس خبری پایانی این مذاکرات گفت: "مایوس نیستم. اختلاف ها طبیعی است. اما همین جلسه آخر خیلی خوب بود چرا که نشان داد اراده سیاسی برای رسیدن به یک توافق وجود دارد."

خانم اشتون هم در پاسخ به سوال خبرنگاری که از نقش فرانسه در به نتیجه نرسیدن این مذاکرات گفت: "به جزئیات نخواهم پرداخت اما باید بگویم که همه وزرای خارجه به اینجا آمده بودند تا برای رسیدن به نتیجه به هم کمک کنیم."


جان کری: پیشرفت‌های بسیار چشمگیری داشتیم

جان کری: "تاکید پرزیدنت اوباما هم پیش از آمدن من به اینجا این بود که برای رسیدن به توافق عجله نکنید. به توافق نرسیدن بهتر از به توافق بد رسیدن است"



جان کری، وزیر خارجه آمریکا، دقایقی پس از کنفرانس خبری محمد جواد ظریف و کاترین اشتون گفت: "در مذاکرات هسته‌ای با ایران پیشرفت‌های بسیار چشمگیری داشتیم."

وزیر خارجه آمریکا مذاکرات سه روز ه میان گروه ۵+۱ و ایران را همراه با "احترام مقابل" خواند و گفت که بدون اغراق تاکید می‌کند که در این گفتگوها "نه تنها اختلاف‌ها نظرها کاهش یافت بلکه به نظر واحدی نزدیک شدیم."

وزیر خارجه آمریکا تاکید کرد که برای اعتماد‌سازی مجدد میان تهران و واشنگتن زمان لازم است و آنچه او "بی اعتمادی" شکل گرفته از سال ۱۹۷۹ میان دو کشور نامید باید به مرور زمان برطرف شود.

وی در پاسخ به سوال کیم غطاس، گزارشگر بی‌بی‌سی، که از "مخالفت فرانسه" برای حصول یک توافق در این مذاکرات پرسید گفت: "تاکید پرزیدنت اوباما هم پیش از آمدن من به اینجا این بود که برای رسیدن به توافق عجله نکنید. پرزیدنت گفت به توافق نرسیدن بهتر از به توافق بد رسیدن است." آقای کری در ادامه گفت که کشورهای شرکت کننده در این مذاکرات هر یک نگرانی‌های خود را دارند و مذاکرات هم برای کاهش اختلاف‌ها و تامین نظر همه طرفهای مذاکره انجام می‌شود.

آقای کری در ادامه گفت کاخ‌سفید همچنان که باراک اوباما در ابتدای ورودش به کاخ سفید تاکید کرده، به دنبال این هدف است که اطمینان یابد ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا نمی‌کند.

او همزمان تاکید کرد که در راه رسیدن به این هدف "دیپلماسی" می‌تواند بهترین سلاح برای جلوگیری از گسترش سلاح‌های هسته‌ای باشد.

جان کری به همراه وزرای خارجه آلمان، روسیه، فرانسه و بریتانیا همگی در روز پایانی این مذاکرات به ژنو آمده بودند تا در صورت نهایی شدن توافق هسته‌ای با تهران، امضا کننده این توافقنامه باشند اما اکنون برای ادامه این مذاکرات در هفته های آینده، احتمالا سطح مذاکرات دوباره به سطح معاونان و کارشناسان تقلیل خواهد یافت.

+69
رأی دهید
-19

دوستدار - استهکلم - سوئد
واقعا دولتهای 5+1 تا کی نمی فهمند که رژیم ایران دست از برنامه اتمیش بر نمیدارد و تا کی حالی نمیشوند که رژیم به وسیله این مذاکرات فقط وقت کشی میکند تا به چرخه اتمی خالص برسد, تا بتواند تن ها کیلو اورانیم غنی شده را در اختیار داشته باشند. امریکا در برابر نظام ایران مثل عاشق دلباخته ای شده, که با دیدن معشوقش همه چیز را از یاد میبرد. جان کری چون توانسته با وزیر خارجه ایران ملاقات کند همه چیز را از یاد برده و گفته در این مذاکرات به پیشرافتهای چشمگیری رسیده ایم, در صورتیکه به هیچ چیزی نرسیده اند, شاید هم جان کری منظورش این باشد چون با ظریف ملاقات کرده و از نزدیک با وزیر خارجه مذاکره برای رسیدن به هیچ انجام داده به همه چیز رسیدن. واقعا دولتهای 5+1 بخصوص امریکا اگر کمی درک و شعور داشته باشند در اخر همین مذاکره اعلام میکردن دیگر با رژیم اسلامی ایران مذاکره ای انجام نمگیرد.
یکشنبه 19 آبان 1392 - 10:12
بت شکن - مونترال - کانادا
(نتیجه تحریم‌ها ۱۹،۰۰۰ سانترفیوج)، +۹ میلیون بیکار، +۶ میلیون وطن گریخته، خشک شدن دریاچه ارومیه و بختگان و تالاب‌ها بر اثر نبود یک تکنولوژی باران مصنوعی نا قابل، صادرات آب‌های شیرین به عرب‌های تازی به جای صادرات نفت،، آلودگی هوا در سطح هشدار‌های زرد و قرمز، بیش از ۲۰۰ فروند هواپیما‌های فرسوده، ۳۰۰۰ میلیارد تومان اختلاس و یک کمی‌ هم مشکلات برای مردم!!!رو که نیست.......!!!
یکشنبه 19 آبان 1392 - 11:50
Dara va sara - پرت - استرالیا
در کل . مملکت تعطیل شده. هیچ پیشرفتی. هیچ برنامه ای در رابطه با مسائل اقتصادی.کشاورزی. دامپروری ،درمانی . اموزشی.فرهنگی صورت نمیگیرد. تمام هم و غم این کشور شده انرزی انمی.....تا بحال دیده اید خبری در رابطه با پیشرفت در این زمینها عنوان شود؟......خامنه ای دایره زنگی را در دست دارد. بقیه همچون دلقکان در حال رقصند. جماعت ایران هم در حال تماشا....چهارتا نسیجی هم مجلس را گرم میکنند.............این است وضعیت مملکت داری و حال و روز ما............
یکشنبه 19 آبان 1392 - 11:43
zavareh - رودسر - ایران
مگر انتظار دیگری هم داشتید؟؟؟
یکشنبه 19 آبان 1392 - 14:20
Faryade_Khamoosh - آخن - آلمان
از همون اولش هم معلوم بود که هیچوقت جمهورى اسلامى دست از غنى سازى اورانیوم با غلظت بالا بر نخواهد داشت. هیچوقت هیچ حکومتى تمام اقتصادش و منافع کشورش رو قربانى استفاده از انرژى هسته اى نمیکنه. پس جریان چیز دیگریست که این رژیم پافشارى بیش از حد سر این مسئله داره و به هیچ وجه حاضر به متوقف کردن غنى سازى نیست. براى این رژیم فقط بقاى خودش مهم است نه امنیت و رفاه ملت. ملت بهرصورت یه جورى میسازه. یه خورده قیمه آبش رو زیادتر میکنى خدا بزرگه. مهم فقط برنامه هسته اى جمهورى اسلامیست. بهمین دلیل نه روحانى کاره ایست نه ظریف نه تقى نه نقى. فقط حاج على و سپاه.
یکشنبه 19 آبان 1392 - 14:09
lili-Titi - برلین - آلمان
خدا رو شکر....
یکشنبه 19 آبان 1392 - 17:47
ekman - شیراز - ‫ایران
از فردا مرگ بر فرانسه،جایگرین مرگ بر آمریکا خواهد شد.
یکشنبه 19 آبان 1392 - 17:53
Borzo - شهرکرد - ایران
بنظر من ما ملت همیشه در صحنه ایران مستحق چنین خفت و خواری هم هستیم وهم نیستیم برای این که ما ۴۰ سال پیش در زمان ان مرحوم طاغوت (بقول اون خمینی جلاد) کشوری ابرو مند و دارای اعتبار جهانی بودیم. با امریکا و تمام کشورهای دنیا رابطه دوستانه داشتیم. برنامهای اتمی هم داشت به خوبی به بیش مرفت. خودمون با دست خودمون و با رای خودمون (البته نسل بیفکر و بی سواد قبلی ونه نسل ما)این حکومت قرون وسطی را اوردیم سر کار. خمینی جلاد تازی در مورد تجهزات نظامی و اتمی می گفت این محمد رضا پولهای ما را داد یک مشت اهن پاره خریده است. و حالا بعد از این همه جنگ وخونریزی وتحریم و اعدام و شکنجه تازه جمهوری ماست مالی می خواد برگرد سر نقطه ۴۰ سال پیش اونهم حالا تازه با التماس وخفت وخواریِ نرمش قهرمانانه. جالب اینجاست که فردا می ریزند تو خیابان این جماعت طالبانی و جشن میگرند که پیروز شدیم برای اینکه می خواهیم برگردیم سر نقطه ۴۰ سال پیش.
یکشنبه 19 آبان 1392 - 18:33
Borzo - شهرکرد - ایران
حالا فرض کنید تحریمهارابرداشتند چه سودی برای مردم ایران داره؟ دلارهای نفتی دوباره سرازیر میشوند بطرف سوریه؛لبنان؛فلسطین؛عراق؛امریکای جنوبی؛افغانستان؛کشورهای افریقاءی وبیت مقام وقاحت. این وسط هیچ چیزی نصیب مردم ایران نمشه جز اعدام ؛فقر؛ سرکوب بیشتر. البته جیره یک مشت مزدور که ۳۵ ساله خون مردم ایران را دارند میمکند یقینازیاد خواهد شد.شما که میگی تحریمها باعث نرمش جمهوری ماست مالی (نه ایران-نام مقدس ایران را لطفا الوده نکنید)نشده پس چرا اولین خواست جمهوری ماست مالی رفع تحریمها هست؟ نکنه این هم تقیه یا خدعه هست بقول اون خمینی جلاد و دجال. به امید پروردگار همتون بزودی به دست کثیف والوده به خون مردم بی گناه ایران گور خودتون را میکنید.درود فراوان بر ایران وایرانی و مرگ بر جمهوری ماست مالی وحشی سر تا پا دروغ جنایت؛ میگید نه بریداز مادر ستار بهشتی و هزاران مادر داغ دار دیگه بپرسید
یکشنبه 19 آبان 1392 - 18:35
vahidtaheri - کوالالامپور - مالزی
دوستدار - استهکلم - سوئد...شما یک تقاضایی یده برای سازمان موساد بخش جاسوسی و خرابکاری در ایران....حتما پذیرفته می شود.مدال هم میدهند بهت که آویزان کنی دور گردنت
‌سه شنبه 21 آبان 1392 - 12:40
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.